Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mi a velemenye a apás...

Kinek mi a velemenye a apás szülésről?

Figyelt kérdés
Szep dolgok h az apukakák bent akarnak lenni támogatni a barátnőjüket, de, de kicsit kellemetlen hogy lát mindent mert hát azért nem szép látvány... Szerintetek?
2019. jan. 31. 20:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Kettőt apa nélkül, egyet apával szültem.

Ég és föld.

Biztos pont, támasz, segítség.

Ezerszer jobb volt az apás szülés.

2019. jan. 31. 21:02
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Miért, eddig nem látott még ott?

Nálunk is apás szülés volt mindkettő, egyértelmű volt, hogy az lesz, semmi gond nem volt abból, hogy ki mit lát.

2019. jan. 31. 21:10
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Ez egy tökéletesen természetes dolog. Nem undorító, ha látod hogy valaki más mondjuk eszik? Kinyitja a száját, fúj... Ez a modern társadalom hisztije. A világ alapja és legtermészetesebb dolga az, hogy a nőstény szaporodik, járjon az akármivel. Nekem ez a véleményem, de nem erőltetem rá a páromra, sem senki másra. Szerencsére nincs is mit, mert ő is így gondolja. Kérdés nélkül jött velem mindenhová, az összes vizsgálatra és ahol csak lehetett, részt vett a szülés folyamatában is. A kitolás során a fejemnél volt, de ő vágta el a köldökzsinórt. Nincsenek tabutémák köztünk, de előtte megkérdeztem, hogy akar-e jönni, bírni fogja-e, nem kell ha nem akar. De még ő volt felháborodva, hogy hogy jut eszembe, hogy nem jön?! Utána pedig ha lehet, még jobb lett a szexuális életünk, szóval gondolom nem viselte meg a dolog. A második babánál előre szólt, hogy ő is bejönne :)
2019. jan. 31. 21:12
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk is apás volt, bár úgy beszéltük meg hogy nem lesz bent, én se akartam hogy mindenfélét lásson

Viszont nehéz szülés volt, 18 órát vajúdtam, komplikáció is volt, bent maradt mert látta rajtam hogy amikor ott van "jobban" vagyok.

Végig a fejemnél volt, beszélt hozzám, fogta a kezem, nagyon nagy támasz volt és nagy segítség a jelenléte.

Nem nézett oda le, így nem látott semmit, szóval ez az indok hogy nem akar vért látni, vagy bármi egyebet hülyeség, amúgy se látna semmit ha csak neked segíti átvészelni a szülést.

Egészen a vajúdásig én se akartam hogy ott legyen, de már hálás vagyok amiért bent maradt, egyedül nem tudom hogy ment volna, azt hiszem sehogy. :)

2019. jan. 31. 21:14
 5/20 anonim ***** válasza:
92%
Ugyan még nem szültem, és terhes sem vagyok, de tervezzük a babát. 100%, hogy apás szülés lesz, fel sem merült, hogy ne legyen bent amikor megszületik a gyermekünk.
2019. jan. 31. 21:25
 6/20 anonim ***** válasza:
56%

Mindkettőnél bent volt, bent akart lenni.

Ugyanannyira az apa gyereke, mint az anyáé, joga van ott lenni, plussz jobb, ha látják, hogy bizony nem szivárványon csusszan ki az a gyerek miközben az anya mosolyogva cseverészik a szülésznővel...

Nagyon csúnya véleményem van azokról, akik nem akarják, hogy az apa jelen legyen - akármelyik fél is az.

Ha a nőnek nincs választása amúgy akkor a férfinek miért legyen? A nő nem mondhatja azt, hogy fujj szülés, én be nem megyek! Legszívesebben én sem lettem volna ott a szüléseimnél, pedig az ég világon SEMMIT nem láttam!! Az apukát sem kényszerítik rà, hogy a kijáratnál álljon és nézze, nem néz oda és kész

2019. jan. 31. 21:32
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Anyuka fejénél maradhat, a lényeget viszont nézze a nödoki, a szülő nő sem látja ahogy kijön a baba, akkor miért kellene apukát ezzel szétsokkolni.
2019. jan. 31. 21:50
 8/20 anonim ***** válasza:
46%
6-os! Mi az hogy nagyon csünya vèleményed van?! Én azt akarom hogy ne legyen bent. Eddig szeretett volna bejönni, mostmár elbizonytalanodott. (Egyéb miatt) Engem nem érdekel hogy mit látna vagy mit nem. Egyszerűen maradjon kint. DE!!! Nincs csúnya véleményem azokról, akik másként gondolják.
2019. jan. 31. 22:42
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem írták, az anya fejénél van az apa, nem lát semmi “olyat”. Azt is meg lehet beszélni, hogy csak az elején van bent apa, aztán a “durvább” rész előtt kimegy. De ez mindenkinek a saját döntése. Ha valaki idegenkedik az apás szüléstől, akkor nem kell mások elvárásai miatt bemenni az apának.
2019. jan. 31. 22:49
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Férjem egy csepp vér láttán is rosszul lesz. Még sosem szerelmeskedtünk akkor, ha egy picit is menstruáltam még, pedig 11 éve együtt vagyunk. Mindkét gyerekünk születésekor benn volt. Én teljesen Rá bíztam a döntést. Első alkalommal még beállt a lábam közé is, hogy lássa hogyan születik meg a kislánya. Onnan mondta, hogy gyönyörű hosszú haja van. Akkor nem fogtam fel ennek a “súlyát”, csak pár óra elteltével, hogy “tejóég, mindent látott”. Kérdeztem aztán otthon, hogy nem undorodott? Azt mondta élete legcsodálatosabb élménye volt. Második alkalommal sürgősségi császármetszésem volt és akkor is bejött és végig fogta a kezemet császár közben. Mindkét alkalommal mindent, de tényleg mindent látott. Köldökzsinórt vágott, méhlepényt látott, magzatvízben úszó padlón lépkedett, vérben tocsogó lepedőket is... A vért azóta se bírja, de azt mondja, hogy ott az teljesen más volt:).
2019. febr. 1. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!