Tanácstalan vagyok. Megtartsuk a babát vagy sem?
Teherbe estem, jelenleg 5 hetes vagyok és van egy 5 éves kislányom.
Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 6 órában dolgozok több mint 1 éve bejelentett munkaviszonyban havi 130 körül keresek. Párom 2 hetente 150 körül. Viszont jelenleg ház felújításban vagyunk, így oda is kell a pénz... nem tudom bele merjek e vágni hogy megtartsam 😔 lelkileg kivagyok ettől az abortusztól..
Plusz hitelt fizetünk 24.ezerrel 4 évig. Ha még tudnák is dolgozni pár hónapig és kicsit visszább veszünk a vásàrlásból ami nem fontos nem vesszük meg így is nagyon nehéz dönteni. Nem akarom 2 gyerek életét tönkretenni.
Én 23 éves, párom 27.
Nem úgy beszélek róla mintha egy tárgy lenne. Viszont nekem a lányomra is gondolnom kell hiszen ő már itt van velem.
Ne gondolja senki hogy hú de egyszerű dolog ez.
Már teljesen kivagyok attól hogy egyáltalán ezt a kérdést felkellett tennem.
Anyum is elég befolyásoló...
Tehát a bevételetek most kb. 430.000. Van házatok, kevés hiteletek.
Hasonlóan vagyunk. Semmi sem tenne boldogabbá minket, mint egy gyerek.
Ezt neked kell érezni, de szerintem nem vagytok rossz helyzetben.
A hitel milyen hitel? 2. gyerek után pl. jelzálog hitelből 1 milliót elengednek. Vehettek fel baba várót, ha falun laktok falusi csokot felújításra. Mivel dolgoztál lesz CSED, gyed.
Kicsit nyugodtan, EGYEDÜL is gondold át a dolgokat.
Babavaro hitelt en is tudom javasolni. 10 millio ft,20 evre,havi 40 par ezer ft. Viszont jopar feltetelnek meg kell felelni. Hatarozatlan ideju szerzodes,buntetlen eloelet,azt hiszem 3 ev folyamatos tb jogviszony,stb.
Viszont szerintem te nem akarod ezt a babat,mivel tudnod kellene nagyon jol,hogy egy pici valoban nem kerul nagxon sokba. Pelenka,tapszer,tisztalkodoszer kijon 30 e ft-bol,raadasul plusz csaladit kapsz minimum,ami 12,ergo kevesebb,mint 20 ezerrel lenne tobb kiadas. Amugy pedig nem hinnem,hogy egy forum vadidegen embereinek kellene donteni a te babad megszuleteserol...
Számomra az a meglepő h egy házfelújítás döntő érv lehet egy gyerek élete ellen, bocs.
Nyilván megtartanám, de ez a ti kettőtök döntése kell h legyen.
"Anyum is elég befolyásoló..."
Gondolom azért mert nem szeretne téged megint eltartani gyerekestül...
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Még a negatívat is.
Rengeteg gondolkozás és mérlegelés után döntöttem. Nem tartjuk meg.
Lehetek én önző, szívtelen szar anya. De akkor szarabbnak érezném magam, ha azt kellene mondanom a gyerekeimnek egy csokira vagy játékra hogy sajnos nincs pénzünk, nem tudjuk megvenni. Igaz hogy ez a gyermek is az enyém, de nekem azt kell figyelembe venni aki már velem van lassan 5 éve! És akik azt mondják hogy ők megtartanák, először gondolkozzon el mindenki azon mire és milyen körülményekre szül gyereket! Mert fájdalmas döntés iszonyúan.. de ha nem tudnák nekik enni adni az még fájdalmasabb lenne. További szép napot mindenkinek.
Lehetek én önző, szívtelen szar anya.
Itt csak az "anya" nem stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!