Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák! Mi volt a véleménye...

Anyukák! Mi volt a véleménye a férjeteknek, párotoknak a szülés előtt és után magáról a szülésről? Esetleg akinél apás szülés volt változott-e a férj véleménye a szülésről?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom a férfi ismerősöktől is, hogy nem lehet az olyan nagy dolog,a nők lihegik túl az egészet,sajnáltatják magukat,nem bírjàk a fájdalmat...iszonyatosan dühít az efféle vélemény.

Párotok ,ismerőseitek hogy vélekednek róla?

2014. márc. 17. 23:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk viszonylag gyorsan zajlott maga a szülés, a férjem épp csak beért a szülőszobára. Reggel bent volt a vajúdóban, de hazaküldték, hogy még aznap úgysem lesz baba. Fájás nincs, csak szivárgó magzatvíz, meg egy ujjnyira kinyílt méhszáj. Ahogy hazament a férjem, hamarosan jöttek az egyre erősödő, majd brutál fájások. Ő azt nem látta. Én igyekeztem fegyelmezetten viselni az egészet, nem ordibálni, helyette véresre rágtam az öklömet. De olyan brutális fájdalom, amilyet én még nem tapasztaltam. 14 óra telt el így. Amikor eljött az idő, a szülésznő telefonált neki, hogy induljon. Épp csak beért, már jött is a gyerek. Utólag közölte: "mindent összevetve nem egy nagy dolog ez a szülés..." Hát, majdnem tökön rúgtam.
2014. márc. 18. 00:31
 2/12 porcukormókus ***** válasza:
96%

Orult, hogy bent volt velem. O nagyon tiszteli a noket, az anyakat, igy a szulest sem becsulte ala. Es megis azt mondta, hogy ha nem latja nem hiszi el, milyen kuzdelmes vilagrahozni egy kisbabat. Ezt csak az erti meg , aki valoban VEGIG a parjaval van. Pedig nekem "konnyu", komplikacioktol mentes szulesem volt..

Azt mondja a ferjem, hogy o biztos benne, hogy emiatt (is) lett bensosegesebb a kapcsolata a gyerekeinkkel. Es persze velem is.

A szex nalunk nem lett rosszabb sem ettol, pedig akarva-akaratlanul, de latott mindent. Pedig ugy neztem ki, mint aki taposoaknan gyalogolt vegig... De ha jo tarsad van, ezeken a problemakon at lehet lendulni.

Mondjuk en anno nem eroltettem volna, ha nem akar bent lenni a kitolas reszenel, mert az tenyleg eleg razos, de azert a vajudasnal ragaszkodtam hozza, hogy ne hagyjon egyedul.

2014. márc. 18. 00:36
 3/12 porcukormókus ***** válasza:
Kedves Elso! Mintha a Te tortenedre valaszoltam volna.. Pedig csak utolag olvastam. Remelem nem voltam felreertheto! :)
2014. márc. 18. 00:39
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
Az én párom eleinte nem nagyon akart bejönni a szülésre. Aztán pont akkor született a legjobb barátjának a fia és mondta neki, h ezt nem szabad kihagyni. Akkor úgy döntött ok, de parázott nagyon. Bent volt velem végig (mondjuk hál Istennek nem volt sok idő), és azt mondta, h életre szóló élmény volt és ezerszer jobban szeret és tisztel, hogy látta, h mennyit szenvedek az ő kis szerelméért:-) A mi kapcsolatunkon hatalmasat dobott, h ezt együtt éltük át.
2014. márc. 18. 07:40
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a párom végig mellettem volt,igaz néha kiment levegőzni,de az utolsó 2 órában mellettem volt. Segített "levegőt" venni meg,hogy hogy feküdjek meg ilyenek,tartotta az ágytálat is,ha arról volt szó. Szülés közben az orvos mondta neki,hogy feküdjön a hasamra és nyomja a babát,na ott ki lett,hogy ő biztos nem fekszik rá a fiára,így fogta a kezemet és tartotta egyben a fejemet. Látta megszületni a fiamat,és a méhlepényt is,na attól rosszul lett :) Nem terveztük,hogy bent lesz velem a végén is,de nem bánta meg,és már akkor mondta,hogyha lesz még egy akkor is mellettem lesz végig,bár akkor úgy voltam vele,hogy soha többet :) 3 hónap múlva megint jöhet segédkezni nekem :) Mikor már haza jöttem a kórházból,akkor mondta,hogy nagyon büszke rám,és soha életében nem hallott így nőt,de még férfit se ordítani,mint szülés közben engem :) Meg,hogy a méhlepény az nagyon undorító dolog. De akkor is úgy volt vele,hogy nem bánta meg,mert a fiát ő vihette le,az újszülött osztályra és ő leginkább erre emlékszik szívesen :) Büszke apuka lett attól,hogy mellettem volt :)
2014. márc. 18. 07:51
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

A háromgyerekes főnököm (mindháromnál bent volt) egy mondatát csíptem el, amikor egy másik férfikollégának mesélt a szülés után: "Harmadszorra láttam, de még mindig hihetetlen, hogy tényleg kifér azon a szűk nyíláson..." :)

Én még előtte vagyok, a férjemet ismerem annyira, hogy talán túlzottan is empatikus. Egyedül azért vonakodik bejönni, mert nem szeretne szenvedni látni. Mondtam, hogy amikor épp a kínok kínját élem át, akkor kicsi tegyük már félre az ő lelkivilágát... végül ezzel győztem meg, hogy bejöjjön majd.

Vesegörcsnél volt mellettem, akkor is szétaggódta magát és azon stresszelt, hogy nem tud ténylegesen segíteni (bár én kínomban bíztattam, hogy törjön be a nővérszobába és lopjon nekem morfiumot...).

Szerintem ez alapvetően az empátiás készségen és az illető személyiségén múlik.

Ha ilyen véleményt hallasz, két egyszerű "empátiás gyakorlat" az "úriembereknek":

- a prosztatavizsgálat se lehet olyan nagy dolog, főleg a négyujjas verzió

- gondolkozzon el, mennyire nagy dolog lenne neki kipisilni egy pingponglabdát: ugyanennyire nem nagy dolog a szülés sem.

2014. márc. 18. 08:37
 7/12 anonim ***** válasza:

A kitolasi szakasznal kikuldtek a ferjemet,mert komplikaciok adodtak,szoba kerult a csaszar,de vegul termeszetes uton szuletetett a fiunk vakuummal,hasba konyokolessel.A felepules is eleg lassu volt,3 hetig csak nagyon puha parnan tudtam ulni es ugy jartam,mint aki osszecsinalta magat:)

A ferjem konkretan csaszar partiva valt, egy beszelgetes soran emlitette,hogy szerinte egy mutetet konnyebb lehet atelni mint a termeszetes szulest.

2014. márc. 18. 08:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Apuka nálunk sem akart bejönni, én viszont szerettem volna ha benn lenne. Ő az a fajta ember, aki a kórház szagtól képes rosszul lenni, a vértől meg hajlamos elájulni. A szülőszobalátogatáson is rosszul lett. Amikor be kellett mennünk a kórházba, és engem vizsgáltak, addig ő a váróban ácsorgott, egy ismeretlen család hozzátartozói próbálták nyugtatni, hogy nincs semmi baj, mert látták, hogy zöldül :) Kb. 40 percig voltam NST-n, ezalatt felhívta egy barátját, aki friss apuka volt akkor, és végül ő győzte meg arról, hogy ki ne hagyja. Szóval félve, de bejött. Nem látott semmit egy véres folton kívül, amit a labdán ülve az alám terített lepedőn hagytam. Végig a fejemnél ült, a köldökzsinórt sem vágta el, mert se nem látott, se nem hallott a könnyeitől amikor megszületett a fia. A rokonság azt mondta, hogy életében nem látták még olyan büszkének, mint ahogy a fiát kivitte megmutatni. Nincs lelkifurdalása még tudat alatt sem hogy fájdalmat okozott a gyerek születése által, ráadásul tudja, hogy bármikor újra szívesen végig csinálnám, és nem látott alulról sem sem szülés közben, sem utána, míg engem varrtak, ő kinn volt a gyerkőccel. Azt mondta, hogy nagyon büszke rám, bár túl sokat segíteni nem tudott, így néha tehetetlennek érezte magát, nem tudja mit csináljon, mert ha kérdezett, akkor sem válaszoltam. Szóval csak ült, és ha vizet, vagy zsepit kértem, akkor adott. Meg zokniért küldtem ki egyszer.

Örülök, hogy bejött. Nekem biztonságérzetet adott, hogy van ott valaki, hogy ha esetleg nem tudok magamért kiállni, akkor van ott még valaki. És amúgy is utálom én is a kórházakat, szóval legalább volt társaságom, és ott volt a tudat, hogy nem vagyok egyedül. Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy teljes nyugalomban menjek szülni, mint aki épp csak a szemetet viszi le :D.

Ja és örülök, hogy a párom nem annyit látott csak, hogy bemegyek vigyorogva babával a hasamban, és kissé megfáradva kijövök egy újszülöttel. Nem azt hiszi, hogy csak kipottyan. Igenis jó ha látja, hogy a gyerek nem ingyen van, nem kell hogy sajnáljon, csak azért tudja, hogy milyen ára van. Pedig mi nagyon olcsón megúsztuk :)

2014. márc. 18. 11:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy kérdeztem már tőle többször is, hogy a következőre szeretne-e bejönni. A válasz egyértelmű igen, még majdnem meg is volt sértődve, hogy hogy gondolom azt, hogy kihagyná. Élete legnagyobb élménye. Úton-útfélen meséli ha szóba kerül, hogy milyen jó volt ott lenni.
2014. márc. 18. 11:09
 10/12 anonim válasza:

Kedves Anyukák!

Debreceni Egyetem Egészségtudományi Centrum Egészségügyi Karának utolsó éves hallgatója vagyok,segítségüket szeretném kérni abban,hogy ezen kérdőív kitöltésével hozzájárulnak szakdolgozatom elkészítéséhez,diplomamunkám témája Szülés utáni hangulatváltozás, kitöltés névnélkül történik!

Őszinte válaszait köszönöm!!!

[link] ... I/viewform

2014. márc. 18. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!