Egyszerűbb tápszerrel táplálni a babát, mint szoptatni?
Nem egyszerűbb. Kb. ugyanannyiba telik. Enyém 3 hónapos koráig szopott (nagyon kevés tejem volt) a végén el is apadt teljesen, és utána tápszereztünk. Nem mondanám, hogy tápszerrel egyszerűbb, de az se egy bonyolult dolog.
2014. márc. 28. 12:59
2014. márc. 28. 12:59
Szerintem nem.
Az én fiam vegyes táplálású volt (2/3 anyatej, 1/3 tápszer), így van tapasztalatom mindkettőből.
Az anyatej mindig kéznél van, ideális hőmérsékletű, összetételű, nem kell üveget fertőtleníteni hozzá, próbálgatni, melyik tápszer válik be, stb.
Egy hátránya lehet, hogy sokkal tovább és sokkal jobban össze van nőve az anyuka a babával - de ez persze csak azoknak gond, akik kicsit több szabadságra vágynak.
2014. márc. 28. 13:00
Szerintem igen, az hogy anya a mellre teszik a gyerek meg szépen szopik kb csak a festményeken létezik.
Ha valakinek van elég teje, jól szopik a kicsi, megfelelően gyarapszik, akkor a szoptatás a legegyszerűbb, mert az mindig kéznél van, mindig pont megfelelő a hőmérséklete... :). Ha valami nem klappol a szoptatással akkor viszont a tápszer könnyebb. Én mindkettőt csináltam, mert nem volt elég a tej és sehogy sem szaporodott, pedig mindent megtettem, amit a védőnő tanácsolt, de nulla változás volt, így pótolni kellett.
2014. márc. 28. 13:02
7/38 A kérdező kommentje:
eddig nem volt gond annyira, de már szét vannak repedve a mellbimbóim, fájnak a melleim, már sírok az egésztől, tejem viszont van,de a baba mindig 7-8 perc után bepunnyad a cicin, és hiába piszkálom nem szopik rendesen, csak nyüstöli a bimbómat, azzal meg nem megyünk sokra.. ezért gondolkozom erősen hogy tápszeres legyen inkább, a tejemet meg elapasztom, mert így is elég bajom van :(
Nekem sokkal egyszerűbb volt,bár azt mondják sokan,hogy a szoptatás egyszerűbb,mert a cici mindig kéznél van,megfelelő hőmérsékletű,és akárhol lehet szoptatni,de nálam ez teljesen másként alakult,másképp nézett ki.
Nekem sokkal egyszerűbb volt a tápszert bekeverni nagyon sok szempontból.
2014. márc. 28. 13:05
Hat a szoptatasnal felső fel, melltarto le, gyerek a mellre.
Tapszernel üveg fertőtlenít, víz forral, lehut, tapszer bekever, gyereket megetet.
A szoptatas ingyen van, a tapszer pénzbe kerül, plusz az üvegek melle.....
És ha lefejnéd és úgy adnád neki?
Kapcsolódó kérdések: