Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » A babám nem éri el két hetes...

A babám nem éri el két hetes korára a születési súlyát, innentől tápszer jön?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most lesz két hetes a babám de nem,hogy nem éri el a születési súlyát hanem szerintem fogy folyamatosan. Mérlegelni szoktam de inkább ne tenném mert én már teljesen ki vagyok idegileg. 3900-al született 3750-el jöttünk haza a kórházból és az első orvosi vizsgálaton már csak 3550 volt. Ma este pedig 3480-at mértem este. Én már teljesen ki vagyok, hétfőn fogok szoptatási tanácsadóval beszélni. Van tejem, de lehet nem jó neki? Egyébként nem szoktam látni,hogy éhes marad, illetve a pisis pelusok száma is rendben van, igaz széklete az elég ritkán van és szerintem hasfájós is lesz😭. Mit tehetnék?

nov. 9. 21:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
68%
10, ez nem ügyeleti probléma.
nov. 10. 11:27
 22/26 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is orvosi kompetencia eldönteni, hogy mi a baj, és mi a teendő. És én sem szoptatnek meg ma napestig nyugodtan (lehet, fölöslegesen), ha a babám két hetesen nem hogy a születési súlyát nem nyerte vissza, de fogy folyamatosan...mondjuk nekem anno, egy évvel ezelőtt a gyerekorvos és a védőnő is sokkal szigorúbban vette ezt a hízás témát, nyilván jogosan
nov. 10. 12:10
 23/26 anonim ***** válasza:
65%

20# Senki nem mondta hogy az otthoni méricskéléstől hízni fog, de a kórházban méricskéléstől fog? :)

Azt sem mondtam, hogy nem lehet nagyobb baj a háttérben, de szerintem nem kell frászt hozni a kérdezőre, amikor így is van elég baja és amikor nagy eséllyel abszolút banális probléma van a háttérben. Olyan könnyű dobálózni azzal, hogy "azonnal vidd kórházba"... de ha ébreszthető, jókedvű, nincs beesve a kutacsa, akkor valójában max azt mondanám, hogy a patikába rohanjon azonnal tápszerért, esetleg egy szoptanitért, holnap meg lássa doki. Nekem nem érne annyit ez a fél nap, hogy még el is kapjunk valami sz*rt ott esetleg. Már én tiszta stressz lettem ezektől a válaszoktól, burkolt "felelőtlennek kiáltástól".

Remélem jól vagytok és kapsz mielőbb segítséget kérdező! :)

nov. 10. 12:17
 24/26 anonim ***** válasza:
70%

Valami gond van, de a legtöbb válaszolò túlregalálja, hogy mekkora.

A tápsser biztosan nem megoldàs, az anyànak van teje. A tàpszer 90-99%-ban a rossz megoldàs.

A súlyesès 7%-ig teljesen normàlis, 10%-ig kis plusz odafigyelésre ad okot, 14%-nál kell biztosan beavatkozás. A kèrdező gyereke az utolsó mérésnél még nem érte el a 10%-ot.

A súlyesès 7-10 napig normális, de 14 napos korra ha nem nyeri vissza a gyeeek a születési súlyt, annak az okát meg kell keresni.

A tápszer adàsa csak több gondot okozna, elfedné a valós problémát és amellett a kizárólagos szoptatás előnyeitől is megfosztaná a babát.

Amit első körben ki kéne zárni: lenőtt nyelv, izomtónus probléma, szülés közben meghúzòdott nyak, enzimhiány (akàr meg is lehet ismételni a pku tesztet, egyèb teszteket vègezni) vékonybèl veleszûletett problámàja, szűkület a tàpcsatornàban, sàrgasàg/màjfunkciók, anyai pajzsmirigy túlműködès gyerekre való kihatàsa. Ezen kìvül mèg sok minden màs is lehet.

nov. 10. 12:41
 25/26 anonim ***** válasza:
45%
Egyèbkènt ahogy màr ìrta valaki, kèt mèrleg adatai közt nagy különbsèg lehet. Amùgy sem jò otthon mèregetni.
nov. 10. 12:42
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet jelenleg kérdező? ❤️
nov. 14. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!