Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácstalan vagyok. Megtartsuk...

Tanácstalan vagyok. Megtartsuk a babát vagy sem?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, jelenleg 5 hetes vagyok és van egy 5 éves kislányom.

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 6 órában dolgozok több mint 1 éve bejelentett munkaviszonyban havi 130 körül keresek. Párom 2 hetente 150 körül. Viszont jelenleg ház felújításban vagyunk, így oda is kell a pénz... nem tudom bele merjek e vágni hogy megtartsam 😔 lelkileg kivagyok ettől az abortusztól..

Plusz hitelt fizetünk 24.ezerrel 4 évig. Ha még tudnák is dolgozni pár hónapig és kicsit visszább veszünk a vásàrlásból ami nem fontos nem vesszük meg így is nagyon nehéz dönteni. Nem akarom 2 gyerek életét tönkretenni.

Én 23 éves, párom 27.

2021. ápr. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
Így már érthető(bb). A kérdés csak az, hogy ha ilyen a felállás, miért nem védekeztél a terhesség ellen.
2021. ápr. 23. 08:36
 52/65 A kérdező kommentje:
Védekeztünk óvszerral. Mivel nem akartam gyereket így védekeztünk.
2021. ápr. 23. 10:45
 53/65 anonim ***** válasza:
10%
Egyszer megkérdezték tölünk, hogy miért mondjuk a gyermekeinkre, hogy napsugarak. A válaszunk az volt, hogy a napnak is több sugara van. A gyermekeink fények és ragyognak! Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy Isten ránk bízta őket, és megáldott minket velük! A legnagyobb kihívás az életben talán szülőnek lenni. Minden gyermekünk más, viszont van egy csodálatos Istenünk, Aki megtanít minket jól szeretni, tudunk tanulni Tőle, hiszen Ő a legjobb a szülő, a mi mennyi Atyánk! Szülőként sokszor érezzük azt, hogy lehetnénk még jobb szülők, és szeretnénk jobban csinálni. De rá kellett jönnöm, hogy a legjobb igyekezetünk ellenére is van, amikor hibázunk, egyszerűen azért, mert emberek vagyunk. A legklasszabb az, hogy ez nem kell, hogy probléma legyen! Szülők vagyunk egy életen át, amíg csak élünk szerethetjük őket feltétel nélkül, és ezzel olyan élet magokat ültethetünk el bennük, ami gyümölcsözik, és ők is tovább adhatnak. Hálás a szívünk, hogy ezen a forró vasárnapon együtt lehettünk, és ettünk, ittunk, nevettünk, és leginkább gyönyörködhettünk a mi nagyszerű gyermekeinkben!
2021. ápr. 28. 14:10
 54/65 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a jó mozifilmet, itt ingyen elérhető. Egy abortuszklinika igazgatónőjének életéről szól. Láthtod, mi történik egy ilyen műtét alatt, hogy mérlegelni tudj.

[link]

2021. ápr. 28. 14:12
 55/65 anonim ***** válasza:
78%

"Egyszer megkérdezték tölünk, hogy miért mondjuk a gyermekeinkre, hogy napsugarak. A válaszunk az volt, hogy a napnak is több sugara van."

Ja, akkor ezért olyan szép barna, akinek sok van belőle, már értem.

2021. ápr. 28. 15:46
 56/65 A kérdező kommentje:

Sziasztok... már túl vagyok a műtéten, és hiába rossz a lelkemnek, ezt a döntést éreztem a leghelyesebbnek. Ha már úgy érzem hogy elég erős ez a kapcsolat 2-3 év múlva, hogy biztos leszek abban nem egyedül kell felnevelnem a gyerekeket akkor nyilván belevágok. De mivel sajnos nem érzem erősnek, és hiába támogatott haza jöttem a kórházból nagyon kedves volt segítő kész, viszont ez csak a kezdeti fellángolás volt. Tegnap már ugyanúgy viselkedett mint azelőtt. Már most az is baj,hogy még a doki azt mondta jövőhéten ne menjek dolgozni mivel még mindíg görcsölök hétfő óta, és az erős fizikai terhelést még nem bírnám. Szóval most ott tartunk hogy azt is sajnálja tőlem hogy itthon vagyok...

További jó egészséget mindenkinek.

2021. ápr. 29. 12:54
 57/65 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Remélem, rendbejön az életed. Kitartás!
2021. ápr. 29. 15:20
 58/65 anonim ***** válasza:
Most már magaddal törődj. Kitartást, jobbulást és minden jót kívánok! Pihend ki magad testben és lélekben egyaránt.
2021. ápr. 29. 19:51
 59/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem dobd ki ezt a faszit.
2021. ápr. 29. 20:20
 60/65 anonim ***** válasza:
28%
Nekem annak idején 4 gyermekem született. Határozottan emlékszem rá, hogy az első fiam születésénél rettenetes nehéz volt, mert 9 hónapos volt, amikor megvettük a lakásunkat. Otp kölcsön mellett még volt egy takarékszövetkezetes törlesztés, és én otthon gyesen., Iszonyatosan nehéz volt, plusz pénzt csak a málnaszezon hozott.... De a lényeg hogy amikor a második fiam született, sokkal könnyebb volt. Pedig folyamatosan fejlesztettük a lakást. Azután pedig sorban születet még kettő fiunk. Mindegyik tanult, amennyit szeretett volna, megállja a helyét és szeretik a maguk társaságában. Inkább az igen- mellett döntenék a helyedben. Igen az életre. Mit ér a szép lakás, a sokminden, ha egyedül maradsz? Lehet ez a kis ember fogja megkérdezni, hogy mi baj anya?
2021. ápr. 29. 21:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!