Nem normális menzesz okai, spontán teherbeesés esélye??
Nagyon kétségbe vagyok esve és már nem tudom, hova forduljak. Magánorvosnál voltam december közepén, de csak hümmögött és azt mondta, nem lát semmi eltérést, semmi bajt.
Az utóbbi pár alkalommal nagyon meghosszabbodott a menzeszem. Most is már nyolcadik napja tart. Ráadásul nem is barnás, hanem még mindig piros a folyásom. Azt gondoltam, talán cisztám van, de állítja, hogy nem lát semmit. Hiába kérdeztem, hogy szerintem ez nem normális, azt mondta, néha előfordul, hogy eddig tart a menstruáció.
Nagyon szeretnék babát, most kezdenénk próbálkozni, de rettegek, hogy ez már a korai menopauza. Ezt a félelmet is megosztottam a dokival, de majdhogynem körberöhögtek. Nekem persze nem olyan vicces ez...
Volt valaki így? Eleve a ciklusom is hosszú, 31-32 napos (egy időben gyönyörű 28 napos ciklusaim voltak). Egyre stresszesebb vagyok, ami gondolom, rátesz még egy pár lapáttal. Kérlek titeket, akik kínlódtak a menzeszükkel és mégis spontán lettek terhesek, írjátok meg, nalatok hogy volt!
Azt kell mondanom, a dokinak igaza van. Sem a 31-32 napos ciklus, sem a 8 napig tartó vérzés nem minősül kórosnak, egyáltalán nem utal korai menopauzára ezek közül semmi.
Meg kéne nyugodnod, az sokat segít.
Korai menopauzára mondjuk éppen a rövidebb ciklusok jellemzőek (mondjuk 25 nap), nem a hosszabbak. A 8 napos vérzés sem extrém, pláne, ha nem rendszeres.
De ha ennyire nem bízol az orvosban, el kell menni másikhoz...
Köszönöm a válaszokat, nagyon hálás vagyok.
Természetesen fel fogok keresni mások orvost (amúgy is jó lenne találni valakit, akihez tudnék járni és bíznék benne a várandósságom alatt). Csak nekem ez nagyon fura, idegesítő és megrémültem, mivel nem volt ezelőtt ilyen. Az életminőségre, mindennapokra is hatással van azért, ha az ember tobb, mint egy hétig menstruál...
Még szeretnék válaszokat olyanoktól, akiknek hasonlóan alakult a menzeszük vagy akár túl rövid volt és megis sikerült a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!