Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » A babám nem éri el két hetes...

A babám nem éri el két hetes korára a születési súlyát, innentől tápszer jön?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most lesz két hetes a babám de nem,hogy nem éri el a születési súlyát hanem szerintem fogy folyamatosan. Mérlegelni szoktam de inkább ne tenném mert én már teljesen ki vagyok idegileg. 3900-al született 3750-el jöttünk haza a kórházból és az első orvosi vizsgálaton már csak 3550 volt. Ma este pedig 3480-at mértem este. Én már teljesen ki vagyok, hétfőn fogok szoptatási tanácsadóval beszélni. Van tejem, de lehet nem jó neki? Egyébként nem szoktam látni,hogy éhes marad, illetve a pisis pelusok száma is rendben van, igaz széklete az elég ritkán van és szerintem hasfájós is lesz😭. Mit tehetnék?

nov. 9. 21:26
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%

Gyerekorvost+ szoptatasi tanacsadot hallgatnam meg ebben a temaban kizarolag, senki mast.

Itt most kapni fogsz mindenfele valaszt, de inkabb ne is hallgass senkire.

Nincs a korhazban nalatok szoptatas ambulancia? Nalunk van, 0-24 lehet oket keresni barmikor, szoptatasi problemakkal.

nov. 9. 21:35
 2/26 anonim ***** válasza:
56%

Védőnő nem mondott semmit? Nekem az első 1 hétben minden nap jött. 2 napja voltunk itthon és mivel fogyott és egész nap üvöltött adtuk is a tápszert.

(1 éves még cicizik, nem lett kizárólag tápszeres ettől)

Az orvos mit mondott arra, hogy még mindig fogyott? Kutacsa nincs beesve? Nem túl aluszékony?

Hétfő az baromi messze van, és a szoptatási tanácsadó nem egészségügyi szakember!!!

nov. 9. 21:41
 3/26 anonim ***** válasza:
77%

Szoptatás után látod a súlyán,hogy szopott?

Méred előtte-utána?

Mert itt,ha szopik rendes adagot,akkor felszívódási zavar jöhet képbe.

Olyan NINCS, hogy nem jó a tejed!!!

nov. 9. 21:41
 4/26 anonim ***** válasza:
50%
Én vinném vissza a kórházba, az az igazság. Még a gyerekorvoshoz se mennék.
nov. 9. 21:42
 5/26 anonim ***** válasza:
92%

Mennyit szokott szopni?

Nem lehet, hogy valami miatt nem megy neki, hiába van tejed? Nyelvféket pl. ellenőrízte valaki rendesen?

Fejni szoktál? Mert a tápszer előtt én inkább lefejt tejjel próbálkoznék, ha mindenképp pótlás kell...

nov. 9. 21:48
 6/26 anonim ***** válasza:
78%

Nem tápszer a megoldás, hanem ki kell vizsgàlni, hogy miért nem gyarapszik.

Jut-e elég tejhez? Van tejed, de hatèkonyan szopik-e ès eleget van-e mellen?

Ha elèg gejhez jut, akkor felszívòdàsi zavar, egyèb anyacsere zavar, hormonprobéma, anatòmiai eltèrèsek amiket legelőször meg kène néznie a dokinak.

Mindenképpen orvosnak és szoptatási tanácsadónak veletek együtt kell dolgoznia a megoldáson, csapatkènt.

A pku és egyèb anyagcsere zavarok szűrèsènek az eredmènyèt megkaptàtok màr?

Ennyi idősen mèg gyakrabban kellene kakilnia is.

Nem sàrga?

Plusz, meg kène mèrni ugyanazzal a mèrleggel, amivel legutóbb mèrte a doki. Lehetnek eltèrèsek kèt merleg eredmènye közt.

nov. 9. 21:55
 7/26 anonim ***** válasza:
77%

Ha van tejed, akkor lehet hogy tök más a probléma és nem a tápszer fog segíteni. Mindenképp beszélj orvossal és tanácsadóval is. Amit szerintem érdemes megtenned, hogy szerzel egy mérleget és leméred a szoptatásokat (előtte-utána, a különbség amennyit evett - lehet jobb ha nem számolod ki mindig rögtön a különbséget mert csak felidegesíted magad, egy egészséges gyerek hol többet, hol kevesebbet eszik, csak írd fel és számold össze esténként egyben inkább). Nem mindegy hogy nem eszik eleget vagy eszik de mondjuk nem szívódik fel. Ha nem eszik eleget akkor se feltétlenül a te tejtermelő képességeddel van gond.

Próbálj megnyugodni. Tudom hogy nem könnyű. De sokszor valami banális probléma van, mint pl. lenőtt nyelv. Ha van kapacitásod, megpróbálhatsz elkezdeni fejni, hogy kiderüljön, tudsz-e (ha nem tudsz vagy csak keveset, attól még valószínű hogy elég tejed van csak fejni nem lehet, de akkor nem opció a lefejt tej és az is lehet hogy ha már nem stresszelsz akkor a fejés is menni fog).

nov. 9. 22:07
 8/26 anonim ***** válasza:
92%

Jöttök itt a lenőtt nyelvvel, meg a szoptatási tanácsadóval, de itt egy majdnem 2 hetes babáról van szó, akivel nem az a baj, hogy keveset gyarapszik, hanem még mindig fogy! 3-4 napig normális a fogyás, és maximum a születési súly 10%-ig. Itt rohadtul be kellett volna már avatkoznia a védőnőnek és a gyerekorvosnak, és nem szabadna hétfőig várni arra, hogy a szoptatási tanácsadó lenőtt nyelvet nézegessen...

Első körben védőnőt lenne jó elérni, akár most szombat este, hogy náluk ezzel hova lehet AZONNAL fordulni. Nem hétfőn.

nov. 9. 22:29
 9/26 anonim ***** válasza:
41%
Szoptatási tanácsadó szakember. Védőnő ilyen témában nagyon nem az. Orvos ha jó, akkor tud segíteni.
nov. 9. 22:33
 10/26 anonim ***** válasza:
66%

#9 Nem a szoptatásban kell a védőnő segítsége, hanem abban, hogy MOST ebben a pillanatban hova kell ezzel a babát vinni kivizsgálásra. Nem holnapután. MOST. Ügyelet, sürgősségi, kórház gyerekosztály, vagy náluk is van szoptatási ambulancia, amit az 1-es írt.

Most szombat este 22:40-kor nem fog neki szoptatási tanácsadó pottyanni az égből, és ezzel nem lehet hétfőig várni.

nov. 9. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!