Ti mit gondoltok erről? (Kicsit hosszú)

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kislánya egy idős a kisfiammal. Mindkét baba tápszeres sajnos. Mi most kezdtük még csak a hozzátáplálást almával, aminek a mennyiségét szépen napról napra növelem, hogy hozzászokjon, viszont ő már eteti azt a kicsi lányt: s.répa, krumpli, borsó, cukkini, bolti sütőtök-alma babaétel és persze normálisan citromos-cukros teával itatja szegény babát. Persze ennek tetejében még a csokit is megnyalta az ujjáról. Én ugyan próbáltam a lelkére beszélni, hogy azért még nem így kéne ezt a táplálást, mert még gyenge az emésztőrendszere, és mindenhol azt hallom, hogy ugye gyümivel kezdünk, de ő azt mondja erre, hogy azt nem ad neki nem tudom meddig. Mondtam neki, hogy azért a borsóval, krumplival és társaival még várni kellene, fel is hoztam a párom példáját - házi kolbászt evett fél évesen -, aminek a nyűgjét a mai napig viseli, hisze igencsak rossz a bélrendszere. De feladtam. Csak úgy éreztem, muszáj kiírnom magamból, hogy ti erről mit mondotok, mert mindenhol az ellenkezőjét olvasom annak, amit mond. Annyi volt rá a válasza, hogy falun máshogy van. Elvileg falun erre jobban oda kellene figyelniük nem? Vagy csak én vagyok ennyire óvatos? Mindenesetre nem adnám a fenti ételeket még a gyerekemnek, mert azért fontos a jövője is.

2013. aug. 4. 23:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
szóltam*
2013. aug. 5. 11:38
 12/23 Zsófianyu ***** válasza:
16%

3 hósan tényleg gáz... Nekem akkor az almát nyalta meg csak, de akkor is csak az íze miatt kínáltam, hogy az más, mint az anyatj.

Sajnos nem mindenkire lehet hatni... Van, aki a 6 hósnak adja a babapiskótát, mert rá van írva, hogy lehet, holott van benne tojás, ami meg csak 1 éves kor felett ajánlott...

Ha nem rokon, nem szólnék bele, az ő életük, ő lehet, hogy ezt látta.

Amúgy a csokit kérdezték tőlemis, hogy eszik-e már a 7 hónaposom... Vicc! Persze, fog majd enni, én is szeretném, ha nem fogyóznék éppen...

2013. aug. 5. 11:50
 13/23 Zsófianyu ***** válasza:
16%
Félreértés ne essék, amit én ettem almát, annak a szélét odaérintettem a szájához, ő meg cuppogott vagy kettőt rajta... Hagyagoltuk 5 hós koráig a gyümiket.
2013. aug. 5. 11:52
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező! 3 hónaposan szerintem ugyanolyan gáz hozzátáplálni akármivel is, szóval inkább haza gondolkozz.....
2013. aug. 5. 15:19
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

Dehogynem szóltál bele kérdező. "Mondtam neki, hogy azért a borsóval, krumplival és társaival még várni kellene, fel is hoztam a párom példáját - házi kolbászt evett fél évesen -, aminek a nyűgjét a mai napig viseli, hisze igencsak rossz a bélrendszere." - Nem adott neki kolbászt, vagy igen?

vagy:

"Én ugyan próbáltam a lelkére beszélni, hogy azért még nem így kéne ezt a táplálást, mert még gyenge az emésztőrendszere, és mindenhol azt hallom, hogy ugye gyümivel kezdünk, ..."- de ez sem teljesen igaz, mert a sárgarépa és a krumpli is az első ételek közé tartoznak, ez az ajánlás évtizedek óta nem változott.

" s.répa, krumpli, borsó, cukkini, bolti sütőtök-alma babaétel " ezekkel semmi baj sincs, a lényeg a fokozatosság. Azt lehet, hogy nem jól csinálja, de az ő gyereke. Nem hiszem, hogy ártana neki.

Nem tudom, hol olvastad, amire hivatkozol, de nem úgy van.

Szerintem beleszólni sem kéne, pláne butaságot mondani neki.

2013. aug. 6. 15:59
 16/23 anonim ***** válasza:
39%

En meg csak az elso babamat varom, de legjobb tudomasom szerint a hozzataplalast 6 honapos kortol szoktak ajanlani mindenhol. Szal te sem vagy kulonb mint az akinek megszeretned mondani mit, hogyan csinaljon. Ennyi erovel a te modszereidbe is beleszolhatna barki...!!!

Nem ertem miert nem foglalkozik mindenki magaval es a SAJAT gyerekevel???!!!!

2013. aug. 6. 16:52
 17/23 anonim ***** válasza:
28%
4. válaszoló vagyok. 3 hónaposan igaza van a kérdezőnek. És még várjon ő is. Tápszereseknek 4 hónapos kortól ajánlott a hozzátáplálás. És a cukrozott teát pedig senki nem ajánlja. És ha mindenki csak foglalkozzon a magáéval, kedveseim, akkor egy idő után mondhatjuk ezt a védőnőnek, az óvónőnek, a tanárnak, a gyámügyesnek, meg akárkinek. Ki védi meg a gyerekeket az emberi hülyeségtől? Nevelhetünk beteg embereket a gyerekeinkből a legnagyobb jóindulattal és szeretettel. De tapasztalatom szerint az ilyen babákkal simán etetnek majd bolti szemetet, itatnak cukros üdítőt. Ja, a chips az csak krumpli!!!!
2013. aug. 6. 20:15
 18/23 anonim ***** válasza:
71%

Ki védi meg???

Biztos nem az okoskodó anyuka a szomszédból, aki hülyeségeket beszél. Azért ne keverjünk már mindent össze. A védőnő, gyermekorvos, tanár általában tudja mit beszél és van alapja.

2013. aug. 6. 20:43
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem egyébként, hogy a kérdező inkább keresett itt önigazolást, mint hogy jogot kapjon a beleszólásra. De aki erre úgy reagál, hogy foglalkozzon a sajátjával, szemrebbenés nélkül mondhatja ezt másoknak is. Ennek nem így kellene működnie. Nekem rengetegen adtak tanácsot, kérve-kéretlenül (inkább kéretlenül), de senkinek még nem mondtam, hogy foglalkozzon a saját dolgával. Pedig volt bőven okom szembe menni az árral, és utólag sokminden engem igazolt. 3. gyereknél is végighallgattam, hogy mit nem csinálok jól, és nem küldtem el senkit a francba.

A kérdező pedig nem biztos, hogy okoskodó bezzeganya a szomszédból, hanem jó ismerős. Nálunk a kismamák szoktak beszélgetni, tapasztalatot cserélni. Vagy mindenki foglalkozzon a sajátjával?

2013. aug. 7. 01:02
 20/23 anonim ***** válasza:

Ok, hogy tapasztalatokat kell cserélni, de ne olyan akarjon beleszólni, aki maga sincs tisztában a hozzátáplálással. 3 hónaposan még a tápszeres babákkal sem kell almát kostóltatni. A bélrendszerének az nem jó! Az más kérdés, hogy a barátnő még sötétebb, de ahogy kivettem a kerdező szavaiból, meg van győződve a saját igazáról.

És a kérdező ővatosnak tartja magát a hozzátáplálással?!

Én azt javasolnám kedves kérdező, hogy ültesd le magad mellé a baratnődet, és ainterneten bóngésszetek néhány hozzátáplálással kapcsolatos cikket.

2013. aug. 7. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!