Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olyan volt a szules, mint...

Olyan volt a szules, mint amilyenre szamitottal?

Figyelt kérdés
2018. nov. 7. 20:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
55%
Na meg a műtét.. Ott vagy ébred én csak rangatnak, verszag van, alig kapsz levegőt, hideg van, kiszolgáltatottság.. Nyitott has.. De amikor megmutatjak a babát, mondjuk már az se érdekel mit csinálnak csak varrjanak össze és adják ide nekem.. Persze ez a része nem így történt.. Mert 5naposan tarthattam először kézben. Ez volt nekem a legrosszabb élmény de azért nem írtam mert ugye nem a szülés része. Utolso és első voltam.
2018. nov. 7. 20:49
 12/38 anonim ***** válasza:

Nem. Rosszabb volt. Vákuumal szültem. Szó szerint olyan volt, mintha kettétéptek volna. Mint kiderült tényleg. A kitolás 2 óra volt és vagy egy órát stoppolt utána az orvos.

Volt a vajúdás alatt kézzel tágítás is. Akkor úgy éreztem, helyből lerúgom az orvost, de az utána történtekhez sajnos nem is volt mérhető.

2018. nov. 7. 20:58
 13/38 anonim ***** válasza:

Nem

Egy háborítatlan szülésre készültem, gátvédelemmel

Hasból kinyomás

Vákuum

Aminél muszáj a gátmetszés

Amúgy a fájdalom nem

volt olyan nagy mint készültem

Viszonylag gyors vajúdás (6 óra de az első után még aludtam otthon az ágyamban, mert azt hittem

Megemeltem magam )után 2 órás kitolás végződött így

2018. nov. 7. 20:58
 14/38 Tubarózsa ***** válasza:

Nem. Fèltem tőle nagyon, arra kèszültem, hogy hosszú ès fájdalmas lesz. Ehhez kèpest kicsit több mint 3óra volt első fájástól utolso varrásig. Reggel 7fele indult fájással (derült ègből villámcsapáskènt) kórházba beerve már 4ujjnyira voltam nyitva. 10.15re lett meg a fiam. Repedtem de tul èltem. Fájni fájt, ott akkor "meg akartam halni" kb èn ezt nem birom, de utolag vissza gondolva sokkal rosszabbra kèszültem. :) kicsit biztam benne hasonlo szülèsem lesz mint anyunak velem.

28N

2018. nov. 7. 21:24
 15/38 anonim ***** válasza:

Nem. Természetesre készültem, de sürgősségi császár lett.

Tíz óra vajúdás közben bazilassan tágultam. Meg még indítani is kellett, mert csak a víz folyt el. Aztán, mire végül négy ujjnyira sikerült, tolófájások jöttek (én hülye persze elég későn kapcsoltam, hogy mégsem kakilni kell) leesett a baba szívhangja. Így megcsászároztak azonnal, és kiderült, húzta a vállával a köldökzsinórt. A baba jól volt, nagyon hamar kivették, és igazán a császárra nekem sincs panaszom. A szúrás nudli volt a vajúdáshoz képest, az érzéketlenség meg maga a megváltás. A sebem még hónapokig érzéketlen volt, szóval nem is fájt, könnyen, gyorsan gyógyultam.

Ami nem tetszett a császárban, hogy reggel kaptam csak meg a babát, és még sokáig kaptam infúziót, akadályozott voltam az ellátásában, és a csecsemőosztálytól se voltam hasra esve, de kibírtam.

2018. nov. 7. 22:15
 16/38 anonim ***** válasza:
68%
Az elsőnél nem tudtam mire számítsak, de rettegtem, mert a családban alig volt komplikáció mentes szülés, horror sztorikat meséltek. Ráadásul én születtem meg a legnehezebben, majdnem ottmaradunk édesanyával. Ehhez képest az első szülésem nem volt vészes. Jó, ott akkor, a vajúdás 10-12. órájában meg akartam halni, de kedves emlékké forrta ki magát. 2 évvel később éreztem, hogy túl könnyű az amúgy hosszú vajúdás, nem is haladt előre a dolog. Szívhang is eltűnőben volt, így sos megcsászároztak, amit iszonyúan éltem meg. A sok sípolás, a dokik veszekedése, a remegés, "szoptass,de-meg-ne-mozdulj", vérben tocsogva feküdni, az a brutális ágyból kikászálódás és vissza, a derékszögben való totyogás, a fájó köhögés (mert persze a kórházban kell megbetegedni), stb, hát soha többet. Olyan mosottfos még soha nem voltam, és mellé jött még a 2 hétig tartó migrén. Még jó, hogy 2 gyerkőcöt terveztünk... tuti eljátszottam az elsőnél a mázli kártyámat, és nem kell izgulnom egy harmadik miatt.
2018. nov. 7. 22:23
 17/38 anonim ***** válasza:
Bevallom, én azt hittem, jobban fog fájni. Meg itt olvastam előtte valakitől, hogy neki a végén egybefüggő fájásai voltak, attól mondjuk nagyon féltem, de nem így lett. Meg arra gondoltam, hogy síkideg leszek, amire a kórház-feeling csak rátesz egy lapáttal, a mandulaműtétem meg a fogászati kezelésekből kiindulva nyomasztó légkör, hideg fém-szerszámok, átható gyógy- és vegyszerszag határozzák meg az alaphangulatot. De ahhoz képest minden sokkal kellemesebb és természetesebb volt. Nyugodt voltam. Na meg azt gondoltam, hamarabb kész leszünk. Rövidebb és fájdalmasabb szülésre számítottam.
2018. nov. 7. 22:34
 18/38 anonim ***** válasza:
Rosszabbra számítottam. Kb. 10-12 órát vajúdtam, de csak az utolsó 5 óra volt keményebb.Gátmetszést és utána a varrást meg se éreztem.
2018. nov. 7. 22:51
 19/38 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy hosszú percekig csak szurkáltak, szétlyuggatták a derekamat. Már akkor utáltam, hogy császározni kell, csak a babám egészsége tartotta bennem a lelket. A férjem 11 szúrásnyomot számolt, tenyérnyi lilás-fekete folton, ami hónapokig érzékeny volt, jobban mint a vágás helye. 16-os
2018. nov. 7. 22:52
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem császárra készültünk, de az lett.

Amikor toltak a műtőbe csak az volt bennem, hogy végre, mindjárt már nem fog fájni -legalábbis egy darabig-; hát az sem így lett, mert csak féloldalra hatott a gerincérzéstelenítésem, ami csak akkor derült ki, miután már felnyinották a hasamat. A bőröm teljesen érzéketlen volt, de mélyebben nem. Kínok kínját éltem át mire kiemelték a lányomat. Utána kaphattam morfint, amitől viszont nem emlékszem már arra a délutánra, csak derengenek dolgok.

Nem tudom, mikor kaptam meg a kislányom, mikor szoptattam meg először, mit beszéltem a férjemmel, pedig 2 órát voltunk az őrzőben együtt. Csak a fényképekről tudom, hogy megtörtént.

Nem ilyennek képzeltem el az egészet, pláne nem az első találkozást a gyerekemmel, akire 7 évet vártunk...

2018. nov. 7. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!