Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Igaz lehet,hogy a tápszeres...

Igaz lehet,hogy a tápszeres táplálás jobb is lehet, mint a szoptatás?

Figyelt kérdés
Egy orvos mondta,hogy sok esetben jobban fejlődik a baba tápszerrel,mert anyatejjel nem mindig lehet azt a mennyiséget és minőséget elérni,mint tápszerrel.
tegnap 19:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Ha a baba nem tud szopizni, az anya nem tud eleget fejni, akkor jobb.

Egyébként meg nem.

tegnap 19:49
 2/22 anonim ***** válasza:
73%

Normális orvos ilyet nem mond, pláne, hogy ez általánosságban igaz lenne.

Nem ördögtől való a tápszer, de HA lehet választani, biztosan az anyatej a jobb.

Az más, hogy ha valamiért kevés a tej, és erőltetik a végtelenségig az anyatejet, miközben a baba nem gyarapodik, ilyen esetben nyilván a tápszer a jobb döntés.

De alapállapotban, ha minden klappol, és az anya sem drogfüggő alkesz, akkor az anyatej a jobb.

tegnap 19:51
 3/22 anonim ***** válasza:
53%

Minőségben mindig az anyatej lesz jobb. Mennyiség növeléséhez sokszor szaksegítség kéne, ami sajnos nincs mindig meg.

Az éhezésnél jobb a tápszer, a tápszernél jobb az anyatej.

Ha megfelelő segítséget, információt és támogatást kapnának, az anyák kb 99%-a képes lenne a kizárólagos szoptatásra.

tegnap 19:51
 4/22 anonim ***** válasza:
59%
Amelyik orvos ilyet mond, attól vegyék el a diplomát
tegnap 19:52
 5/22 anonim ***** válasza:
63%

Ki mondta? Allatorvos? 🤣Bar szerintem o se mondana ilyet, haha.

Tapszeres volt mindket gyerekem, de en az anyatejet tartom a legjobbnak. Az egy termeszetes dolog, ami raadasul mindig a baba igenyeihez igazodik, amig a tapszer mesterseges korulmenyek kozott keszul. Azert csak jobb az elobbi, barki barmit mond.

De sajnos nekem se sikerult tul sokaig a szoptatas es a fejes sem, orulok, hogy van tapszer nyilvan, de az anyatejet jobbnak tartom.

tegnap 19:59
 6/22 anonim ***** válasza:
32%
Nem jobb, de nem is rosszabb. Főleg akkor van ugyanolyan jó, vagy jobb is, ha az anya nem táplálkozik rendesen, káros anyagokat visz be a szervezetébe. Természetesen az anyatej lenne a legjobb, de sokan táplálkoznak egészségtelenül, nem fogyasztanak vitaminokat stb.
tegnap 20:29
 7/22 anonim ***** válasza:
34%

Annál azért összetettebb a gyereknevelés, hogy megfelelő mennyiségű táplálékot kapjon.

Kiegészítésnek jó, és kell is.

tegnap 20:57
 8/22 anonim ***** válasza:
50%
Ez olyan, hogy a császármetszés is biztonságosabb a babára nézve, mégsem kommunikálhatják ezt az orvosok a kismamák felé, mert közfelháborodás lenne belőle.
tegnap 21:12
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

8-as na én pont ezért szültem császárral, mert a környezetemben sok volt a komplikált hüvelyi szülés miatt fejlesztésre szorult gyerek. Féltem, nehogy gáz legyen, nem is lett mégis önzőnek tartott a rokonság, hogy nem préseltem ki.

Az anyatej a bélflóra miatt fontos az első időkben... nem jobb a tápszer, kivéve ha dohányzó, koffeint alkoholt fogyasztó anyukáról van szó. De azért nem is szabad démonizálni a tápszert.

tegnap 21:18
 10/22 Derjaderja ***** válasza:
7%
Manapság az anyatejet divat preferálni, így ez nem fog kiderülni, de mért ne lehetne jobb, főleg az anyának egy áldás lehet.
tegnap 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!