Tanácstalan vagyok. Megtartsuk a babát vagy sem?
Teherbe estem, jelenleg 5 hetes vagyok és van egy 5 éves kislányom.
Párommal másfél éve vagyunk együtt. Én 6 órában dolgozok több mint 1 éve bejelentett munkaviszonyban havi 130 körül keresek. Párom 2 hetente 150 körül. Viszont jelenleg ház felújításban vagyunk, így oda is kell a pénz... nem tudom bele merjek e vágni hogy megtartsam 😔 lelkileg kivagyok ettől az abortusztól..
Plusz hitelt fizetünk 24.ezerrel 4 évig. Ha még tudnák is dolgozni pár hónapig és kicsit visszább veszünk a vásàrlásból ami nem fontos nem vesszük meg így is nagyon nehéz dönteni. Nem akarom 2 gyerek életét tönkretenni.
Én 23 éves, párom 27.
Én nem vagyok abortuszellenes, és aki tényleg amellett dönt, az el is szokta bírni lelkileg. De ez hogy teljesen kivagy a gondolattól... ha van rá mód, én nem vetetném így el, az anyagi helyzet változhat, meg pici korukban nem kerülnek túl sokba, talán van is aki segít, ad ruhát stb.
De egy életen át hurcolni egy nemakart abortusz lelki sebét...
Szerintem is, amíg pici, jóformán a kapott gyedből és családiból kijön amire szüksége lesz (tápszer, pelenka, cumi) és talán maradt a nagyobbról játék, ágy, babakocsi, unisex kisruha, olcsón lehet is ruhacsomagot venni...
Nagyszülők tudnak segíteni?
Párod hogy vélekedik?
Mennyire van kész a ház? Lenne szobája, helye?
Ez még nem az éhenhalás kérdése azért, sokkal nehezebb anyagi körülmények közé is szülnek nők sajnos, kérdés nélkül.
Ha házasok vagytok, és legalább az egyikteknek ez az első házassága, lehet, hogy fel tudtok venni valamennyi babaváró hitelt, amivel a meglévő hiteleket kedvezőbbre lehet cserélni, plusz a hátfelújítára is juthat belőle.
Mivel meglesz a baba, kamatmentes marad. Két gyermek után havi 40.000 ft. az adókedvezmény, plusz 12.200 a családi pótlék gyermekenként így havi 32.200 forinttal biztosan több lesz a családi kasszában, ha megszületik a baba. Érdemes alaposan megnézni, hogy mik a lehetőségek. Lehet, hogy még anyagilag is jól jártok.
Én azt gondolom, itt az a fő kérdés, hogy van-e valamiféle háttered arra az esetre, ha esetleg egyedül maradsz két gyerekkel, gondolok itt szülőkre. Mert a leírásod alapján egyértelmű, hogy te nem tudnál eltartani két gyereket, és felelősségteljes ember ilyen esetre is tervez, hogy 5 év múlva ne itt kelljen a gyakorin kérdezgeti, kihez fordulj pénzért.
Mondjuk abból kiindulva, hogy 23 évesen már van egy 5 éves gyereked és a ki tudja, hányadik pasiddal sem vagy képes védekezni, nem hiszem, hogy a felelősségteljes emberek közé tartozol, szóval úgyis mindegy, mit írunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!