A ciklus.hu-n hogyan húzza be az alaphőt, és az ovulációt?
2 hónapja vezetem a hőmet, múlt hónapban magától behúzta ezeket. Most viszont mêg mindig nem, pedig úgy látom, már megtörtént a PÉ. Múltkor késett 17 napot, lehet azzal viszonyít össze, azért nem húzta be, azt a hosszt számítja, hiába írtam max 28 napot neki? Direkt ezért töröltem az előző ciklust, hogy ne azt nézze (persze azèrt elmentettem a görbémet). Tervezett babán is vezetem, ott meg azt nem tudom, hogy a ciklushosszt hogyan lehet módosítani.
Ezek a hőgörbés oldalak egyébként mennyire megbízhatóak? Egy sablon alapján lövik be az ovulációt, vagy tényleg kikalkulálják hő alapján, hogy mikor van?
Szia!
34es vagyok! Nekem ez a ciklus.hu-n a görbém:
A fertlityfrienden az a különbség, hogy ott 4.re húzta be az ovulációt. Akkor volt pozítiv az lh teszt is.
Ma 36,7 volt a hőm reggel. Kicsit ingadozik nekem.
Néha szoktam mérni napközben is(tudom, hogy akkor nem számít), akkor 37felett van. Meglátjuk mit hoz ez a hónap.
Én iszok palástfű teát is amúgy. Ciklus első felében meg cickát és málnalevél teát.
Azért neked is feljebb van, ill. mehet még feljebb ebben a pár napban. :) Drukkolok! Te akkor hétfőre nem várod?
Én amúgy ha most nem jõssz õssze a baba, kövi hónapban abbahagyom a hőmérőzést, mert most kezdem leszoktatni is a szopizásról a fiamat, (vagy legalább is arra szoktatni, hogy kevesebbet szopizzon) és nagyon nem akar visszaaludni cici nélkül. 😅 Így nehezen jõn õssze a pontos hőmérőzés, és kissé rá is vagyok stresszelve, hogy akkor tudjak min. 4 órát aludni, és kb ugyanakkor mérjem, mert ha nem, akkor nem számít az adott nap hője. :(
34-es vagyok!
A ciklus.hu vasárnapra írja a menzesz napját, a másik jövő hét keddre.
Amúgy nem érzek semmi különlegeset. Mint, amint mások írnak(has szurka, mell fájás..). De nincs tapasztalatom, első baba lenne.
Gratulálok a babádhoz amúgy.🤗 máris kis tesót akartok?
Én még tudom a következő hónapban mérni a hőm, mert sajnos még nem tudunk dolgozni a vírus miatt.
De legalább így jobban megismerem a testem. Ha másra nem erre jó!😅
34-es vagyok.
Amúgy nem hiszem, hogy sikerült ez a hónap, mert igencsak jönnek elő a pattanások! Nekem ez a menzesz első jele!☹️
Köszi! Annyira már nem pici, 17 hónapos, úgyhogy 2 év már lenne közöttük.
Igen, mondjuk az az egyik pozitívuma a hőmérőzésnek, hogy így tudom, hogy mikor volt az ovum, volt ovum, mikor kellene megjönnie. Első baba előtt soha nem figyeltem a tüneteimet (ovu, mensi előjeleit), de most kissé rá is vagyok szorulva, mert még nem rendszereződtek a ciklusaim, és én naivan többször azt hittem, hogy baba után is 24-28 naposak lesznek, aztán amikor nem jött meg ennyi idő alatt, már kezdtem reménykedni a terhességben.
Nekem most PMS tüneteim nincsenek (hol vannak egy-egy ciklusban, hol nem), pattanásom viszont hónapok óta nem volt, most kijött pár. Annyi nálam, hogy ingerült vagyok, meg hiába keveset iszom, sokat pisilek, de ezeket nem hinném e
terhességi tüneteknek... szóval összefoglalva, szerintem nekem se terhességi tünetem, se PMS-em nincs jelenleg. Bár, még mindkettőhöz nagyon koraik lennének ezek.
Szia.
34es vagyok.
Nekem 36,8 volt a hőm. Nem igen akar feljebb menni a reggeli. Napközben 37 felett van.
Reggel elkezdett fájni a hasam alja, tipikus pms nálam. Kezdem elengedni ezt a hónapot.
Olvastam olyat, hogy a pozitiv lh tesz utani első negatív nap van az ovuláció. És a rákövetkező nap a dpo1.
De nem igen értem én sem.
Így hő alapján meg nem tudom megmondani, mert most csinálom először.
Annyit tudok, hogy amikor pozi lett az lh teszt, aznap lement a hőm.
Kérdező, az ovu utáni első nap az első dpo.
Igy ha 14 napos a lutealisod, kedden nem kellene megjonnie.
Kicsit utánaolvasgattam, elvileg nem számít az első napnak az ovu napja.
Nekem nincsenek még PMS tüneteim. Múlt hónapban sem voltak, és meg is jõtt. :'( De ezekre én most nem alapozok, mert tényleg mostanában hol szokott lenni, hol nem.
Én most ezt olvastam: "tegyük fel ciklus első részében a hő mindennap 36, 4 (ettől 1 tized eltérés felfelé, lefelé lehet)
a peteérés előtti nap leesik kb 2-3 tizedet és másnapra emelkednie kell vissza 2-3 tizedet, így nem túl feltűnő, de másnapra megint emelkednie kell 2-3 tizedet. akkor jó a ciklus, ha a leesés is megvan és min 4 tized emelkedés, ami megmarad vagy még feljebb mehet a ciklus végéig.
akkor terhes valaki, ha a hője min. 14 napon keresztül magas. ". Neked is megvan a min. 4 tized az alaphőhöz, nem?
Most azt néztem, hogy ciklus.hu szerint ma, tervezett baba szerint pénteken kellene megjönnie. Én viszont vasárnapra számoltam.
48-as!
Köszi! Bár, most nem értem, hogy a kedd hogyan jött ki. 3.-án volt elvileg az ovum, 3+14=17. 17.-e pedig vasárnapra esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!