Egyszerűbb tápszerrel táplálni a babát, mint szoptatni?
Szoptatás: ingyen van, nem kell cumi és nem kell mosogatni, melegíteni
Tápszer: más is megetetheti a gyereket és nem ciki nyilvánosan
1. vagyok. A kérdést akkor abból a szempontból is megválaszolom, amit a kommentedben írtál. :)
Az a 3 hónap amíg szoptattam, szintem minden alkalommal sírással fejeződött be, annyira fájt nekem a szoptatás. Az egész mellem le akart szakadni, a bimbóm mindig sebes volt, bimbóvédővel próbáltam.. és kentem a Carmastent rá rendesen. Tejem 10-20 ml-nél sose volt több egyszerre, (táp kiegészítés kellett már a kórházban is!) fejni nem lehetett, a gépi szívóval kb. 2-3 csepp jött egyszerre, de közben annyira fájt, hogy a fogam szorítottam, a körmeimet pedig a tenyerembe mélyesztettem közben. De én annyira akartam...
Aztán a védőnő végignézte ezt a 3 hónap "kínlódást".. és "feloldozott". :) Mondta hogy ne kínlódjak mert rá fogok menni idegileg. (ja, hogy minél több tejem legyen, anyukám főzte a finom kajákat, leveseket, alkoholmentes sörök, szoptatós teák... eredmény: tej nem lett több, viszont híztam öt kilót három hónap alatt).
Úgyhogy ha így érzed, hogy neked jobb lenne a tápszer, hát istenem... sokunk gyereke kapott tápszert, az öcsém 7 hónapra született 35 évvel ezelőtt, és egy csepp anyatej sem jutott neki soha, mégis szép 2 méteres egészséges ember lett belőle :) Csináld azt amit jónak érzel.
Csatlakozom.Isten bocsássa meg,de életem legnagyobb megkönnyebbülése volt,mikor a fájdalmas,soha véget nem érő,fejések,mellnyúzások,sebes bimbók,fájdalmak után végül tápszeres lett a gyerek!
Azóta is a frász kerülget még csak a szoptatás gondolatától is.
Állj! Ha jól sejtem nemrég szültél. Kirepedt mellbimbó iszonyú kín valóban, mellé még jön a kialvatlanság, a rád háruló felelősség nyomása, enyhe baby blues, stb... Sokan jártunk így, én is fel akartam adni a szoptatást rögtön az első hét végén, mikor úgy vérzett a mellem, hogy már a babámnak sem kellett. Anyukám, látva mit szenvedek, már könyörgött nekem, hogy ne szoptassak. Ekkor elkezdtem rendszeresen fejni. Az első 1-2 percben attól is felszakadtak a sebek, a véres tejet kiöntöttem, és úgy fejtem tovább a babámnak a tiszta tejet. 5-6 napi fejéstől a tejem is megszaporodott, a mellbimbóm is jobban kifordult, a sebek is kezdtek gyógyulni. Mikor újra erősnek éreztem magam, megpróbáltam mellre tenni a babámat és elsőre elfogadta. Kezdetben a szoptatás első 1-2 perce még fájt, aztán már az sem.
Ezt az egész tortúrát kétszer csináltam végig, mert a két szülés között 7 év telt el, a mellem visszaalakult, és mindent kezdhettem elölről.
Konkrétan a kérdésre nem tudok válaszolni, mert egyik gyerekem sem kapott tápszert, de miután kialakult a szoptatási rendszerünk, nagyon egyszerűvé vált a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!