A babám nem éri el két hetes korára a születési súlyát, innentől tápszer jön?
Szerintem első körben meg kellene mérni közvetlenül szopizás előtt-után párszor, hogy ténylegesen mennyit eszik kb., mert ez egyrészt úgyis kérdés lesz az orvosnál, másrészt jó kiindulás, hogy jut-e valami a pocakba, vagy szegény csak próbálkozik.
Én inkább adnék neki tápszert már ma és reggel az első utam vezetne a gyerekorvoshoz, minthogy valami baj legyen. Tápszeres pótlás mellett is szopizhat amennyit csak tud és szeretne, szoptatási tanácsadóval meg igyekeztek megoldást találni és majd elhagyni a tápszert, ha lehet, de az nagyon nem normális, hogy folyamatosan fogy, szóval mindenképpen indulj el valamilyen irányba.
Aki irja hogy 3 napig méregesse az olvasta, hogy fogy a 2 hetes baba???
Ne mérje, csapja a hóna alá és irány a kórhaz lehetőleg most azonnal!!!
Ne vicceljünk már, ennyire nem fontos szoptatni, hogy inkàb éhen haljon a baba, legyen már eszetek könyörgöm.
Én pedig azt nem értem, aki azonnali kórházat sürget. Szerintetek mi fog ott történni azon túl, hogy várnak egy csecsemővel órákig valahol, ahol hátha még el is kap valamit a többi betegtől?
Az amit itt többen is ajánlottak. Megfigyelik őket, minimum 3 óránként etetni és mérni kell előtte-utána, ennyi. Ha nem eszik szerintük eleget, akkor kap pótlást. Ha azzal sem kezd gyarapodni egy-két napon belül, akkor fogják elkezdeni kivizsgálni. Jobb esetben még b*sztatnak is, hogy nem volt eleget mellen, szoptass többet. Anyuka meg mindeközben szén ideg, sz*rul alszik, sz*rt eszik, vagyis borítékolható, hogy ebből szoptatás már nem lesz, de ez még a kisebb probléma szerintem gyermekágy alatt. Az idegállapot, amit egy kórházban magára szed az emnber, nagyobb baj.
Az sem mindegy, hogy ugyanazon a mérlegen mérték-e ezeket az értékeket. Én nem kívánnám ezt senkinek, amíg nem muszáj.
Összességében én megnyugodnék. Ha nincs, azonnal szerznék egy mérleget és holnapig mérném minden etetés előtt-után. Amennyit csak lehet mellen tartanám és holnap reggel irány a gyerekorvos. Majd ő eldönti, hogy érdemes-e kórházba menni, megtudja nézni a nyelvféket, ha kell, akkor tud tápszert írni, stb. Utána haza lehet menni és nyugodt körülmények között otthon etetni, méricskélni, közben kontaktolni folyamatosan a gyerekorvossal védőnővel, ha kell, megkezdeni a tápszeres pótlást mielőbb, ha pedig nincs eredmény, kórházba utal.
Szerintem itt éppen a szoptatási tanácsadó az, aki kb. utolsó a sorban. Semmi értelme, amíg ki nem derül, hogy eszik-e mennyiséget a baba.
De mindenki más vérmérséklet nyilván. Van ami valóban nem várhatna holnapig és én is ügyeletre mennék nyilván, de nekem ez még nem az.
Te otthon csak egyszer mérted meg? Mert ha a 3900-at és a 3750-et a kórházban mérték (születési és hazaengedési súly), a 3550-et pedig az orvosnál, te meg otthon egy 3. mérleggel, akkor simán lehet, hogy nem egyformán mérnek ezek a mérlegek. Fura nekem, hogy a gyerekorvos nem mondta, hogy minden reggel pucéran mérd meg, mivel még mindig nem állt meg a súlyvesztés, amikor vitted hozzá (gondolom hazamenetel után 1-2 nappal mentetek), mert úgy szépen látszana a változás napról napra. Vagy a védőnő. Ő hányszor volt nálatok? Nem javasolta, hogy mérj naponta az elején, hogy látszódjon, hogy elindul-e a hízás?
Én ügyeletre nem rohannék ma ha amúgy a baba nem alszik és/vagy üvölt folyamatosan, nem sárga, és amikor ébren van akkor nézdegél körbe, éber stb., de mérj minden szoptatás előtt és után (csupaszon vagy egy szál pelusban, a lényeg, hogy ugyanúgy) és ahogy a 15-ös írta 24 óránként add össze mennyit evett. Nekünk a zárójelentés 2. oldalára szépen fel volt vezetve, hogy hány naposan kb. napi hány grammot kell ennie és gyarapodni, te nem kaptál ilyet? Plusz minden reggel egy csupaszon mérés, hogy lásd a hízási/fogyási trendet.
Viszont hétfőn a szoptatási tanácsadó mellett a gyerekorvost is felhívnám/bemennék, hogy mit csinálj, azért lenne érdemes bevinni, hogy ugyanazzal a mérleggel, amivel a 3550-et mérte most lemérjétek, hogy mennyi. Ma vehetsz tápszert (DM, Rossmann, ügyeletes patika) és megpróbálhatod adni, de ha eddig csak szopott akkor nem biztos, hogy az menni fog elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!