Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor rajtam maradhat egy...

Szüléskor rajtam maradhat egy vékony anyagú, könnyen levehető melltartó? Vagy legalább egy pár mellbimbó tapasz?

Figyelt kérdés
Elég szégyenlős vagyok az az igazság. Messze van még a pici érkezése de már sokat foglalkoztat a szülés pillanatának gondolata. Kórházban fogok szülni és gondolom nem csak nők lesznek körülöttem az orvosok, ápolók közül. 28/n
2019. jan. 30. 12:36
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
59%
Mi a baj a mellbimbóddal?
2019. jan. 31. 10:08
 32/41 anonim ***** válasza:
48%

"Ha pedig a babát nem teszed rögtön a csupasz mellkasodra, akkor mindkettőtöknek ártasz."

Császárral szülők nevében köszi, ez a mondat jól betalált!:)

2019. jan. 31. 10:32
 33/41 anonim ***** válasza:
55%

#32 az hagyján.. De mi van a koraszülőkkel?

Császáros koraszülő vagyok. Napokig nem kerülhetett mellre a fiam. És akkor az enyém csak napokig. Valakié hetekig nem kerül mellre...

2019. jan. 31. 11:31
 34/41 anonim ***** válasza:
30%

Anno engem csak a születésem után 5 órával vittek szoptatásra. Addig mértek, megfigyeltek, stb.

29 éves vagyok, anyukám és én is megmaradtunk és jó egészségnek örvendünk azóta is. :))

A kérdésre válaszolva: van hálóing, nem kell teljesen meztelenül szülni. Alul persze sok mindent fognak látni...

2019. jan. 31. 12:09
 35/41 anonim ***** válasza:
81%
32-33! Nyilván úgy értette,hogy komplikációmentes szülésnél ez fontos. Mármint az aranyóra. Egy szükséges császár/koraszülés esetén a baba életbenmaradása és minél jobb állapotban való stabilizálása az első! Mikor már elég erős, hónapokig tarthatod a karjaidban. Sokan alábecsülik ennek jelentőségét,pedig az idegrendszeri fejlődésben hihetetlen fontos az anyával történő fizikai kontaktus.
2019. jan. 31. 12:53
 36/41 anonim ***** válasza:
59%
Császáros koraszülős válaszolók: nyilván nem ezekre a helyzetekre gondoltam - pedig amúgy császár esetén is lehetne aranyóra. De amúgy meg ha még császár és/vagy koraszülés esetén is a mellbimbója miatt aggódna hááát... ott nagyobb gondok vannak.
2019. jan. 31. 13:10
 37/41 anonim ***** válasza:
81%

Szülés közben lesz rajtad hálóing, igen. Azt csak 2 perccel később kell szétnyitni, amikor a (fedetlen) mellkasodra rakják a babát : D

TÉNY, hogy az aranyóra, a bőrkontaktus elsődlegesen fontos a kötődés szempontjából, ezt a császárosoknak le kell nyelni - mondom ezt úgy, hogy minden szülésem császár volt, okkal. Ez van, duplaannyit ölelgettem a babáimat utána, amikor már lehetett :)

Illetve egy dolgot nem nagyon említ senki: a természetes szülés is bármikor átcsaphat sürgősségi császárba, főleg ha valaki ennyire retteg az egésztől. Ott meg aztán nem csak, hogy le kell vetkőzni, de a műtős fiú pakolgat jobbra-balra a műtőben (szó szerint, a karjaiba vesz, pucéron).

Ha szülő nőként, anyaként (!) nem bírsz kicsit túllépni ezen a tényen, az azért már a szégyenlősségen túlmutató pszichés gondokat sejtet. Javaslom, próbálj elsajátítani pár meditációs technikát. A gyerek érdekei, és a saját érdekedben!

2019. febr. 5. 17:56
 38/41 anonim ***** válasza:
Annyi bajod lesz kérdező, hogy az sem fog erdekelni, hogy ha meztelen leszel, nemhogy 'csak a melled' de nyugi, senkit nem fog erdekelni.
2019. febr. 8. 22:50
 39/41 anonim ***** válasza:
29-esen nagyon jót röhögtem.
2019. febr. 8. 22:56
 40/41 anonim ***** válasza:
Kérdező szegyellos vagy? Arra nem gondoltam, hogy majd bugyika nélkül kell majd beterpesztened legalább 5ember elott?
2019. febr. 8. 23:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!