Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Adjak tápszert ha egész nap...

Adjak tápszert ha egész nap szoptatok és mihelyst abbahagyom kéri magát vissza?

Figyelt kérdés
Attól félek azért van ez mert hiába szopizik éhes marad. Nem sír de cuppog, a kezét egyből teszi a szájához,ha leveszem a mellemről. Órák óta egyhuzamban mellen van, reggel 11 óra óta le se tudtam venni mert szinte azonnal kéri vissza magát. Sajognak a melleim annyira fájnak. Hosszú órák óta csak szopik, elalszik rajta és ha el akarom venni felkel és elkezd enni. Van itthon tápszer, lehet adni kellene neki mert éhes? 18 napos

tegnap 13:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
8%

Ha fárasztó, adj!

De tudd, hogy az a szoptatás végét jelenti.

Ha neked jobb így, tápszerezz!

Kérdés, hogy a gyerekednek jobb-e így.

tegnap 13:14
 2/11 anonim ***** válasza:
31%

Adj neki, és ne foglalkozz azzal, hogy majd tömegével írják most a nők, akiknek semmit nem jelent, ha éhen hal a gyereked, hogy csak szoptass, mert csakis az a jó, akkor is, ha nincs tej.

Ne ehezzen!

tegnap 13:14
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Ezt hívják növekedési ugrásnak. Persze, adhatsz neki tápszert, ha úgy gondolod, hogy többet nem akarod szoptatni.
tegnap 13:30
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Adjal, de ha javasolhatom, akkor vagy fecskendobol, kanalbol vagy poharbol. Ne cumisuvegbol egyelore.

En is adtam neki lefejt tejet napi egyszer-ketszer, ha mar egyszeruen nem birtam fizikailag tovabb szoptatni.

Egyebkent kb 6 het alatt rendezodott nalunk a dolog, az elso 4 hetben 24-bol 20 orat akart mellen lenni folyamatosan, utana beallt egy olyanra, hogy orankent 10 percre kerte. Es 6 het utan 2 orankent 30 percre, magatol.

Ez mar viselheto volt, bar ejjel-nappal ez ment, de 3 hos korara mar ejszaka is csak ketszer kelt.

Szoval ki kellett ezt varni turelmesen,de nagyon kemeny volt. En azt is megertem, ha itt valaki abba is hagyja vegleg a szoptatast hasonlo helyzetben, en azert kitartottam.

Ja es ami a fontos, hogy a mi esetunkben hizott amugy, szoval nem az volt a baj, hogy ne lett volna tej vagy nem evett volna rendesen. Csak ez kellett neki, hogy sokat legyen mellen.

tegnap 13:34
 5/11 anonim ***** válasza:
38%

Ne adj! Ennyi idősen ez teljesen normális, csak nagyon-nagyon fárasztó! Nem éhezik, csak növekedési ugrása van. Ha mist betàpszerezed, tönkreteszed az egész szoptatást magatoknak.

Az én gyerekem is ugyanezt csinálta, a mellen töltött ,,rekord" 3 óra volt folyamatosan, hajnali 2 és 5 között. Hát kivoltam nagyon. Így. ,,működik" egy újszülött, csak sokan nincsenek rá felkészülve, mert sok helyen még azt az elavult nézetet terjesztik, hogy a mellen töltött időt korlátozni kell.

Nagyon-nagyon-nagyon fárasztó volt, de 100%-ig megérte. Azt tanácsolom, ne adj neki tápszert

tegnap 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Én nem adnék.

Mind a 2 gyerekem az első 3 hónapban kb 0-24ben cicin lett volna.

Emellett van egy úgynevezett növekedési ugrás. Ilyenkor pedig mégtöbbet kérik.

tegnap 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
18 napos, szóval 3 hetes majdnem. Növekedési ugrásban vagytok szerintem. Pár napig ilyen lesz, felszaporítja magának a tejet, majd visszaáll a rend. Ilyen ugrások vannak kb. 3 és 6 hetesen és 3 és 6 hónaposan. A 6 hós már nem olyan feltűnő a hozzátáplálás miatt.
tegnap 14:16
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Ha bírod fizikailag és mentálisan, ne adj! Valószínűleg nem azért van folyton mellen, mert nem elég neki, hanem - ahogy írták is - növekedési ugrásban van, és felszaporítja magának a tejet. Ha látod, hogy nagyokat nyel szopi közben és nem csökken a súlya, nincs semmi baj. Ha mégis adsz neki, azt szoptatásbarát eszközből tedd! Kirartást, ez nehéz időszak, de ügyesek vagytok a babáddal, megoldjátok!
tegnap 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:
64%
Lehet, érdemes lenne mérni a súlyát szoptatás előtt és után, hogy tudd, hízik, azaz eszik egyáltalán, van-e elég tejed. Ha nem, esetleg még fogy is, kell a pótlás. Inkább a tápszer, minthogy ne egyen.
tegnap 17:19
 10/11 anonim ***** válasza:
52%

Eszik ilyenkor vegig?

En hordozassal es cumival redukaltam (nalunk elkepeszto fajdalom volt, tobb szoptatasi tanacsado is volt, elvileg minden oke volt de megis….mar ok tanacsoltak, hogy ne szakadjon meg a szoptatas)

tegnap 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!