Mennyire véres, es ijesztő a szülés - elsosorban a veled lévőre (férj, anya, baratnő) gondolok?
Kb két honap múlva szülök, és a férjem most jelentette be, hogy (bár nagyon számítottam rá), lehet, hogy nem jön be. Ha jól sejtem, azért, mert fél a vértől, és engem is félt, de nagyon szükségem lenne rá, és nagyon megzuhantam, azóta depressziós vagyok, hajnalban felébredek, és zokogok - nem akarok, de annyira bíztam benne, és most ettől hirtelen úgy érzem, szeretni sem tudom, hiszen nem akar mellettem állni, mikor a legnagyobb szükségem van rá.
Azt mondja, lehet, hogy bejön, de nem akarja, hogy zsaroljam - persze bármi, amit ez iranyban mondok, zsarolasnak minősülne...
Minden férfi, akivel beszéltem, és bent volt a szülésnél azt mondta, hogy életük egyik legnagyobb élménye volt, és tudoményosan is bizonyított, hogy az segít a szülő nőnek (kisebb a fájdalom, gyorsabb a szülés, stb.) Mondjátok, mennyire lehet, hogy bejönne a párom, de nem venne részt a "véresebb" részekben? Annyira szorongok hirtelen attól, hogy egyedül hagy... (Pedig eddig nem féltem nagyon.)
Segítsetek légyszi(de lekicsinylő és felsőbbrendű válaszoktól kíméljetek meg, tényleg segítségre lenne szükségem...)!
ÓÓ drágám sajnálom:(( De abban igaza van hogy lehet hogy jobb ha nem erőlteted, mert akkor eleve a rosszat fogja kiszűrni az egészből:(
Szóvl esetleg nincs vmi nagyon jó barátnőd, tesód, anyukád akire számíthatsz ezügyben?
Ha nincs akkor is maximálisan együttérzek, mert nekem nem lett volna senki a férjemen kivül szóval jól megsz.vtam volna szépen mondva, ha kitalálja hogy óó mégse jön be.
Mitől változott meg a véleménye a párodnak? Valakik riogatják? Vagy látott vmi filmet vagy miért?
Az a baj h sokszor a pasik nem mondják el h mi is a bajuk pedig akkor legalább kezdhetnél vele valamit.
Amúgy a szülé az nagyonsokféle lehet (ez a szakmám:))
Volt már hogy apuka elájult, úgy kellett felmosni szegényt:) de ez nagyon ritka, legtöbbször ügyesen segítenek és sokszor van hogy mondják hogy óóó ők csak egy darabig akarnak bent lenni aztán a "véres résznél" kimennek:) Aztán persze maradnak, hiszen a kitolási szakasz már megkönnyebbülés mindenkinek ha rendben halad:)
Utána pedig mind olyan nagyon büszke a kis utódra és nem felejtik ezt az élményt sose:)
szia. egyénenként változó de szerintem attól függ mennyire bírja a gyomra a párodnak. volt olyan aki biza kiment. viszont hidd el hogy szeret a férjed nem attól függ ez a szeretet hogy bent van e vagy nincs. ha egyszerűen nem bírja az ilyesmit ne erőszakold csak rosszabb lesz. anyuka barátnő aki bent lehetne?
én megértlek hogy neked fontos lenne de gondolom benne is járhat olyasmi hogy neki ezt meg KELL tegye. a mai világban az apukáknak is "teljesiteni" kell szüléskor szerintem ez frusztrálja Őt mig más pasikat nem izgat.
a te férjed kicsit fél ettől. az jónak tűnik hogy az elején bent van a végén meg kimegy a brutálabb jeleneteknél.
esetleg tesztelhetnéd egy videó megnézésével mennyire tűri.
Nekem is bent volt a férjem, és bizony Ő sem hagyná ki még 1x. Most jön a tesó, remélem most is bent lesz. :)
De ez nálunk nem úgy zajlott, hogy megbeszéltük, mert tudtam, h fél a látványtól. Én nem erőltettem a 9 hónap alatt, hanem amikor beértünk szülni, még alig voltak fájások, (elgolyt a magzatvíz)és csináltak nst-t. És ugye az több ideig tart, kérdeztem, h bejössz velem? Be jött :) Beöltöztette a szülésznő, és reggel 8-ig együtt voltunk bent végig. (este 10-től)
Felejthetetlen élmény volt neki is, az első mosdatás után már ő hozta vissza nekem :)
Nagyon drukkolok, hogy a párod meggondolja megát, de szerintem most ezt ne hozdd szóba, vagy legalábbis ne erőltesd a dolgot! Szerintem meggondolja még magát:)
20:59-es vagyok
Még annyit szokott mondani a férjem, hogy azt látott, amit akart :)
Hát erőltetni ne erőltesd, mert az nem használ. De mond meg neki, hogyha a fejednél áll, akkor csak téged fog látni, illetve a babát, de csak ha már neked odaadták.
Én a dokimmal és a fogadott szülésznőmmel szültem (a párom még úton volt), segítettek sokat és egyáltalán nem hiányzott oda a párom. De nagyon jó volt, hogy a dokim a szülés után behozta és a kiscsajt ő látta utánunk elsőként. Esetleg egy ilyen verzió? (bár nálunk a munka miatt alakult így) Ja, ha fogadtok szülésznőt, ő nagyon sok mindent elmagyaráz az apukáknak is, és általában segít rábeszélni a papás szülésre.
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak, akkor reménykedem, hogy bejön, de igyekszem nem mondani (bár meg kell mondjam, a tv-től is elmegy, akárhányszor ijesmit mutatnak, de az nem én vagyok, és nem a pici fia, tehát hátha..)
Kicsit megnyugtatott, amit írtatok.
Édesanyámmal most megbeszéltem, hogy jönni fog, de félek, hogy dirigálni akar, meg nem is hiszem, hogy úgy tudna támogatni, mint a párom, de legalább ha baj van, válthatják egymást.
Akkor esetleg megpróbálom a férjemmel megbeszélni, hogy legyen bent a vajúdáskor, és reménykedem...
Még egyszer nagyon köszönöm, mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!