Ha megszakítással védekezünk az egyértelműen biztonságosnak tűnő néhány napban, kevés eséllyel eshetek teherbe?
Elég jól ismerem a testem, amikor erős PMS tüneteim vannak, akkor már egyértelműen nem ovulálok.
A hónapban a menzesz végén elszakadt a gumi, de egyből kivette a párom. Tegnap, a ciklus 22-ik napján pedig megszakítással voltunk együtt, vagyis az elején gumi nélkül, utána pedig felhúzta.
Nem lenne nagy probléma egy baba, de 2-3 év múlva ideálisabb lenne. Csak hát nem szedhetek fogamzásgátlót és megbeszéltük, hogy menzi előtti napokon beleférhet a megszakítás, vagy csak a végjátéknál húzott óvszer.
És ha ovulációs tesztet is vennék, azzal tutira is mehetnénk?
Idén 2x voltam nőgyógyásznál, az egyik alkalommal a 12. Napon ovuláltam az UH szerint, a másik alkalommal a 15. Napon.
Ne ítéljetek el, kérlek.
Ez egy nagyon nehéz helyzetnek tűnik. Korábban írtam neked, hogy szerintem jobb lenne a megbízhatóbb fogamzásgátlás, ezt most még inkább így gondolom, egy bizonytalan kapcsolatba nem jó gyereket vállalni.
Nem akarok okoskodni, de amikor anno 27 évesen hasonló helyzetben voltam (bár engem pszichésen nagyon erősen bántott is az akkori barátom), akkor tételesen felírtam magamnak, hogy mik a kapcsolatunk pozitív és negatív oldalai, pontoztam őket aszerint, hogy nekem mennyire fontosak, és egyenként összeadtam őket. Szerintem jó technika, viszonylag egyértelműen megmutatja, hogy hol állsz te most ezzel a kapcsolattal. A barátoddal, ha tényleg szeretitek egymást, esetleg érdemes lehet akár egy párterápiát is megpróbálni, lehet, hogy ez segít, de az is lehet, hogy valóban túl eltérőek vagytok, ezt talán segítene kibogozni egy ilyen folyamat.
Nem vagy könnyű helyzetben, drukkolok neked!
Tudod mit nem értek? Azt írtad hogy nem lenne nagy baj ha jönne a baba, most meg azt hogy abban sem vagy biztos hogy a pároddal együtt fogsz e maradni.
Ha ennyire nem jó neked vele akkor miért nem szakítasz?
5 évig mindig megszakítással csináltuk, soha nem védekeztünk. Nem estem teherbe, mikor terveztük a babát elsőre összejött. Szóval, ha nem bal***sz a palid akkor simán működik, csak mint mindent ésszel kell
😉 na majd most jól lepontoznak akiket a gyüge emberük megszakitassal ejtett teherbe. 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!