Igaz lehet,hogy a tápszeres táplálás jobb is lehet, mint a szoptatás?
Ha a baba nem tud szopizni, az anya nem tud eleget fejni, akkor jobb.
Egyébként meg nem.
Normális orvos ilyet nem mond, pláne, hogy ez általánosságban igaz lenne.
Nem ördögtől való a tápszer, de HA lehet választani, biztosan az anyatej a jobb.
Az más, hogy ha valamiért kevés a tej, és erőltetik a végtelenségig az anyatejet, miközben a baba nem gyarapodik, ilyen esetben nyilván a tápszer a jobb döntés.
De alapállapotban, ha minden klappol, és az anya sem drogfüggő alkesz, akkor az anyatej a jobb.
Minőségben mindig az anyatej lesz jobb. Mennyiség növeléséhez sokszor szaksegítség kéne, ami sajnos nincs mindig meg.
Az éhezésnél jobb a tápszer, a tápszernél jobb az anyatej.
Ha megfelelő segítséget, információt és támogatást kapnának, az anyák kb 99%-a képes lenne a kizárólagos szoptatásra.
Ki mondta? Allatorvos? 🤣Bar szerintem o se mondana ilyet, haha.
Tapszeres volt mindket gyerekem, de en az anyatejet tartom a legjobbnak. Az egy termeszetes dolog, ami raadasul mindig a baba igenyeihez igazodik, amig a tapszer mesterseges korulmenyek kozott keszul. Azert csak jobb az elobbi, barki barmit mond.
De sajnos nekem se sikerult tul sokaig a szoptatas es a fejes sem, orulok, hogy van tapszer nyilvan, de az anyatejet jobbnak tartom.
Annál azért összetettebb a gyereknevelés, hogy megfelelő mennyiségű táplálékot kapjon.
Kiegészítésnek jó, és kell is.
8-as na én pont ezért szültem császárral, mert a környezetemben sok volt a komplikált hüvelyi szülés miatt fejlesztésre szorult gyerek. Féltem, nehogy gáz legyen, nem is lett mégis önzőnek tartott a rokonság, hogy nem préseltem ki.
Az anyatej a bélflóra miatt fontos az első időkben... nem jobb a tápszer, kivéve ha dohányzó, koffeint alkoholt fogyasztó anyukáról van szó. De azért nem is szabad démonizálni a tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!