Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van valaki a 6. DPO-n? Nekem...

Van valaki a 6. DPO-n? Nekem ma van... dec 2-ára nem várom.

Figyelt kérdés
Hőm most ugrott meg,remélem marad fönt. Enyhe szúrás éreztem ma jobb oldalt. Nektek ban valami?

2020. nov. 24. 22:04
❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯
 761/982 A kérdező kommentje:

Sára ez meggyőző...

"Egyébként kb. úgy működik, hogy

1. állatkísérleti fázisban vizsgálták vemhes/szoptatós állatokon

2. az emberi fázisban vannak tapasztalatok az általános emberi reakciókról, amitől egyébként a terhes nők reakciói nem nagyon térnek el, csak azért nem szokták bevonni őket az első emberi vizsgálatokba, mert ha lenne valami gebasz, akkor várandósok esetében két élet lenne veszélyeztetve. De már tudjuk az emberi vizsgálatokból, hogy semmilyen különösebb gebasz nincs. Épp ezért kezdték el oltani a várandósokat az usa-ban és izraelben, és ha Mo-n is elkezdték volna, már akkor bevállaltam volna a kisbabám érdekében. Mostanra viszont már igenis rengeteg adat rendelkezésre áll terhesekről és újszülöttekről is, szóval senki nem kísérleti nyúlnak jelentkezik.

3. az mRNS oltás hatásmechanizmusából már önmagában is nagyon megalapozottan arra lehetett következtetni, hogy semmilyen befolyással nincs a terhesség kiviselésére, sem pedig negatív hatással a magzatra, ez egyszerűen a működéséből következik, és nemcsak rövid távra igaz. A bejuttatott mRNS megtermelteti a szervezettel a tüskefehérjét, aztán pár nap alatt elbomlik, az égvilágon semmi káros nem marad vissza belőle.

4. azt viszont már tudni lehet, hogy az oltott várandósok újszülöttjei már eleve antitestekkel születnek, ami elég nagy nyereség

Összefoglalva: minden rendelkezésre álló információ és adat alapján a megbetegedés kockázatai és előfordulási valószínűségük messze-messze felülmúlják az mRNS oltás kockázatait és előfordulási valószínűségüket, így színtisztán logikai alapon az ésszerű választás az oltás. És most, hogy ezt már tudni lehet, pont azért sürgetik a várandósok oltását, amiért az elején kihagyták: mert két emberi életről van szó, azaz egy oltással két személyt lehet védetté tenni."

2021. máj. 13. 07:56
 762/982 anonim ***** válasza:
100%

Iza, sajnálom, hogy nem sikerült a progeszteron leállás, de az a lényeg, hogy minden rendben legyen! :) ha a napi plusz 2 bogyón múlik, ám legyen :)

Én most tartok a napi 1x szedésnél, ez a második nap. Izgulok és kíváncsi is vagyok egyben, vajon nekünk sikerül megszabadulni tőle? Doki azt mondta, hogy bármi jelentkezne, újra emeljem az adagot.. sokat olvastam utána, van akinek sikerült letenni, van aki végig szedte. Majd meglátjuk.🙏

Az oltásra csak annyit reagálnék, hogy nekem azt mondta a védőnő, hogyha most tényleg csendesedik ez az egész, érdemesebb lenne nyár vége felé oltatni, hiszen egy adagot kaphatunk (eddig) és annak jó lenne, ha friss lenne a szervezetben. Most töltöm a 12. hetet, nekem is el kellene dönteni mostanában már, de látok benne logikát, amit a védőnő mondott.. 🤔

Kata (facebook csoportos :))

2021. máj. 13. 19:48
 763/982 anonim ***** válasza:
100%

Azt kihagytam, hogy a 4. hullám előtt lenne jó, ha friss lenne az oltás :)

Kata megint :D

2021. máj. 13. 19:49
 764/982 A kérdező kommentje:
És a 4. Hullám ősz? Akkor én már szülök és szülés után 2 héttel akarom csak a 2.adagot. Terhesen nem
2021. máj. 13. 20:26
 765/982 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mondják, de én már nem tudom, mondanak itt mindent :) olyat is olvastam, hogy lehet egy idő után mégis oltanak majd 2x terhesség alatt?! Nem tudni semmit. Szerintem a kiírt dátum előtt egy hónappal oltass mindenképp, hogy a kórházra legyen valami védettség! :) de tényleg tanácstalan az ember.. :(
2021. máj. 13. 20:31
 766/982 A kérdező kommentje:

Ma felvettem az első oltást.

Eddig minden ok

2021. máj. 17. 14:11
 767/982 anonim ***** válasza:
100%

Örülök neki!!! :) 🙏

Nem követem a híreket, de igaz, hogy már kettőt kaphatunk?

Kata

2021. máj. 17. 14:18
 768/982 anonim ***** válasza:
100%

Köszönök szépen minden hozzászólást. Folyamatosan érdelődök én is, ma még írok a nőgyógyásznak is.

De a mostani számok elég bíztatóak. :)

Az biztos, hogy a második oltást nem szeretném felvenni szülés előtt, mert azért attól sokan rosszul lettek, inkább az elsőt később.

Egyébként én is progeszteront szedtem, mert barnáztam picit. Nekem minden gond nélkül sikerült letennem, bár utólag azt gondolom nekem csupán az elmaradt menstruáció jelentkezett így. :)

Vigyázzatok magatokra! :)

Sára

2021. máj. 17. 15:23
 769/982 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nálunk most van egy hónap pihi. Felvettük mi is az oltást. Hamarosan kapjuk a másodikat, tehát most várunk. Azt mondta a nőgyógyászom és az oltópont vezető főorvosa is, hogy a második oltás után nem kell várni. Úgyhogy míg meg nem kapjuk a másodikat várunk.

Megint egy elpazarolt hónap.

Remélem június a mi hónapunk lesz :)

Anna

2021. máj. 17. 15:48
 770/982 A kérdező kommentje:

Kata igen már a 2.at is lehet terhesen

De én majd szülés után akarom. Bőven elég most nekem ez az 1. Ezt is nagy aggodalommal fogadtam el. :/

2021. máj. 17. 16:11
❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!