Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olyan volt a szules, mint...

Olyan volt a szules, mint amilyenre szamitottal?

Figyelt kérdés
2018. nov. 7. 20:22
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Az elso sokkal jobb volt, rovidebb, mint remeltuk es ugyan nagyon fajt, de megis szep volt.

A masodik rosszabb volt, mert inditott szules lett es tup volt szervezve, gyakorlatilag csak hozzavalo voltam a szuleshez, egy melo a dokinak.

A 3. szulesem szinten inditott volt a baba miatt, tehat nem tervezetten, felkeszulni sem tudtunknrendesen ra es korainak is ereztem. Hosszu is lett, majd ket nap alvas nelkul, masodik fele eves nelkul is.

Ennek ellenere megis a legszebb elmenyem. Az orvos/szuleszno csak annyit avatkozott be, amennyit muszaj volt, hogy segitsen a szulest beinditani, de nekem segitettek. Egyszeruen jo hangulatu, szep szules volt. :)

2018. nov. 8. 07:35
 22/38 anonim ***** válasza:

Nekem még friss az élmény, 7 hete szültem :) Inditottak. Burokrepesztés, aztan oxitocin...3 óra vajúdás és a kezemben volt a kisfiam :) Őszintén, picit rosszabbra számítottam, nem hittem volna hogy 3 óra után a kezemben tarthatom. A kitolás is kb 10 perc volt, alig nyomtam párat. És tényleg olyan mintha nagyon kéne kakilnod :) Nem mondom hogy a vajúdás nem fájt, de nem ordibáltam...inkabb a levegővételre figyeltem végig...

Párom végig bent volt, elvágta a köldökzsinórt...számomra csodás élmény volt, bármikor újracsinalnam :)

2018. nov. 8. 09:23
 23/38 anonim ***** válasza:
sokkal rosszabbra szamitottam. egyedul a vajudas volt hosszu, 23 ora. de termeszetes uton szultem gatvedelemmel a babamat. a folepules igy gyors volt.
2018. nov. 8. 10:28
 24/38 anonim ***** válasza:

Nem olyan volt. Én minden rosszra felkészültem, rengeteg horrorsztorit olvastam. Féltem, nagyon..

És egy rettentő könnyű és gyors szülésem volt. Első fájdalomtól kezdve 4 óra telt el és kézben tartottam. A vajúdás sem volt szörnyű, persze fájt, de nem a "belehalok nem bírom" hanem a "basszus ez fáj" kategória volt. A kitolás meg kb 4 nyomás volt és abszolút nem fájt, inkább tényleg székelési ingerhez hasonló volt. Szakadtam és gátmetszés is volt, de nem éreztem egyiket sem.

Tökéletes első szülésem volt! (még friss az élmény,(5 hete) nem az idő szépítette meg)

2018. nov. 8. 10:28
 25/38 anonim ***** válasza:
Sajnos nem olyan volt:( természetes szülésre készültem a terhesség elejétől fogva. Majd a 41. Héten indították. Burok repesztés, oxitocin, folyamatos méhszáj ellenőrzés ( kézzel való tágítás) de csak szűk 2 ujjnyira nyíltam ki. A fájások nem jöttek, 4 óra után sem, ezért császároztak. Hideg zuhanyként ért, csalódott lettem, féltem, sírtam, a műtétre nem voltam felkészülve. De a lényegen nem változtat, egészséges gyönyörű pont ma 2 hetes az én kislányom :)
2018. nov. 8. 11:23
 26/38 anonim ***** válasza:
Nem, sokkal jobb volt. Természetes szülésre számítottam, annak is indult, nagyon féltem tőle, a családban mindenki nehezen szült. 3-4 perces fájásokig jutottam, de azok nagy része már egybefolyt. Először nem akartak EDÁt adni, de aztán csak beadták. EDÁval már semmit nem éreztem a vajúdásból. Aztán csak nem tágultam eléggé, így császár lett belőle. Nagyon profik, rendesek voltak az orvosok, az ápolók is, tiszta családias környezet volt. A felépülés nyilván nem volt olyan gyors, de alapvetően örülök, hogy a nagy szülési fájdalmakat megúsztam.
2018. nov. 30. 10:17
 27/38 anonim ***** válasza:
Nekem borzalmas volt. Itthon elfolyt a víz éjjel 1-kor 2-re kórházban.6.50-re meglett a kislányom. A dokim majdnem lekéste. A szülésznőm nagyon cuki volt. Baromira fájt. A végén azt éreztem belehalok. A kitolási szak elhúzódott nem tudtam normálisan nyomni. Többen nyomták a hasamat. Megszületett a lányom aki nem sírt fel. Elrohantak vele. Azt hittem meghalt. Aztán légzéstámogatást kapott. Nem bírtam abbahagyni a sírást. Minden fájt, a varrás de még a lepényi szak is. Azt mondogattam csak , hogy az én hibám. Intenzívre vitték. Szerencsére nagy baj nem lett de nem így képzeltem. A másodiktól rettegek. Ja és semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam. Nem is akartam először de ott már könyörögtem érte. Az ügyeletes szülésznők meg borzasztó bunkók voltak. Nekem nem volt egy jó élmény. Sokáig minden pénteken (aznap született) bőgtem és valahogy fel is ébredtem 6 körül. Pszichológushoz is jártam de elfelejteni nem fogom soha. Szülinapján is eszembe jutott. Sokszor most is.
2020. dec. 30. 19:58
 28/38 A kérdező kommentje:
Nem ertem ezt a has nyomasat, olyankor jutna a baba oxigenhez, mikor visszacsuszik kitolas kozben, ha nyomjak, azzal pont ezt akadalyozzak, nem csoda hat, hogy legzestamogatas kellett neki. Renelem, ebbol latod, hogy nema te hibad! Ha el akarod ezt kerulni masodjara, erdemes minel kesobb bemenni, es semmi esetre sem hagyni, hogy lefektessenek, akkor sem, ha allva/terdelve/guggolva/szuloszeken/negykezlab alig birod. Igy tud ugyanis kijonni magatol, nincs utban a farcsont, ctg-t is lehet agy mellett allva csinalni, van olyan, ahol mobil ctg is van, ne hagyd, hogy kitolashoz fektessenek, nyomjak a hasad. Sok sikert, konnyu szulest! (Elso gyerekem fekve szuletett, nyomtak a hasam, gyanus, hogy oxigenhianyos lett, a kicsi negykezlab, semmi baja, kemeny volt a szules, de gyorsabb is, es jobban is birtam).
2020. dec. 30. 20:10
 29/38 anonim ***** válasza:
Én akkor annyira nem is voltam tudatomnál, hogy igazából annak örültem, hogy “segítenek”. Ja igen ez a fekvés azt nem bírtam. Le is szedtem magamról a ctg-t. Nem akartam én sietni be csak azt mondták ha elfolyt a víz akkor menni kell. Ezek után most attól félek a második itthon fog születni😁 remélem nem . Köszi :) remélem ez könnyebb lesz most..
2020. dec. 30. 20:19
 30/38 A kérdező kommentje:
Azt mondjak a szakemberek, hogy amelyik baba olyan gyorsan kijon, hogy megszuletik nem tervezetten otthon, annal nem szokott kelleni semmi, jol szokott lenni a baba es az anya is. Csak megnyugtataskepp irom :) Nekem az elso a rendszeresektol szamolva majdnem 12 ora volt, a masodik majdnem 6.
2020. dec. 31. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!