Mostanság a kórházban kapnak az újszülöttek tápszeres pótlást, amíg nem indul be az anyatej?
Van ilyen, de nem jellemző. Ha tápszert adnak az 1-2-3 napos újszülöttnek, akkor ugyanis a kicsi nem fog szopni jóllakottan, emiatt pedig nem is indul be a tejtermelés.
Hidd el, nem éhezik az újszülött, vagy amennyire igen, az pont azért van, hogy folyton szopizni próbáljon, ezzel beindítva a tejet. Ezért mondják, hogy akár egész nap legyen cicin az elején.
Nekem a 4.napig nem volt tejem egynél sem, az üres mellet hiába szopták. Amíg nem jöttünk haza, nem indult meg.
Amelyik kapott a kórházban pótlást, szopott a legjobban.
A másik kettőnek nem adtak. Mindkettő besárgult, az egyiket naponta hordhattam be megfigyelésre a gyerekorvoshoz, a másikkal kórházba kerültünk a sárgaság miatt, és infúzió kellett.
Már most nagyon félek, hogy mi lesz :/
Szent Jánosról tudok nyilatkozni. Szülés éjszakáján a csecsemősökkel maradt a babám, sajnos annyira rosszul voltam, de aranyórában sikerült megszoptatni. Vizet adtak csak neki.
Ott egész 3 nap alatt mellen kell tartani a babát, ha nagyon besárgul és nagyon megnyugtathatatlan akkor lehet kérni tápszert, de először szoptatásra buzdítanak. Nekem szerencsére nem kellett, de szobatársnőm császárral szült és még kevés előteje sem lett a 3 nap alatt.
Rendes tejbelövésem viszont nekem is már csak otthon volt a 4. napom, babám addigra 150 grammot veszített a születési súlyából. Azóta már meg is duplázta a születési súlyát, 4 hónapos és továbbra is csak anyatejes. Viszont sajnos utálok szoptatni, de miatta csinálom...
"Nekem a 4.napig nem volt tejem egynél sem, az üres mellet hiába szopták. Amíg nem jöttünk haza, nem indult meg."
Igen, a tejbelövellés ugyanis általában a 3-4.napon történik meg. Ha nem szopta volna az "üres" melled 3 napig előtte az újszülötted, hanem folyton tápszerezték volna, nem is indult volna be.
Nyilván, ha besárgul, szoktak adni kiegészítést, de attól, hogy csak 4. napon indul be a tej, nem lesz sárga, nekem egyik sem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!