A ciklus.hu-n hogyan húzza be az alaphőt, és az
ovulációt?
Figyelt kérdés
2 hónapja vezetem a hőmet, múlt hónapban magától behúzta ezeket. Most viszont mêg mindig nem, pedig úgy látom, már megtörtént a PÉ. Múltkor késett 17 napot, lehet azzal viszonyít össze, azért nem húzta be, azt a hosszt számítja, hiába írtam max 28 napot neki? Direkt ezért töröltem az előző ciklust, hogy ne azt nézze (persze azèrt elmentettem a görbémet). Tervezett babán is vezetem, ott meg azt nem tudom, hogy a ciklushosszt hogyan lehet módosítani.
Ezek a hőgörbés oldalak egyébként mennyire megbízhatóak? Egy sablon alapján lövik be az ovulációt, vagy tényleg kikalkulálják hő alapján, hogy mikor van?
Semmi baj! Köszi! :) Reménykedem, de szerencsére nem vagyok most rápörögve, csak éljük a házaséletünket. 😂
2020. máj. 5. 12:23
12/167 anonim válasza:
A május 2.-i együttlét elég esélyes szerintem is. Ha hnap is fent marad a hőd, akkor tuti behúzza 17-re az ovut. Ovu tesztet használsz esetleg?
2020. máj. 5. 12:37
13/167 A kérdező kommentje:
Nem használtam, de tudom, hogy az biztosabb és gyors eredményt mutat. Nekem is azt kellene, de annyira nem vagyok rágörcsölve, már a babára, hogy inkább csak együtt vagyunk. Hőmet csak kíváncsiságból kezdtem el vezetni, kicsit jobban meg akarom ismerni a testemet, pláne, hogy szülés óta nem szabályosak a ciklusaim, és szeretném tudni, hogy mire számítsak, mikor fog megjönni (vagy mikor nem). :D Persze baba miatt is érdekel a görbém. :)
2020. máj. 5. 13:06
14/167 A kérdező kommentje:
És a nyák mennyit számít? Még ma is van kicsit. Vagy mától tök mindegy, hogy van nyákom, vagy nincs, már nem jöhetne össze a baba?
2020. máj. 5. 15:33
15/167 A kérdező kommentje:
Ma reggel 36,7 volt a hőm, de még nem húzta be a vonalakat egyik oldal sem. Gondolom alaphőt úgy számítanak, hogy az ovu előtti hőket összeadják, és átlagolják, ez alapján kiszámoltam én is, és most is még az alaphő felett vagyok.
2020. máj. 6. 10:07
16/167 anonim válasza:
Szuper! Akkor ezek szerint valószínűleg megvolt az ovud.
2020. máj. 6. 10:18
17/167 A kérdező kommentje:
Ciklus.hu behúzta a kereszet. Elég magas lett az alaphőm, 36,65. Kicsit ledöbbentem, hogy miért ilyen magas, mert azt hittem vmiért, hogy PÉ előtti hőkből von átlagot, de most még egyszer elolvastam, és azt írja, hogy "ciklus elejére jellemző hő, az alaphő" (ez valahogy elsiklott a figyelmem alatt). Mensi első két napján nem ment le rõgtön a hőm, ezért ilyen magas az alaphőm. Akkor én is ezt vegyem annak? Mert így viszont már nem alakul szépen az ovu utáni hőm. :(
2020. máj. 7. 05:22
18/167 anonim válasza:
Muti a görbéd. :)
2020. máj. 7. 07:11
19/167 anonim válasza:
Egyébként az ovu előtti hő átlaga az alaphő, a ciklus.hu is ezt írja. Néha nekem is magasabbat adott meg, nem tudom, miért. De nem kell a vonalakkal foglalkozni, látszik agorbebol vonalak nélkül is, hogy látszólag mennyire van rendben az ovu.
Aztan a vervetel meg alatamaszthatja tokre az ellentetet is. Ha van rá lehetoseged, az ovu utani 7. napon erdemes elmenni egy progeszteronszin meresre.
Sajnos a mai napét nem tudom, mert a kisfiam korán kelt, nem aludtam egyben 4 órát. :( De ha esetleg visszaaludnánk, és aludnánk ennyit, akkor mérném a hőm, az számítana?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!