Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek még, hogy sikerüljön?

Mit tegyek még, hogy sikerüljön?

Figyelt kérdés

9 hónapja próbálkozunk.

Szedem a marha drága babaváró vitamint.Méhpempőt.

12. Dpo negatív.

Ovulációs teszt oké, használjuk. Van ovulációs fájdalom is.

2 naponta együtt vagyunk.

Orvos annyit mond, hogy majd sikerül.(Gondolkodom a magán dokin) Ő 1 év után kér kivizsgálást...

Tudom, ne görcsöljek rá, de azért valljuk be, nem olyan egyszerű.

Elvileg egészséges vagyok.

Hogy lehet ezt elengedni?

Azt hogy minden hónapban csalódom.

Bocsánat, rinya kérdés. De nem értem, van akire ránéznek és terhes is lesz....

2023. máj. 12. 06:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem az ilyen kérdéseket, hogy mit tegyetek? Hát menjetek orvoshoz 1-2 hónap múlva, ha nem sikerül, kezdjétek el a meddőség kivizsgálásokat.

Ha ovukor minden hónapban együtt vagytok, mégsem jön 1 éven belül, mi mást tehetnétek? Az, hogy elvileg egészséges vagy, meg egészséges vagy, két külön dolog. Nem látunk belétek, milyen problémáitok annak, ami miatt nem jön a baba, el ke menni magánba, ott majd megnézik, ennyi.

Semmi mást nem tudunk mi sem mondani itt gyakorin.

2023. máj. 12. 07:27
 12/36 anonim ***** válasza:
83%

3 évig csináltuk ezt mindenféle kivizsgálással. Szedtem a kutya fülét is, semmi se segített. Begurultam, abbahagytam minden vacak szar szedését (csak gyümi meg zöldség ettem mint vitamin), aztán nem foglalkoztam vele mert engem is kiidegelt meg a páromat is hogy ennyire kattogok rajta. Meg időzített szex is kikészítette őt.

Aztán elmentünk nyaralni, élveztük, pihentünk 2 hetet, és bumm ott vettünk tesztet, pozi. Kicsit még maradtunk, pihenni mert éreztük hogy ott nem idegeskedtünk semmin, és itthon már csak 1-2 hét volt mire mentünk dokihoz. Azóta 1 éves a kisfiúnk. Szintén meglepetésként pedig jön a kistesó (nyilván nála könnyebb volt "nem görcsölni rá")

Ne szedj semmit mert sokba kerül, túlterheled vele a tested a májad, a felét ki is üríted amúgy is...(kipisiled) még az is lehet hogy felborítja a hormonjaidat pl a barátcserje pont ilyen.

2023. máj. 12. 07:37
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek vagytok? Mert nem mind1.
2023. máj. 12. 08:50
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno a doki barátcserjét javasolt (premens tabletta) még mielőtt nekilátunk a kivizsgálásnak. A második hónapban pozitívat teszteltem.
2023. máj. 12. 09:01
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy van ovuláció,ultrahangon nem találnak eltérést sajnos nem sok mindent jelent,ettől baj még lehet a háttérben,akár a férfinál is. Nekünk 2,5 év után jött spontán. Minden létező vitamint egyébként kipróbáltunk,komolyan mindent amit ajánlottak,amit olvasni lehet,még az aviva tornát is próbáltam,minden kutyafülét. Tesztet az első 4 hónapba csináltam lelkesen,utána már azt sem,úgy voltam max ha késik,akkor fogok. Amikor eltelt az 1 év elindultak a kivizsgálások,átjárhatósági,stb. Annyi problémát találtak,hogy nekem a petefészkem kezdett kimerülni,koromhoz mérten alacsonyabb AMH,magasabb FSH(minden hónapba volt ovu,rendszeres óramű ciklus pedig). Volt olyan is,hogy nem foglalkoztunk vele amúgy, nyaraltunk, pihentünk,akkor sem jött különben össze. Kértünk közbe időpontot a meddőségibe,kemény fél évre rá kaptunk is telefonos konzultációra időpontot,akkor addig megint nem agyaltunk ezen,akkor sem jött össze amúgy. Már szeptemberbe munka mellett elkezdtem egy plusz képzést,ami szinte minden időm felemésztette,meg gondolatomat,a vitaminokat fullra abbahagytuk. Végül októberre volt telefonos konzultáció,aminél kiírtak vérvételt nekünk,majd pedig közölték,hogy mire lesz eredmény is pont jön az ünnepi leállás decemberre,úgyhogy majd januárba ha megjön a következő akkor telefonáljak. Na ez meg hogy megláttam a vérvételi eredménybe,hogy romlott 1 év alatt az AMH is,FSH is nekem ott tett be ez lelkileg. Mellé kötelező tették a munkahelyemen a 3. oltást,különben szevasz. De akkor már nem tudtam sírni se,a 2,5 év alatt úgy még nem voltam elkeseredve,mint akkor. Ott éreztem azt,hogy most feladom egy időre,nem megy. Akkor mondtam is a férjemnek,hogy jó,itt befejeztem,akkor januárba megyünk,segítenek és szülők leszünk mindenféleképpen,addig pedig pihenünk,élvezzük majd az ünnepeket,munka,stb. Na ott novemberbe fel kellett vennem az oltást,1x voltunk együtt védekezés nélkül,mert nem mertünk miatta se így, plusz beteg lettem nagyon,köhögés,láz,minden,plusz a férjemnek balesete lett,mentő,stb,volt ott akkor minden. December elején még mindig vacakul voltam,éreztem hogy meg is fog jönni a szokásos tünetek megvoltak. Késett 2 napja de úgy voltam vele,hogy a betegség,az oltás,még bosszankodtam is,hogy nem fog megjönni,aztán majd a januári is csúszik,és csúszik a meddőségi is. Aztán felírtak antibiotikumot a betegségre,mielőtt elkezdtem volna akkor este csináltam 1 tesztet,úgy voltam úgy is negatív,de így nyugodtabb vagyok. Azonnal erős pozitív lett,konkrétan nem hittük el. Persze féltem,hogy ne legyen baj,de szerencsére nem volt gáz,most már 10 hónapos.

Hogy miért pont akkor jött,előtte miért nem,nem tudom. Az elengedés,ne stresszelj rá ezeket én hülyeségnek tartom,de az tény,hogy ott engedtem el magamba teljesen. De szerintem nem ettől függ. Illetve a vitaminok sem csodaszerek,sajnos.

Kitartást kérdező! Össze fog jönni. Ha 1 évig nem,elmennék kivizsgálásra,sőt már lehet most is kérhetsz időpontot,aztán hátha az is picit megnyugtat belül.

2023. máj. 12. 09:18
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi nekünk sok év volt a siker, eleinte ráérősek voltunk, gondoltuk jön majd amikor jön, de már mindenki terhes volt körülöttünk... Majd eslő siker 5 év után, mikor nem is gondoltuk volna, mert csak egyszer voltunk együtt.. nem kattogtam rajta hosszú évek után először, még csak eszembe se jutott. Sajnos nem lett jó kimenetelű, korán elvesztettük őket. Utána persze már jöttek a vizsgálatok, IR, Pm alulműködés, ezek mind sokszor tünetmentesek, nekem lett volna tünete, hogy nem tudok fogyni, de hát erre az sztkban mindig annyit mondtak, kicsit fogyjak, majd sikerül.... egy vérvételre se küldtek el.. szóval utána mindenért is fizettünk, majd mikor az IR-re is kaptam gyógyszert és figyeltem, kontrollra már pozitív teszttel érkeztem.

Mondanom sem kell, hogy a varázsláson kívül mindent is kipróbáltunk, a legtöbb gyógynövényes cucc csak bekavart a ciklusomba amit 2-3 hónapra haza is vágott.

Egy biztos, D-vitamin mindenképp kell magas dózisban, legalább 2000NE és folsav.

És a legfontosabb, a nem rá görcsölés :D Második terhesség, ami szerencsére sikerrel zárult, az is akkor történt, mikor azt a hónapot elengedtem... a doki amúgy is azt mondta kell 6 hónap mire az IR-re szedett gyógyszer hatni kezd és eredménye lesz... lapos volt a görbém, alacsony a progim, mondtam is magamban, hogy nem hogy baba, de még ovu sem volt... erre bumm terhes voltam :)

Szóval mindkét terhesség akkor sikerült, mikor nem kattogtam rajta. Nem kell elvetni a dolgot, elég, ha épp eltervezel valamit, egy kirándulást, családi programot, amivel kicsit többet foglalkozol, mint azzal, hogy babát akarsz, mondd magadban, hogy a program után jöhet, valahogy próbáld meg gondolatban megbeszélni magaddal, hogy valami után majd jönni fog. Tűzz ki egy két másik célt is, ne csak a babát.

2023. máj. 12. 09:23
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Csodaszert nem tudok, mi is több hónapja próbálkozunk. Erre tegnap megjött.. nagyon kivagyok. A "majd jön, ne görcsölj rá, majd jön amikor jönni akar" biztatásokból már elegem van, nem is mondom nagyon senkinek. Csak mindenki kérdezi, nem tudom, hogy hogy lehet túl lenni ezen. Az én ismerősi körömben is mindenki most jelenti be, hogy terhes vagy most fog szülni vagy most szült. Nyilván most jobban feltűnik, hogy nekem nem sikerül.

Kitartást kívánok neked!

Az elején lazán vettük, hogy tényleg majd jön, most már jöhet. De ahogy teltek a hónapok, úgy lett egyre nehezebb lazán kezelni a dolgot. Jött a hülyeségnek tűnő lábfelemelés, a párna a derék alá. Naponta használtam az ovulációs teszteket, ami ki is mutatta az ovulációt, mértem a hőmet. Együtt voltunk elégszer, de nem túl sokszor, nehogy az is baj legyen. Más meg "jajj nem most terveztük, de becsúszott". :( Annyira tapintatlanok sokszor sajnos.

A fertylily gélt olvastam feljebb, azt most én is megrendeltem.

Sok erőt kívánok! Jövőre tolhatjuk majd a babakocsit ;)

2023. máj. 12. 10:28
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Segìteni nem tudok, de kìvánom, hogy minden nőt, aki gyermekèrt fohászkodik hallgassa meg ott fent valaki..bárki is legyen az 🙏
2023. máj. 12. 10:58
 19/36 anonim ***** válasza:
16%

Nem kell annyira akarni, akkor sikerül, amúgy gyerek nélkül is tudni kell élni és élvezni az életet.

Nekem háromszor sikerült úgy, hogy nem akartam igazán, de nem is tettünk ellene.

Nyilván nagyon összepasszoltunk a volt férjemmel CSAK ezen a téren, azért történt meg többször is.

Azóta elváltunk és örülök, hogy akkor nem tartottam meg a terhességet.

2023. máj. 12. 11:12
 20/36 anonim válasza:
100%

Másfél éve próbálkozunk sikertelenül. 1 év után elküldött a doki, hogy menjünk el spermavizsgálatra, de ezt magánúton is lehet intézni. Kiderült, hogy bár sok a kis katona igencsak lassúak és nem úgy mozognak, ahogy kell. Párom el kezdte szedni az egyik vitamint ,ami ezen segít, viszont azóta sincs siker. Természetesen kell adni ennek is időt.

Átérzem a helyzeted, a minden hónapban megismétlődő negatív tesztek elkeserítik az embert. Én olvasgattam utána a lelki hátterének is, és nem mindegy az sem, ki, hogyan, mit gondol, van-e benned félelem valami vegett(jövő, baba kihordása, anyagiak,...).Szerintem meg kellene várni az 1 évet. még simán összejöhet, viszont a spermavizsgálatra ha el mentek nem veszítetek semmit, úgyis az az első lépés.

2023. máj. 12. 11:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!