Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácstalan vagyok. Megtartsuk...

Tanácstalan vagyok. Megtartsuk a babát vagy sem?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, jelenleg 5 hetes vagyok és van egy 5 éves kislányom.

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 6 órában dolgozok több mint 1 éve bejelentett munkaviszonyban havi 130 körül keresek. Párom 2 hetente 150 körül. Viszont jelenleg ház felújításban vagyunk, így oda is kell a pénz... nem tudom bele merjek e vágni hogy megtartsam 😔 lelkileg kivagyok ettől az abortusztól..

Plusz hitelt fizetünk 24.ezerrel 4 évig. Ha még tudnák is dolgozni pár hónapig és kicsit visszább veszünk a vásàrlásból ami nem fontos nem vesszük meg így is nagyon nehéz dönteni. Nem akarom 2 gyerek életét tönkretenni.

Én 23 éves, párom 27.

2021. ápr. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
68%
40, add hozzá, hogy a plusz gyerek hoz még 30e nettó családi kedvezményt magával, és 14e családi pótlékot.
2021. ápr. 15. 15:35
 42/65 anonim ***** válasza:
#41 azt nem tudtam, beleszámolta-e már abba a 380 ezerbe, nem vagyok annyira képben ezekkel.
2021. ápr. 15. 15:38
 43/65 A kérdező kommentje:

Így kiszámolva soknak tűnik, de az a baj hogy néha 3 an sem tudunk ebből kijönni.

Plusz ugye szobát akarunk majd építeni amihez ugye szintén sok pénz kell így is nagyon nyögvenyelősen jövünk ki.

Viszont ugye jövő évtől adómentesen keresek 25 év alatt 1 évig, plusz jövő áprilisban már lesz szakmunkás iskolám az is emel a pénzen kicsit.

Azért az sem mindegy hogy 130 ezerből megyek egy gyedre vagy 190 ezerből

2021. ápr. 15. 15:52
 44/65 anonim ***** válasza:
71%
Én is ezt magyarázom, hogy kamuzik, csak megint egy troll, aki unja magát, és itt szórakozik.
2021. ápr. 15. 16:01
 45/65 anonim ***** válasza:
94%
430-500 kozt mozog a havi bevetelunk. En 21 vagyok,egyetemet hagytam felbe babam miatt. Parom informatikus,jol keres. Alberlet,rezsivel 210-220at visz el. Eszunkbe sem jutott elvetetni a fiam... Felvettuk a babavaro hitelt, ugyhogy mar van 10 millio ft-unk,ami sokkal jobb,mint barmilyen piaci hitel. Ezek csak kifogasok,amiket mondasz. Igazabol a ti dontesetek,de akkor azt nem ertem,miert tetted fel ide ezt a kerdest. Vagy kamu vagy. De akkor sem ertem😅.
2021. ápr. 15. 16:07
 46/65 anonim ***** válasza:
Amugy milyen munkahely az,ahol 2 hetente 150et kap valaki? Es napi 12 oraban.
2021. ápr. 15. 16:11
 47/65 anonim ***** válasza:
57%
Vagy kamu a kérdés (amit szívből remélek), vagy tényleg egy beteg állat a kérdező.
2021. ápr. 15. 16:12
 48/65 anonim ***** válasza:
85%
Na ne, ez nagyon durva. Az általad felsorolt érvek alapján az 5 évesedet kellett volna annó elvetetni, nem ezt a gyereket. 17 évesen odaszültél egyet a szüleid nyakára, most, hogy lényegében nélkülük, a saját pároddal voltaképpen el tudnátok tartani a közös gyereketeket, ha nem is éppen olyan jómódban, mint gondolod, már fáj a gondolat, hogy esetleg a szüleid adnának támogatást, jóval kisebbet, mint annak idején az elsőhöz? Remélem, kamu a kérdés. A kislányod meg felnőttként szerintem többre becsülne egy testvért, mint azt a tudatot, hogy kapott ugyan sok csokit, de ezért elabortáltak egy potenciális tesót, aki lehetne neki, és akit fel is tudtatok volna nevelni. De te tudod. Csak ha már hoztál egy döntést, mi a fenének kérdezed mások véleményét?
2021. ápr. 18. 12:49
 49/65 1Léna ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Elhiszem, hogy nem terveztétek, és a terveidet most megint keresztezi a gyermekáldás.

Sajnos mindent sosem tudunk megadni a gyermekeinknek. Mert sokan ezen az anyagi természetü dolgokra gondolnak. Sokat dolgoznak, minden lehetséges dologgal elhalmozzák gyermekeiket, csak saját magukból kap a gyermek keveset azaz a szeretetből. A gyermekek tudnak örülni az ajándékoknak de megfigyelhetted már, hogy a korosztályába tartozó gyermekek társaságát jobban kedveli mint a felnőttek társaságát. Bizton állítom, hogy egy testvérnek mindennél jobban tudnak örülni. Nem azt mondom, hogy nem lesznek féltékenyek, mert azt meg kell tanulniuk, érteniük, hogy a szeretet több embert is képes egyszerre szeretni. Amikor ezt megérti akkor már erős testvéri kötődés alakulhat ki. A szeretet az ami nélkülözhetetlen. Olyan mint a növényeknek a fény és a víz.

Igaz, hogy nem álltok túl fényesen, de az aggodalomra sincs okod. Ha ketten akarjátok megoldani a helyzetet, akkor meg is oldjátok. Mert minden amit el tudsz képzelni az meglehet.

Ha az abortuszt választod akkor vállalod a döntésed következményeit. Egy 90 éves néni mesélte, hogy anyósa nem engedte, hogy a kicsi közös otthonukba, még egy gyermeket vállaljanak az első mellé. A férje sem állt ki mellette. 90 évesen együtt sírtak, a nem vállalt gyermekük miatt, amikor mesélték. A kikényszerített abortusz miatt megromlott a kapcsolat anyósával. Elköltöztek, otthont teremtettek, utólag már értelmetlennek látták megalkuvásukat, de ez a késői felismerés már nem volt visszavonható. Saját gyermeküket elvetették. Nem ölelhették magukhoz, nem látták a kedves mosolyát, nem hallották kacagását, nem lehettek büszkék rá, nem lett testvére az elsőszülött gyermeküknek. Öreg korukra mégis erőssen érezték a hiányát.

Kívánom, hogy olyan döntést hozzaztok együtt, amit sohasem kell megbánnotok!

2021. ápr. 18. 16:04
 50/65 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Bárki aki azt hiszi hogy én könnyű szívvel hozom meg ezt a döntést téved. A családvédelmis ugyan ilyen véleményekkel volt mint ti, ameddig elnem meséltem neki hogy az anyagi háttér csak egy dolog a sok közül. Persze volt olyan dolog amit nem akartam nyilvánosan megosztani mindenkivel, csak hogy lássátok miért is ez mellett döntöttem.

Ugye leírtam hogy másfél éve vagyunk együtt a jelenlegi párommal. Sajnos a kapcsolatunk eléggé zűrös. Hónapok óta tartó veszekedések, kiabálások, meg sorolhatnám estig. És azt kell mondanom ha fáj is ezt ki mondani nem biztos az hogy az elkövetkező egy évben mi még együtt leszünk. Mert ugye a mindennapos veszekedések egyre távolabb tolnak minket egymástól. Ez nem a baba végett van, már hónapok óta ez megy.

Én màr ezektől a vitáktól lelkileg teljesen tönkre vagyok. Hiába beszéljük meg, másnap előröl kezdődik.

2021. ápr. 23. 07:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!