Harmadik gyerek dilemma. Ti hogyan mérlegeltetek?
Néha nagyon szeretnék, néha nagyon nem (főleg amikor a másik kettő lemerít). Nehéz terhességek és nehéz szülések voltak, utána szülés utáni depresszióval mindkét esetben. Ez tart vissza, illetve az első 1-2 év. Az kemény volt.
A nagy elsős, a kicsi középsős ovis most. Mi 36 évesek vagyunk a férjemmel. Vacilálunk, gondolkodunk, de egyikünk se meri kimondani, hogy igen vagy nem. A férjem is hasonlóan kimerült, de sokszor szóba kerül, hogy legyen-e.
A szokásos dolgok, mint hely, anyagi háttér adottak. Segítség azonban csak korlátozottan, leginkább egyedül csinálnánk, ha lenne harmadik.
Nem tudom.
Ti hogyan mondtátok ki, hogy igen, vagy azt, hogy nem?
Várjunk. Tehát depressziós voltál minden szülés után, a gyerekek lefárasztanak. Vagyis semmilyen pozitívumot nem tudunk említeni, DE TE MÉGIS azon gondolkozol, hogy még egy gyerek kéne?! Segjtségetek sincs, ahogy írod, és már nem is vagytok fiatalok.
Ne haragudj, de MINEK? Mazochista vagy?
Már 2 gyerek is sok, csak egykék kapnak elegendő odafigyelést.
"Már 2 gyerek is sok, csak egykék kapnak elegendő odafigyelést."
7 évet voltam itthon velük, kiemelkedően okos, intelligens, szuper gyerekeim vannak. És igen, a nehézségeket soroltam, mert ezek tartanak vissza. A kérdés a vágyból született, nyilván. Több gyereknek is meg lehet adni mindent, a kérdés csak az, hogy milyen áron és hogy azt az árat bevállalja-e az ember.
Nálunk a 2. szülés után a szülószobában mondta az orvos hogy nem lesz 3.
De nektek sem kellene hogy legyen
"Nálunk a 2. szülés után a szülószobában mondta az orvos hogy nem lesz 3. De nektek sem kellene hogy legyen."
Ezt nem értem. Miért mondta ezt az orvos? Mire alapozod a véleményed velünk kapcsolatban?
Te végig tudnal csinalni meg egy szules utani depressziot 3 gyerekkel?
Nekem 1 van es 1 volt de en megegyszer ezt tuti hogy nem!
Szerintem szép csalad vagytok így es tul sok mindent hoztal fel hogy miert nem. En biztosan nem vallalnek a helyedben meg egyet!
Nálunk is ment a gondolkodás, de éreztük hogy meg hiányzik egy kisember ahhoz hogy kerek legyen a család, igy vállaltuk hogy legyen 3. baby. Vele a legkönnyebb a 3 közül, a nagyobbak meg mar ovis-sulisak, igy megoldhato minden:)
Szerintem életem végéig kattogtam volna, ha nem vállaljuk be, hogy “mi lett volna , ha...”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!