Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mi a velemenye a apás...

Kinek mi a velemenye a apás szülésről?

Figyelt kérdés
Szep dolgok h az apukakák bent akarnak lenni támogatni a barátnőjüket, de, de kicsit kellemetlen hogy lát mindent mert hát azért nem szép látvány... Szerintetek?
2019. jan. 31. 20:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A páromnak már a közös gyerekünk a harmadik gyereke volt, szóval többet töltött már szülőszoban mint én. :) nem is volt kérdés h bejon e vagy nem. Együtt csináltuk, együtt is szulunk. :) azt mondta ki nem hagy a akkora élmény. Mikor bújt ki fogta a fejem és a lábam, közben nézett oda és asszisztált h látja a fejét. Mondom ne nézz oda... Semmi negatív nem történt a szexuális életünkkel. Nekem rosszul esett volna ha nem jön be, de ha annyira nem akart volna akkor nem erőltetem.
2019. febr. 1. 01:31
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Hát tartsatok undinak, de mi a férjemmel egymás előtt puki zúzni, kakilni stb. Persze nem ez a szórakozásunk, csak ha be kell menni valamiért a fürdőbe, mikor a másik trónol, akkor nincs az, hogy “jajjj menj már kiiii”.

Ezek után mi lazán vettük a szülést is. Mondjuk nálam nem is történt semmi olyasmi. Kis vér volt, a férjem azt mondta többre számított.

2019. febr. 1. 06:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy két emberre tartozik ez is mint sok más a gyerekkel kapcsolatban. Akik szeretnék bent van apa akik nem nem. Mi lenne róla a véleményem?
2019. febr. 1. 06:49
 14/20 anonim ***** válasza:
Mindháromnál bent volt, mindegyiknél sírt a boldogságtól.
2019. febr. 1. 07:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem volt bent, mert én nem akartam, hogy bent legyen, ő meg nem akart bejönni. Megvolt az egyetértés, nem én tiltottam ki. És nem fogom ezért rosszul érezni magam.

Egyébként én nagyon introvertált vagyok, utálok a középpontban lenni. Főleg ha rosszul vagyok, fáj valamin, akkor nem hiányzik senki aki ott nyüzsög nekem, családtag se. Csukott szemmel vajúdtam, kizárva a külvilágot, mert nekem így volt jó. Félúton a szülésznő elkezdte dörzsölni a derekamat, hogy hátha jobb lesz, de nekem inkább kellemetlen volt, megkértem, hogy hagyja abba.

Amúgy mindketten orvosok vagyunk, én is és a férjem is láttunk szülést eleget nőgyógyászat gyakorlaton. Egyikünknek sem volt benne semmi újdonság. A férjem is bejött volna, ha akarom, semmi meglepetés nem érte volna.

Most a második gyermekünkkel vagyok terhes, és ugyanúgy egyedül tervezek szülni, és egyetértünk ebben.

Lehet bárkinek bármi csúnya véleménye, ez csakis a szülő nőre és a párjára tartozik. Csinálja mindenki úgy ahogy neki a legjobb.

2019. febr. 1. 08:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Velem volt a vajudas alatt majdnem vegig. Kapcsolgatott zenet, ameddig a kadban vajudtam, segitett atkiserni a szuloszobara a vajudobol, masszirozta a derekam erosen ugy, ahogy a szuleszno mutatta neki, ami rengeteget segitett. Kb. 2 oraval a vege elott jott el az a pont, amikor senki es semmi nem segitett mar, csak orditottam, ott mondtam neki, hogy menjen ki, a kitolas alatt egyebkent sem szeretett volna bent lenni, mert ilyen helyzetekben el tud szedulni. Ahogy megszuletett a gyerekunk, rogton bejott. Nekem nagyon jol esett, hogy a vajudas alatt ott volt, tamogatott, de ezt mindenki maga erzi, hogy neki mi a jo.
2019. febr. 1. 08:27
 17/20 anonim ***** válasza:
Nalunk felig apas volt felig nem. Nagyon nagyon hosszu vajudasom volt, nem a legelejetol volt bent hanem amikor mar attettek szuloszobara. Nagyon jo erzes volt h ott van tamogat, vizes kendovel torolgette az arcomat, olajjal masszirozta a derekamat, fogta a kezem mikozbe rugoztam a nagy labdan. Aztan mar elerkezett az a szintu fajdalom az oxi beadasa utan, amit mar eleg nehezen viseltem ram tort a hanyinger vert a viz stb... Ekkor parom ugy dontott h nem birja nezni a szenvedesemet kozos megegyezessel kiment, lement a kocsihoz. Akkor jott vissza amikor megszuletett a lanyunk, vegig nezte ahogy elvagjak a koldokzsinort, ott volt amig stoppoltak, amig a kicsit megfurdettek, majd az elso orat egyutt toltottuk 3asban. Vissza gondolva nem banom, h igy dontottunk. Van az a helyzet, amibe nem szeretnem h lasson meg a gyermekem apja sem. Nagyon rosszul eltem meg a fajdalmat a vege fele, semmi erom se marad a 22 oras vajudastol. Jol dontottunk, nem csinalnank maskepp.
2019. febr. 1. 11:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Meg csak tervezzuk a babat, de az en ferjem kijelentette, hogy o nem akar benn lenni. En ezt tiszteletben tartom, nem eroltetem. Jobban belegondolva lehet nem is orulnek neki, ha a legnagyobb szenvedesek kozepette meg azzal is foglalkoznom kene hogy a ferjem eppen rosszul lesz-e vagy sem. Majd szules utan bejon.
2019. febr. 2. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:

A 70-es években ezért még küzdeni kellett, akkor szerettük volna, hogy apás szülés legyen. De nem lehetett, és az volt, kész.

Pedig az egy olyan világ volt, hogy egyforma hajat hordtunk, meg egyforma ruhát. Csak a férfiaknak szakálla-bajsza volt.

Azért könyvből elkészültünk rá, hogy mit kell és hogyan csinálni, ha nem érünk be a kórházba.

MA azt gondolom, hogy hiba lett volna, ha a férjem ott lett volna a gyerekek születésénél. Ma úgy látom, hogy a szülés jobb, ha a nők saját privilégiuma. Legyen ez a mi -nők- közös dolgunk, mint a katonaság a férfiaké. Legyenek külön témáink, amik összekötnek nőket nőkkel, férfiakat férfiakkal.

Vészhelyzetben, az más. DE normál, hétköznapi helyzetben ma már azt gondolom, hogy inkább elkerülném, és nem is látvány miatt.

2019. febr. 6. 05:47
 20/20 kovacsjutka válasza:
Nekem egy plusz biztonságérzetet adott a férjem jelenléte.Az az élmény pedig, amikor megszületett a Kicsi és ideadták rögtön még csupaszon,maszatosan, az felejthetetlen és jobban összekötött minket, mint az eddig együtt töltött évek alatt bármi.
2019. febr. 6. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!