Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kisbabát szeretnénk. Enyhe...

Kisbabát szeretnénk. Enyhe IR-em van. Nem tartok kimondottan IR diétát, de odafigyelek arra, hogy mit eszek. Szerintetek sikerülhet a kisbaba mindenféle diéta nélkül csak odafigyeléssel?

Figyelt kérdés

ma 10:32
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Az, hogy sikerülhet, az egy dolog, de IR-esként terhesen is kell tartani a diétát, csak ott már a gyerek érdekében (is).

Ha te már terhesség előtt se vagy rá képes...

Hajrá beteg gyerek!

ma 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek az elsővel.

Ir esetén a terhességi cukorra is nagyobb az esély, ott pedig nagyon szigorú diéta szükséges. A nem kezelt cukor koraszülést, halvaszülést, "enyhébb" esetben (tudja a fene, hogy tényleg ez az enyhébb eset: évtizedekig fejlesztésre hurcolni, ápolni vagy csak megsiratni) idegrendszeri károsodást okozhat...

ma 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm ugyanígy kezdte - terhességi cukor lett belőle, inzulinnal meg mindennel, sokat szenvedett vele, alig állt be az egész, alig ehetett valamit (fogyott is egy csomót) - a baba is nagyon picike lett emiatt. Nem mondom, hogy kötelezően ez lesz Neked is, természetesen - csak h van ilyen is.
ma 11:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A környezetemben vannak ugyanilyen esetek. Mindenkié más, ezért szerettem volna megkérdezni kinél mi a helyzet. Van aki terhesseg előtt diétázott 1 hónapot csak, mert IR-e van és terhesség alatt nem kellett neki, mert nem lett cukra sem. Minden rendben volt nála. Van aki előtte nem csinált semmit, egészséges a gyerek ,viszont terhessége alatt cukros volt.
ma 13:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen lett a cukorterhelésed?

Mert az IR-nek nincs meghatározott definíciója. Van olyan orvos aki kb a sepmmire is rámondja, hogy enyhe IR, de van olyan aki arra is azt mondja, hogy enyhe akinek már kb gyógyszer kellene...

Nekem is volt olyan orvos, aki enyhe IR-t mondott, másik azt mondta semmi probléma. Terhesen sem lettem GDM-es, pedig akkor már nem diétáztam. 7 hetesen felhagytam mindennel, mert hányingerem volt minden "diétás" cucctól.

ma 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!