Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácstalan vagyok. Megtartsuk...

Tanácstalan vagyok. Megtartsuk a babát vagy sem?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, jelenleg 5 hetes vagyok és van egy 5 éves kislányom.

Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 6 órában dolgozok több mint 1 éve bejelentett munkaviszonyban havi 130 körül keresek. Párom 2 hetente 150 körül. Viszont jelenleg ház felújításban vagyunk, így oda is kell a pénz... nem tudom bele merjek e vágni hogy megtartsam 😔 lelkileg kivagyok ettől az abortusztól..

Plusz hitelt fizetünk 24.ezerrel 4 évig. Ha még tudnák is dolgozni pár hónapig és kicsit visszább veszünk a vásàrlásból ami nem fontos nem vesszük meg így is nagyon nehéz dönteni. Nem akarom 2 gyerek életét tönkretenni.

Én 23 éves, párom 27.

2021. ápr. 12. 20:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Párom szeretné a babát, a házhoz igazából már minden meg van véve még a konyhabútor hiányzik.

Május végére elis készül teljesen.

Utolsónak még annyit hogy igaz hogy az első lányomnál nem védekeztünk az előző párommal, viszont 17 évesen nem voltam felelősség teljes és igen sajnos anyuméknak kellett eltartani addig ameddig a kislányom másfél évesen elment bölcsibe és eltudtam menni dolgozni.

Viszont hidd el védekeztünk nem gyógyszerrel hanem óvszerral.

És igen becsúszott nem vagyok rá büszke mardos a lelkiismeret furdallás imádom a lányom bármit megadnák neki.

Szüleim azt mondták bármit teszek mellettem állnak. Viszont én nem nekik szeretnék gyereket szülni.

2021. ápr. 12. 21:59
 12/65 A kérdező kommentje:
Szóval úgy értem a ház belsejéhez szinte már megvan minden, ami nagyobb összeg a konyha szekrény. Biztos lesz még ami kell hozzá de azok már pár ezer forintos dolgok. Illetve annyi előny hogy saját ház, nincs rajta hitel sem.
2021. ápr. 12. 22:02
 13/65 anonim ***** válasza:
85%

Mitől félsz?

30 évesen szültem, volt saját lakásom (örökség és pici szülői támogatással), majd a férjemmel nagyobb lakást vettünk, felújítottunk,stb

A szüleim rengeteget segítettek fizikailag munkával, vigyáztak a gyerekre ha kellett, és anyagilag is beszálltak ebbe-abba

Idővel szeretném majd visszaadni nekik, de úgyse fogják elfogadni ahogy ismerem őket...

Szóval nem értem a gondod

Kész a ház szinte, nincs hitel, elvagytok, a párod dolgozik, keres is, akarja a picit... mi a kérdés? :)

2021. ápr. 12. 22:12
 14/65 anonim ***** válasza:
100%
Hat szerintem ha nem akarsz abortuszt akkor ne a pénz miatt aggódj. Ahogy írod, nem nélkülöztök azért. Max majd pár évvel később lesz kész a ház. Mi is idén fogjuk csak kifesteni. 2016 óta ujitgatjuk. 1 éves a fiam. Kit érdekel, hogy nem olyan szép, ha tiszta és van fűtés, nem esik be az eső.
2021. ápr. 12. 22:17
 15/65 anonim ***** válasza:
13%

De jó egy ilyen nő sztoriját olvasni, ahol végre nem csak a "durr bele, szüljünk kölyköt" elv érvényesül, hanem átgondoltan, az anyagiakat is figyelembe véve dönt valaki :)

Én azt gondolom, hogy ha már csak a konyha van hátra, ami májusra el is készül, akkor bevállalhatjátok a babát. Tudod, hogy mennyi pénzzel jár egy gyerek, hiszen már van egy gyermeked. A kérdés az, hogy tudtok-e annyit spórolni májustól kezdve, amennyi elég lesz majd a babának.

2021. ápr. 12. 22:43
 16/65 anonim ***** válasza:
83%
Azért elgondolkodtató, hogy 23 évesen már másodszor nem tudtatok vigyázni. Remélem azért tanultok belőle.
2021. ápr. 12. 22:45
 17/65 anonim ***** válasza:
29%

Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet egy megfogant kis életről úgy beszélni, mint valami tárgyról, vagy használati cikkről... Elvetetni, mert most épp házat újítunk fel...elvetetni, mert még nincs konyhabútor...

tudom, most ez durva hasonlat lesz, de mi lenne, ha mondjuk a szüleid lelőnének téged, hogy ne vidd a pénzt, mert ők házat újítanának fel...

Ez csak az én véleményem, de hátha elgondolkodtat ez is: az anyagiak szerintem sosem állhatnak egy baba útjába! Az a kis jövevény megérdemli, hogy világra jöhessen. Megérdemeli az esélyt az életre.

2021. ápr. 13. 06:51
 18/65 anonim ***** válasza:
81%
Simán elhiszem, de mondja már meg valaki, hogyan lehet ennyi de mi védekeztünk-baba.
2021. ápr. 13. 07:00
 19/65 anonim ***** válasza:
31%

Óvszer mellett sajnos gyakran esnek teherbe, ha nem ellenőrzik rendesen. Csupán nemtőrődömség, mert hát nem látták szakadtnak....

Kedves kérdező, nehéz helyzet, de az anyagiak szerintem sem lehet kifogás egy baba vállalásánál, ha már tető van az ember feje felett és van munka is.... mert ha az anyagiak lennének a fő gond....akkor soha senki nem vállalna gyereket. Bármikor történhet baj, állás nélkül maradhat az ember pl. Tehát az anyagiak soha de soha nem biztosak senkinek. Ha csak ez a kifogásotok, de amúgy szerettetek volna közös gyereket, akkor ne az abortusz mellett döntsetek.

Minden jót!

2021. ápr. 13. 07:28
 20/65 anonim ***** válasza:
100%
19, húsz éve használjuk probléma nélkül. Kizárt, hogy ennyi hibás legyen, míg mások évtizedekig egy rosszat sem találnak.
2021. ápr. 13. 07:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!