A babám nem éri el két hetes korára a születési súlyát, innentől tápszer jön?
20# Senki nem mondta hogy az otthoni méricskéléstől hízni fog, de a kórházban méricskéléstől fog? :)
Azt sem mondtam, hogy nem lehet nagyobb baj a háttérben, de szerintem nem kell frászt hozni a kérdezőre, amikor így is van elég baja és amikor nagy eséllyel abszolút banális probléma van a háttérben. Olyan könnyű dobálózni azzal, hogy "azonnal vidd kórházba"... de ha ébreszthető, jókedvű, nincs beesve a kutacsa, akkor valójában max azt mondanám, hogy a patikába rohanjon azonnal tápszerért, esetleg egy szoptanitért, holnap meg lássa doki. Nekem nem érne annyit ez a fél nap, hogy még el is kapjunk valami sz*rt ott esetleg. Már én tiszta stressz lettem ezektől a válaszoktól, burkolt "felelőtlennek kiáltástól".
Remélem jól vagytok és kapsz mielőbb segítséget kérdező! :)
Valami gond van, de a legtöbb válaszolò túlregalálja, hogy mekkora.
A tápsser biztosan nem megoldàs, az anyànak van teje. A tàpszer 90-99%-ban a rossz megoldàs.
A súlyesès 7%-ig teljesen normàlis, 10%-ig kis plusz odafigyelésre ad okot, 14%-nál kell biztosan beavatkozás. A kèrdező gyereke az utolsó mérésnél még nem érte el a 10%-ot.
A súlyesès 7-10 napig normális, de 14 napos korra ha nem nyeri vissza a gyeeek a születési súlyt, annak az okát meg kell keresni.
A tápszer adàsa csak több gondot okozna, elfedné a valós problémát és amellett a kizárólagos szoptatás előnyeitől is megfosztaná a babát.
Amit első körben ki kéne zárni: lenőtt nyelv, izomtónus probléma, szülés közben meghúzòdott nyak, enzimhiány (akàr meg is lehet ismételni a pku tesztet, egyèb teszteket vègezni) vékonybèl veleszûletett problámàja, szűkület a tàpcsatornàban, sàrgasàg/màjfunkciók, anyai pajzsmirigy túlműködès gyerekre való kihatàsa. Ezen kìvül mèg sok minden màs is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!