Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Egyszerűbb tápszerrel táplálni...

Egyszerűbb tápszerrel táplálni a babát, mint szoptatni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 28. 12:53
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűbb. Nem kell fejni, nem fáj a cici,nem folyik a tej, nem kell gubbasztani vele éjjel, amíg szopizik, ha mész vele vhova, nem a wc-ben kell szoptatni, hanem csak előkapod a cumisüveget.

A tápszert csak megmelegíted és kész, 2 perc.

(Én szoptattam 4 hónapig, de elapadt a tejem és sehogy nem lehetett visszacsinálni. :( Ezért van tapasztalatom mindkét témában)

2014. márc. 28. 16:16
 32/38 anonim ***** válasza:
56%
De ha elmész valahova, hol kevered be a tápszert? Vagy ha viszel, az meddig jó hűtés nélkül? Szoptatni nem igazán a wc-ben szoktak. Sok helyen van erre kijelölt hely. Meg van szoptatóskendő. Meg a lefejt tejet is el lehet vinni, annyi idő alatt nem romlik meg.
2014. márc. 28. 17:53
 33/38 anonim ***** válasza:
63%
Én is 4hónapig szoptattam. Nekem rémálom volt. Kevés volt a tejem, de az a kevés is ömlött a babám szájába, fuldoklott tőle, sokszor annyi levegőt nyelt, hogy szopi közben vissza is bukta az egészet, hiába büfiztettem közbe. Mindent kipróbáltam, hogy több tejem legyen, mert nagyon elleneztem a tápszert. Pedig mennyivel egyszerűbb az élet azóta! A vízet előre felforralom, van ideje kihűlni. Picit meglangyositom, bele a por és kész is. Végre tudom mikor lesz éhes, nem csüng egész nap a cicimen. Szigorúan tartja a3 órákat. Bárhol meg tudom etetni és ami még nekem pozitívum, ki tudunk itthonról mozdulni, amíg szopizott én nem szívesen mentem sehová, mivel minden kimozdulásunk arról szólt, hogy szopis helyet kutatok és szoptatok. Az, hogy el kell mosni a cumisüveget hát istenem, én szoktam amúgy is mosogatni, egy -két cumisüveg már tök mindegy. Nekem nagy megkönnyebüles volt a váltás, azóta kiegyensúlyozottak vagyunk mind a ketten, és nekem csak ez számít!
2014. márc. 28. 18:07
 34/38 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. és amúgy ha úgy alakul hogy tápszeres lesz, akkor ha megyünk valahova akkor hogy lehet megoldani a tápszer felmelegítését, ti hogy szoktátok?
2014. márc. 28. 19:49
 35/38 anonim ***** válasza:
Én úgy oldottam meg,hogy hozzátáplálásig vittem tápszert,meg babavizet,és valahol megmikróztam ha kellett neki.Mikor megkezdtük a hozzá táplálást,akkor meg nem tápszert vittem,hanem egy üveges bébiételt,és azt evett,ha megéhezett.De van folyékony tápszer is,ha nagyon olyan helyen vagytok,hogy se mikró,se semmi,igaz az szerintem nem ilyen piciknek van.
2014. márc. 28. 20:31
 36/38 anonim ***** válasza:
50%
Nem egyszerűbb tápszerrel etetni a gyerkőcöket, nekem mind a kettőben volt részem. Az első fiammal alig volt tejem egy egész nap 180 ml volt csak. Ha sebesedik a mellbimbód akkor valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Amint nem nyeli a tejet rögtön ki kell venni a szájából a cicit. Ha bealszik a cicin és csak cumizik akkor kicsit meg kell csakizni a talpát és akkor felèbred és újra eszik.
2014. márc. 29. 06:11
 37/38 anonim ***** válasza:

Bár nem mai a kérdésde leírom a tapasztalarom.2héttel kisebb a gyerkőcünk.

Szoval probaltam én is mindkettőt jelenleg is a legmacerásabbnál vafyunk. Szopi,mérés majd tápszer.7szer egy nap...közbe mosogatás stb.

Aszoptatás egyszerübb. De nem lehet sehova menni és kiszámithatatlan mikor lesz éhes. És csak te tudod megetetni.

A tápszerezés macerásabb mindig mosogatni külön sterilizálni.Méricskélni elég lesz e... De legalább be tudsz vásárolni, tudod hogy nem éhes, mert most evett,tudod mennyit biztos lehetsz benne hogy nem éhezik....Míg éjszaka felkelt kinlodás volt. De mostmar nem méricskélem, nem erőltetem. Szopizik amennyit akar vagy van, plusz megkap bizonyos mennyiségű tapszert. ha éhes maradt vissza cicire. Ha nem kell akkor egy kis tea. (azért merem iy mert 30milit mindig szopizik van h 50et de akkor nem eszi meg a tápszer egy részét.)

Szoval ha el akarsz menni ,és olyan helyre mész ahol nem tudsz melegiteni egy kistermoszban vidd a meleg vizet (én szok5m vinni cumisüvegben hudeget is,ha szomjas lenne illetve ha tul melegre sikerül a tapszer)Tapszert itthon kimérem vagy a cumisüveg aljaba vagy a tejtarolo tégelybe és ha kell csak felöntöm. (tt cumisüvegbe bele leHt rakni a kis tejtárolo dobozt,tökéletes tápszernek.belemérek 4kanállal otthon és bele rakom a cumisüvegbe ra a tetejét és kész. ) Ha igy csinalod akkor figyeld meg mennyi a kész tápszer és addig öntsd fel pl 4kanál tapszer+120mili viz azkicsit több mint 130mili kész felkavart tápszer.

amugy hogy smint azota?szoptatásnál maradtál?

2014. jún. 30. 19:57
 38/38 A kérdező kommentje:
bocsi,most láttam a kérdést.. :) elapadt a tejem, úgyh tápszer..
2014. szept. 10. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!