Szólnak ezért a kórházakban?
Nem szeretnék szoptatni és 2 hét múlva fog megszületni a kislányunk.
Szerintetek szólnak azért a kórházban,ha tápszert kap vagy figyelmen kívül hagyják?Lesz bármi következménye?
Nem kértél véleményt? Szerintem pedig kértél, hiszen azért írtad ki a kérdést.
Arrogáns vagy...
A gyereket azért szeretnéd, ugye?
Az orvosommal fogok erről beszélni,mert gondolom a gyógyszert receptre adják ki.
A picinek a kórházban is tápszert adnék,amikor ott lesz velem.
És 11:53-as válaszoló(#21),nem kértem véleményt.A kérdés nem arról szólt,hogy ki mit gondol arról,hogy nem fogok szoptatni,hanem arról,hogy a kórházakban szólnak-e ezért.Semmi köze nem volt a kérdésemnek ahhoz,hogy mások szerint milyen anya leszek.
Mennyi rosszindulatú,"szuperanya" van itt.Mindenkinek a saját dolga mit csinál,senkinek sincs köze hozzá pláne nem sok idegennek.
Gyerekkoromban molesztáltak még hozzá a nevelőapám éveken keresztül.
Később a sok lelki probléma mellett,nem bírtam elviselni ha a mellemet fogdossák,de azt hogy a mellbimbómhoz hozzá érjenek attól rosszul voltam,nagyon féltem a szoptatástól.
Megszületett a fiam,már akkor nem akart szopizni,ráadásul befelé forduló mellem van így kellett a bimbóvédő azzal sem akart, az ordító gyereket próbálták ráerőszakolni a mellemre az okos csecsemősök,ha végre a szájában volt akkor vagy kiszívta és kisebesítette vagy csak bealudt.Nem volt tejem,próbáltam fejni 10-20mlnél nem volt több,de mindig megkaptam milyen szar anya vagyok,hogy még szoptatni sem vagyok képes,és nem tudom magamtól hogy kell kb a 8ból 1 akart segíteni a többit nem érdekelte,hogy éhes a fiam ha szóltam,vagy kérdeztem lehordtak és "beletapostak a földbe",így a fiam besárgult,majd utána kapott végre tápszert.haza mentünk ugyanúgy nem ment a szoptatás,vérző sebes mell,emlőgyulladás minden ami kell lett az eredménye a próbálkozásnak fiam ha csak meglátta a mellem ordított,így fejni kellett,szinte egésznap csak fejtem,akkor kb 6 hetes volt mikor sikerült rátenni a mellemre és elérni,hogy naponta egyszer legalább szopizzon,de csak az egyik mellemből volt hajlandó,mire 2 hónapos lett addigra annyira kevés tejem lett hogy pótolni kellett,hiába ittam a teákat, hiába ittam napi 3-4 litert,próbálkoztam a sok fájdalom,elkeseredés,sikertelenség,depresszió miatt mire a fiam 3 hónapos lett egy csepp tejem sem volt.Viszont onnantól hihetetlenül megkönnyebbült a lelkem,kijöttem a depresszióból,nem fejéssel telt az egésznap,begyógyultak a sebek.Fiam a 14 hónap alatt egyszer volt beteg amikor az 5éves öcsémtől elkapta a torokgyulladást,szóval olyat senki ne mondjon,hogy nem lesz erős az immunrendszere a tápszertől. Lehet lepontozni és leszólni más úgysem telik tőletek.
Ha már rosszindulatúnak lettem titulálva, akkor hadd legyek az tényleg:
remélem, úgy belövell a tejed, hogy nem győzöd felitatni!!! de te csak ne szeress szoptatni...áááááááááááááááááááááá
De sok nő van aki nem tud olvasni..............a kérdésre kéne válaszolni, nem egy másik édesanya döntését firtatni.
SZoptatni tudnak, de olvasni nem. Gratulálok.
Tehát: lesznek olyan nővérek, akik megpróbálnak rábeszélni, lesznek akik rosszallóan néznek majd, és lesznek akik tolerálják a döntésedet (ebből lesz legkevesebb, mert az ember gyarló és szeret beleszólni a másik életébe). Lesz olyan is, aki érvekkel akarja majd alátámasztani hogy miért is kéne mégis szoptatnod, ezzel nincs baj, ő legalább nem belepofázik, hanem orvosilag próbál érvelni, de a végső döntés úgyis a tiéd.
Azoknak, akiknek mindössze ennyi a "válasza", hogy "Miért nem akarsz szoptatni?" (mint pl. első válaszoló) külön gratulálok a szövegértési készségéhez, nagyon okos ember lehet.
Kedves kérdező, a te döntésed, de pár dolgot leírnék:
Nem leszel rossz anya attól, hogy nem szoptatsz. A babát nem cicikével kell szeretni, hanem öleléssel, ringatással, gondozással, kedves becéző szavakkal, stb. stb. Aki azt hiszi, "cicikétől" lesz jó anya, higgy nekem, nem lesz jobb anya :)))))
Immunrendszer: ismerek anyákat akik kétéves korig szoptattak hogy jaj de egészséges legyen a gyerek. Egyik sem az. Mert egyszerűen genetika is meg minden más, nem csak szoptatás kérdése. Egyik kisgyerek a környezetemben (kétéves korig szopizott) havi szinten elkap valamit....volt már lázas influenza, hányás-hasmenés, minden ami belefér. Tehát a babád nem lesz betegesebb, mert nem csak a szoptatástól függ.
Persze a legjobb az anyatej, én sem vitatom, de amikor egy anya azt hiszi hogy a mellével lehet egy anya-gyerek kapcsolatot megalapozni, ez szimplán buta. És mindig kiakaszt az emberi hülyeség :)
Engem komolyan érdekelne, hogy mi lehet az ok, ami miatt nem szoptatod majd. Írtad, hogy nem egészségügyi, talán visszamész dolgozni? Ha igen, attól függetlenül a kórházban még kaphatna anyatejet, nagyon sokat számít az első pár nap teje (jó sűrű, tápanyagokkal teli). Az "első oltásnak" is szokták nevezni, nem véletlenül :)
Írj, hogy mi az ok, hátha találhatunk rá megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!