Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tesztelt valaki mostanában...

Tesztelt valaki mostanában pozitívat?

Figyelt kérdés
Ti mikor mentek orvoshoz? Van valami tünet?

2021. jan. 6. 19:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 A kérdező kommentje:

Szia! Hogy vagytok? Én ma voltam uh-n, 19 hetes vagyok pont. Rákérdeztem, hogy biztos kislány-e, azt mondták igen 😊 317gramm a becsült súlya, hála az égnek minden rendben.

Mostmár lett egy pici pocakom, így zavaró a síma jegging, nézek ma neten valami kényelmes kismama nacit. De az is lehet, hogy egy meglévő nacit bővítek ki kétoldalt, mert csak a pocak ál szorít.

2021. ápr. 23. 13:12
 42/81 anonim ***** válasza:

Nálunk volt egy kis riadalom, mert doki azt mondta, hogy nem tudja megnézni a szívét, ezért el kellett mennem kardiológiára. Tiszta ideg voltam, de szerencsére mindent rendben talált a kardiológus, nagyon alaposan megnézte, nagyon kedves volt. Nemét még mindig nem tudom, még mindig titkolózik. 😂 De a kardiológus azt mondta, hogy golyókat nem lát, ami azért nem jelenti egyértelműen, hogy lány, de egyébként inkább lànyra tippel. :) Sok mindent meg tudtam kérdezni tőle, mindenre készségesen válaszolt, szépen megmutatott mindent. Azért remélem nem kell több ilyen helyre mennem. 😅

Még mindig nem híztam, még minden ruha jó rám, nem is látszik a terhességem, de elvileg ez nem befolyásolja a babát.

Kedden megyek beutalókért vér, és vízelet vizsgàlatra, meg cukorterheléses vizsgálatra, jó lenne, ha ránéznénk a babára is, és végre megmutatná a nemét is. 😄

Neveken gondolkoztatok már? :)

Én holnap leszek 22 hetes. :)

Zs.

2021. máj. 1. 11:57
 43/81 anonim ***** válasza:

Ja, annyi még, hogy azért a kardiológus ráírta a papíromra, hogy figyeljék a szívhangját, védőnő is. Meg a nődoki meg azt írta, hogy veszélyeztetett terhesség, de ezt nekem nem is mondta, sajnos már, amikor elmentem akkor vettem észre, úgyhogy nem tudom, hogy ez mit jelent. Kardiológus is ráírta, sajnos akkor is későn vettem észre. De lehet, hogy ő csak azért, mert már a nődoki is írta. De hogy ez most az jelenti, hogy ne erőltessem magam túl, sokat pihenjek, vagy jogosult is vagyok táppénzre (nem mentem vissza első gyerek után dolgozni még)? Azért persze az a lényeg, hogy egészségesek legyünk mind!

Na, majd kedden megkérdezem végre, csak most más dokihoz megyek.

Zs.

2021. máj. 1. 12:05
 44/81 A kérdező kommentje:

De jó, örülök, hogy nincs baj! Szerintem akkor tuti lány lesz, a golyók már ilyenkor bőven szépen kivehetők 🥰

Az az igazság, hogy mi a férjemmel 13 éve vagyunk együtt, már ott eldöntöttük, hogy mi lesz a nevük, ha gyerekeink lesznek. Kisfiunk azt a nevet kapta, meg most a kislányunk is azt kapja ❤️🥰 nálatok?

24.héten mész cukorterhelésre? Én most arra gondoltam, hogy majd 26-27hetesen mennék, jó lenne addigra kevesebb fertőzött lenne..

2021. máj. 1. 12:09
 45/81 anonim ***** válasza:

Vannak neveink. Fiúnévben biztosak vagyunk, lányban annyira nem (de így is 2 névre le van szűkítve). Megkérdezhetem, hogy a ti kislányotoknak mi lesz a neve? :)

Már foglaltam is időpontot a cukortehelésre, 24 hetesen megyek majd.

Olyan hihetetlen, hogy már 5,5 fél hónapos vagyok, tegnap óta kezdtem jobban felfogni, hogy terhes vagyok, szinte jót is tett ez a kardiológia. A legjobb az volt benne, hogy a végén a kis tappancsát is olyan szépen lehetett látni. A kis ujjacskáit, lábfejét. ❤️ Eddig is éreztem a babát, de most mintha ő is direkt a megnyugtatásomra még többet, jobban mozogna. ❤️

Zs.

2021. máj. 1. 12:25
 46/81 anonim ***** válasza:

Szia Zs! Bocsi, hogy nem írtam, de valahogy törlődött a regisztrációm...

Hogy vagytok?

Mi tegnap voltunk 4D-n, pont ugyan úgy néz ki arcra mint a bátyja. Vele is ilyenkor voltunk 23.héten. Olyanok mint két tojás.

Bella lesz a neve 💜 Kisfiúnk neve is B-betűs. Ti milyen nevek közül választotok?

2021. máj. 22. 11:36
 47/81 anonim ***** válasza:

Szia!

Cukorterhelésen voltam a héten, plusz laboron, a cukrom jó, csak a vörösvértestem sűllyedési sebessége lett elég rossz, de nem tudni mitől, házi doki sem tudta megmondani. Majd elküld még egy vérvételre pár hét múlva. EKG-t is megcsináltattam, majd fogorvoshoz is megyek. Ja, és beadattam a védőoltást is.

Jövőhét szerdán megyek 4D-re, már nagyon kíváncsi vagyok a babára, idáig a köz nődokinál szinte semmit nem láttam belőle, nem tudok róla. Jó lesz látni a kis arcát. ❤️ De a lényeg, hogy egészséges legyen!!!

Szép neve lesz. 🥰 Biztos nagyon cuki volt uh-n. :)

Én bajban vagyok a lánynevekkel, kevés tetszik, illetve tucat nevet nem szeretnék neki adni (ha làny). Most az eddig kigondolt nevek mellé jött kettő, de nagyon tanácstalan vagyok. Ezekre jöhetnek szóba: Hella Liza, Bianka Anna, Olívia, Emília (sajnos úgy látom, mostanában az utolsó kettő elég felkapott). Neked melyik tetszik? (Elfogadok tanácsokat. :) )

2021. máj. 23. 22:04
 48/81 anonim ***** válasza:

Köszi 😊Nagyon szép neveket választottatok, nekem a Liza meg az Olivía tetszik a legjobban közülük.

Milyen volt a 4D? Vörösvértest süllyedésre mondták azóta valamit?

Sajnos nekem a cukorterhelés nem lett túl jó, a 120perces 7,1 :( két hét múlva újra terhelés, addig pedig diéta. Sajnos a magzatvíz mennyisége is picit több, így valószínű a cukortól.

2021. jún. 4. 08:11
 49/81 anonim ***** válasza:

Megvolt a 4D. Nem lepődtem meg, tènyleg kislány. Kettőből kètszer eltaláltam a 12. hetes uh-n látottak alapján a gyerekeim nemèt. :D

Kicsit aggódom viszont én is, mert kisebb volt a baba, mint amekkora elő van írva, a hasam is eléggé pici, de bízom benne, hogy semmi baj nincs, mert kisfiammal sem volt nagy hasam, vele sem híztam sokat, ő sem született nagy súllyal, nem volt hosszú baba, plusz rengeteget mozog, ami szintén nyugtatóan hat rám.

Nem sokat láttunk a piciből, mert akkor vagy aludt, vagy a lábait maga elé rakta, vagy belefúrta magát a méhlepénybe, dokinőnek megesett ezért rajtam a szíve, és kicsit átváltott 5D-re, hogy lássak is belőle valamit. ❤

Amúgy minden más rendben volt, a szívével is, a köldökzsinor áramlással (vagy hogy modják), a méhlepénnyel is.

Aztán másnap meg voltam a védőnőnél, hallgattunk szívhangot. Olyan jó volt hallani. Amikor mentem hozzá, mondtam a babának, hogy hiába megyünk a csúnya nénihez (nem igazán bírom), neked most produkálnod kell magad, hogy egyből meglegyen a szóvhangod. És tényleg rögtön meglett. Mondjuk annyira nem tetszett neki, mert rúgott kettő nagyott, kicsit el is vándorolt, hazafelé pedig egész végig tombolt. 😂

A jövőhéten megyek újra vérvételre, remélem minden rendben lesz már, aztán fogorvos, vasárnaptól pedig wellnessezni.

Ja, és kisfiamat felvették a kiszemelt óvodába, meg szegénykémnek lett egy kismotoros balesete, a szájánál össze kellett neki varrni. Szerencsére nagyobb baja nem lett, a sebe is egyre szebb, tud enni, inni, be nem áll a szája, a viselkedése is ugyanolyan, mint szokott lenni (csak első nap volt kicsit hallgatabb, meg akkor volt nehézkes neki az evés). De nagyon bátran, hősiesen viselte az egészet. Sokkal rosszabbra számítottam.

Neveket illetően egyre több felmerül, mindig meggondolom magam, ha már azt hittem, hogy megvan a neve, ha kimondom/leírom, már változik is a véleményem. Kisfiamnak csak az Enikőre mondja, hogy legyen Enikő, szóval az most kezd befutó lenni miatta. A másik pedig a Bianka. Most ezek állnak nyerésre. Lehet ezek kombinációja lesz a végleges: Enikő Bianka vagy Enikő Olívia, vagy Enikő Bianka. 😅 Jó lenne végre megállapodni valamelyiknél, mert olyan rossz érzés, hogy még mindig nem tudom a nevén emlegetni. Kisfiamnàl olyan hamar eldőlt, fiú neveket most is könnyen tudnék adni. 😅

Amúgy FB-n van egy csoport a 2021 szeptemberi babák. Egy ideje én is tag vagyok, ha szeretnél csatlakozz te is! :)

Zs.

2021. jún. 4. 13:27
 50/81 anonim ***** válasza:

Gratulálok, látod én is megmondtam 😊🥰 Örülök, hogy felvették a kiszemelt oviba, már nem egyszerű oda se bejutni... Remélem jobban van azóta!

Nekem sajnos diétáznom kell, a cukrom nem a legjobb. Remélem diétával végig kihúzom. Én ma vagyok 30 hetes, már csak maximum 9 hét és császár. De van egy olyan érzésem, hogy hamarabb jön, próbálom bevonzani az augusztus végét 😊 Én is benne vagyok abban a csoportban 😊

Ti hogy vagytok?

2021. júl. 9. 12:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!