Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sokan miért ítélik el a...

Sokan miért ítélik el a fiatal 18-19 éves anyukákat?

Figyelt kérdés
Attól mert fiatal lehet hogy jobb anya lesz mint egy 20-25 éves anyuka!Régen is fiatalon szültek!Persze én nem arra a lányokra gondolok akik aszt se tudják hogy ki az apa meg már több abortuszon túl volt!Olyanra gondolok aki komoly párkapcsolatba él és jó helyre kerül a baba!!18-19 éves közt is van komoly lány aki már érett egy kisbabára!Ha feltudják nevelni és szerető családja van akkor ez miért nem elég,miért csak aszt nézik hogy az anya 18-19 éves?
2010. szept. 4. 11:35
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Igen, nem mehet biztosra egy sokkal előnyösebb helyzetben lévő nő sem ,de ez indok rá hogy akkor a rosszabb körülmények között élő is próbálkozzon csak nyugodtan?? A lehető legelőnyösebb körülményeket kell biztosítani egy gyereknek!

Páromat is elég fiatalon szülte az anyja, persze apuka lelécelt, nyagmamánál éldegéltek, hiába végezte el az iskolát, nem talált munkát, a pályakezdő+ gyermekes felállás nem túl nyerő párosítás...Volt hogy kajára is alig volt pénzük, párom 13 évesen már dolgozni járt, ahelyett hogy az iskolára koncentrált volna. Hát élet az ilyen?

2010. okt. 14. 10:28
 32/40 anonim ***** válasza:
Én 17 évesen mentem férjhez 21 éves voltam mikor szültem az első fiamat 22 mikor a lányomat 29 mikor a második fiamat,kétszer elváltam de azt soha nem jelentett számomra gondot hogy vannak gyerekeim sőt ők adnak nekem erőt az élethez.Ma már 16 és fél éves a fiam 15 a lányom 8 a kicsi fiam és ha ők nem lettek volna nem tudom mi lett volna velem mikor az apjuk lelépett.Szüljél csak nyugodtan, én ha újra kezdhetném akkor is ugyan igy csinálnám.
2010. okt. 14. 11:28
 33/40 anonim ***** válasza:
22.03-asnak tegnap esterol: Te rettentoen negativ ember vagy. Ilyen alapon (pl. hogy egy parkapcsolat sem biztos -szerinted - a mai vilagban), akkor Te ne is szuljel soha gyereket, sot senki ne szuljon. :/
2010. okt. 14. 12:58
 34/40 anonim ***** válasza:
én 19 voltam, hogy a lányomat szültem. az apja meghalt még a terhesség alatt egy balesetben. gondolhatná bárki, milyen szar votl annak a gyereknek... hát mostmár 8éves boldog gyerek. a szüleim segítettek, mikor szükségem volt rájuk. azóta megcsináltam egy főiskolát és életem legjobb döntése volt, hogy megtartottam a gyereket. leszarom, ha vki ezért elítél. azóta van egy stabil párkapcsolatom, a párom elfogadja a gyerekemet. hamarosan összeházasodunk. gondolhatod kaptam én is hideget meleget, de igazából aki meg tudja csinálni azt a gyereket, az vállalja is a felelősséget érte, az a véleményem.
2010. okt. 14. 13:40
 35/40 anonim ***** válasza:

Én is fiatalon szültem, 20 voltam, a férjem akkor 22. Már 2 éves lesz a kisfiunk lassan.Mindenhol úgy néztek rám, mintha felcsináltak volna és szegény szerencsétlen létemre úgy maradtam volna. Volt akik fintorogtak és fejcsóválva valami megjegyzést motyogtak. Rettentő érzés volt, sőt még a mai napig így kezelnek. Pedig semmit nem tudnak arról, hogy mindent meg tudunk adni a fiunknak a férjemmel, soha semmiben nem fog hiányt szenvedni, van saját lakás, saját autó és egy jó állása a férjemnek, és nagyon örülünk, hogy nem 40 évesen vállaltunk babát. Az én édesanyám engem 36 évesen szült, és soha nem volt igazi anya-lánya kapcsolatunk, soha nem volt közös témánk. Nem vagyok az a fajta nő, aki 22 évesen hétvégente discoból discoba ténfereg hulla részegen. Azoknak nem is való gyerek, sajnos ismerek ilyet is. Én tökéletesen boldog vagyok, ha hétvégente elmegyünk a férjemmel és a fiunkkal hármasban kirándulni, sétálni, játszóterezni, vagy amihez éppen kedvünk van. Nemrégiben azzal rukkolt elő a férjem, hogy szeretne még egy babát, és erősen gondolkodunk a dolgon.

Tehát saját tapasztalatom alapján: a fiatal szülőket lenézik, semmibe veszik. Pedig játszótéren például számtalan olyan 30-as éveit jócskán taposó anyukát láttam, akinek egyszerűen nincs semmi türelme a 1,5-2 éves babájához, vagy csak nyűg neki. Én ezen háborodom fel, de nagyon. Lehet, hogy még nekem is gyermek lelkem van, de jobban átlátom fiatal fejjel, hogy mi jó a picinek és mi nem, mint azok akik 30-40 éves koruk között szültek.

2010. okt. 14. 13:40
 36/40 anonim ***** válasza:
18 éves vagyok kint élek külföldön dolgozok 16 éves korom óta magamra dolgoztam iskola mellett pedig jó családban éltem!Most külföldön vagyok 12 hetes terhes és ha megszületik a pici havi 400 fontot kapok, azaz kb. 120.000 ft.párom is dolgozik igaz ő 26 éves, de tudom hogy soha nem fogom ezt megbánni hogy fiatalon szültem és nagyon fogom szeretni és ha meg nem maradunk együtt a párommal akkor sem fogok magamba fordulni mert ott lesz a gyerek akiért tennem kell
2010. okt. 14. 13:52
 37/40 anonim ***** válasza:
igen sajnos tleg lenézik a fiatal szülőket.. pedig attól még lehet nagyon jó szülő valaki, hogy fiatal, meg nagyon rossz úgy is, hogy idősebb
2010. okt. 14. 14:07
 38/40 anonim válasza:
Én 19. évet töltöttem júniusban, úgy hozta a sors, hogy terhes lettem. Igaz házas még nem vagyok, de afelől boldogan élünk. Bátyáméknak most született tavasszal picijük, azt mondta bármiben segít ha kell. Nem kell ahoz 30-40 évesnek lenni, hogy gyereket vállaljon az ember. Nem vágyok disco-ba ha nem lenne gyerek se mennék, az a séta meg egy-egy 7végi program gyerekkel is nagyszerű. Engem anyukám későn szült. Megtudok vele beszélni mindent meg fiatalos a felfogása imádom őt, de ha fiatalabb lenne jobb lenne. Nem tudunk annyira csavarogni együtt, mert már azért ő se bírja és nem is várom el tőle. Szóval szerintem merjen gyereket vállalni fiatalon is valaki, de úgy hogy azt gondolja át elég érett e rá. Ha úgy érzi igen, vegyen levegőnek minden mocskos embert akik irígyek, mert ők elcseszték és most meg hiába várják. Szívem sem lenne megválni tőle. Még elvetethetném, de nem akarom. Ha elhagyna az apuka, ő adna értelmet annak hogy ne zuhanjak meg, hanem éljek tovább boldogan, mert ott van nekem ő. Aki hálás lesz azért, hogy felneveled tisztességesen, becsületesen akármi is legyen. Ő mindig szeretni fog. :)
2010. okt. 14. 15:01
 39/40 anonim ***** válasza:

Ha te úgy érzed,hogy eléggé komoly a gondolkodásod és jó a párkapcsolatod és mindketten úgy gondoljátok,hogy jöhet a baba akkor nem számít ki mit gondol!Sajnos az emberek hajlamosak elfelejteni,hogy milyenek voltak tizen-huszonévesen!Én 31 múltam tehát már nem a huszonnál járok.Négy éve várunk már az ELSŐ babánkra de nem akar jönni!Annó én is úgy gondoltam,hogy eléggé érett vagyok egy gyerekhez és az akkori párkapcsolatomat is az igazinak véltem de az élet máshogy hozta!Sajnos a jövőnket előre nem láthatjuk és az életben semmire nem adnak garanciát de minden úgy alakul,ahogy mi sajátmagunk alakítjuk tehát ítélkezni senkinek nincs joga mások felett!

Akik ismernek úgyis tudják milyen vagy és nem ítélnek,akik meg nem ismernek azoknak a véleménye ne számítson!A te életed amit te alakítasz és nincs főpróba!Tedd azt amit szeretnél mert a MA már nem jön vissza!!!

Sok sikert az életben és ne mások véleménye számítson!!!

2010. okt. 14. 15:04
 40/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,és aki nem tudott normálisan válaszolni annak azt üzenem hogy inkább semmilyen kommentárt ne írt volna!Ne vitatkozzatok ilyeneken,nem éri meg!Mindenkinek más a véleménye...

Sok sikert és kitartást kívánok nektek!puszi:)

2010. okt. 15. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!