Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Túl tudja magát enni a babám...

Túl tudja magát enni a babám tápszerrel?

Figyelt kérdés
3 napja kell neki pótlást adnom anyatej mellé. A védőnő így mondta: reggeli+vacsi:szopi+130ml tápi, tízórai+uzsonna:gyümi keksszel vagy gabonapehellyel+60ml tápi, ebéd:főzelék+30 ml tápi. A babám viszont van, hogy elkezd sírni, amikor elfogy a cumisüvegéből. Ilyenkor adjak még neki, vagy tartsam magam az előírtakhoz? 6 hós a lányom, most a milumil 1es tápot issza, ha ez elfogy akkor kap majd 2-t. Köszönöm a segítséget!
2014. márc. 22. 09:41
 1/3 A kérdező kommentje:
Annyi még, hogy ma is reggelire szopott picit, megitta az összes tápit, sírt, majd kb 1 óra múlva visszajött neki kb 1 kortynyi. Mivel eddig anyatejes volt, abból tudtam, hogy annyit adhatok, amennyit elfogad.
2014. márc. 22. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Tápszerből is adj annyit, amennyit megeszik. De 6 hósan már kezdj el neki főzelékeket is adni.
2014. márc. 22. 10:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnos túl tudja enni magát, az én lányom túl lett etetve szerintem, de nem lehet jó tanácsot adni, mert ha vékonyabb alkat, akkor én adnék neki, amennyit szeretne. De az én lányom eleve nagy baba volt, és nagyon kis mohó, ha elfogyott az adagja sírt, kért még. Ő is szopi+tápszeres volt, szerintem ez a legrosszabb kombináció ilyen szempontból, mert anyatejből eszik amennyit lehet, ha csak tápszeres akkor meg tudod mennyi amennyit megeszik, de ilyenkor ki tudja, mennyi volt a ciciben? Szóval ez a szopi+130 ml mégis milyen alapin lett kiszámolva? Ezt nem is lehet.

Szóval az én adtam a lányomnak, amíg sírt a kajáért, aztán azóta is lelkiismim van miatta, mert ugyan nem kövér, de azért a átlag felső határán mozog. Pedig figyelek az étkezésére, nem kap vackokat, biztos alkati dolog is, de igazából az első hónapban hízott rengeteget, 6 hónaposan 9 kg volt, persze magas is volt, de akkor is.

Szóval túl tudja enni magát, nekem a doki mindig mondta, hogy ne adjak annyit neki, amennyit kér, de el sem tudtam volna képzelni hogy kivitelezzem, hiszen sír. Sógornőm viszont ragaszkodott az előírtakhoz, mert ha többet adott, neki is bukott vissza belőle, pár nap után azt mondta megszokta és nem volt gond belőle, nem bukott vissza, bár később már pont arra panaszkodott, hogy nem eszik eleget :)

Szóval inkább a megérzéseidre hallgass szerintem, nem lehet tudni, hogy alakul :)

2014. márc. 22. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!