Kinek mi a velemenye a apás szülésről?
Kettőt apa nélkül, egyet apával szültem.
Ég és föld.
Biztos pont, támasz, segítség.
Ezerszer jobb volt az apás szülés.
Miért, eddig nem látott még ott?
Nálunk is apás szülés volt mindkettő, egyértelmű volt, hogy az lesz, semmi gond nem volt abból, hogy ki mit lát.
Nálunk is apás volt, bár úgy beszéltük meg hogy nem lesz bent, én se akartam hogy mindenfélét lásson
Viszont nehéz szülés volt, 18 órát vajúdtam, komplikáció is volt, bent maradt mert látta rajtam hogy amikor ott van "jobban" vagyok.
Végig a fejemnél volt, beszélt hozzám, fogta a kezem, nagyon nagy támasz volt és nagy segítség a jelenléte.
Nem nézett oda le, így nem látott semmit, szóval ez az indok hogy nem akar vért látni, vagy bármi egyebet hülyeség, amúgy se látna semmit ha csak neked segíti átvészelni a szülést.
Egészen a vajúdásig én se akartam hogy ott legyen, de már hálás vagyok amiért bent maradt, egyedül nem tudom hogy ment volna, azt hiszem sehogy. :)
Mindkettőnél bent volt, bent akart lenni.
Ugyanannyira az apa gyereke, mint az anyáé, joga van ott lenni, plussz jobb, ha látják, hogy bizony nem szivárványon csusszan ki az a gyerek miközben az anya mosolyogva cseverészik a szülésznővel...
Nagyon csúnya véleményem van azokról, akik nem akarják, hogy az apa jelen legyen - akármelyik fél is az.
Ha a nőnek nincs választása amúgy akkor a férfinek miért legyen? A nő nem mondhatja azt, hogy fujj szülés, én be nem megyek! Legszívesebben én sem lettem volna ott a szüléseimnél, pedig az ég világon SEMMIT nem láttam!! Az apukát sem kényszerítik rà, hogy a kijáratnál álljon és nézze, nem néz oda és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!