Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A természetes úton szülést...

A természetes úton szülést válasszam vagy a császárt? Melyikkel kevesebb a kockázat?

Figyelt kérdés
Első baba és nagyon félek, hogy természtes szülés esetén szétrepedtek és aranyerem lesz.
2018. okt. 26. 21:24
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

34

Mekkora, de mekkora mázlid van, hogy téged MÉG nem pereltek be, amiért egy nem tiszta pillanatban (vajúdás) irattál alá valamit, a kovkázatok hangsúlyozásával ... Ami késik, nem múlik.

Szégyen, hogy fenntartod ezt a rendszert. És még nagyobb baj, hogy nőként teszed ezt. "Protokoll" meg "kockázatok" és "akinek nem tetszik, az meg ... "

Gyalázat.

2018. okt. 29. 12:22
 42/46 anonim ***** válasza:
39 igen fogadni kell orvost. Én is fogadtam. És sajnos az a sok nő, akiknek erre nincs pénze? Velük akkor mindent lehet, csak mert nem tud kifizetni 200-250 ezret egy szülésért + terhesgondozás (mert másképp nem vállalnak)? Mert Pesten pl ezek az árak.
2018. okt. 29. 14:20
 43/46 anonim ***** válasza:

39 vagyok. Pesten szültem, 100 ezer ft volt, nem 250! Azért ez kicsit túlzás.

Persze van akinek 100ezer is megfizethetetlen összeg, tudom.

2018. okt. 29. 15:12
 44/46 anonim ***** válasza:
Egy vizit dij 20.000-22.000,attól függ hova jársz... Annak 10x-ese szülés. Persze van olcsobb is. De mire csak alkalmankent 10.000-rel járjâl végig egy gondozást meg legyen "csak" 100.000 a szülés, az is kijön 250.000re simàn. És ugyanúgy rendes ellàtàs jàrna mindenkinek enélkül is.
2018. okt. 29. 17:38
 45/46 anonim ***** válasza:

"Persze, hogy nem, mert megfélemlítetted. Az állapotát használtad fel arra, hogy érvényesítsd a protokollodat!"

Na, álljon már meg a menet! Mi az, hogy megfélemlítettem? Talán hallottad, hogy hogyan világosítottam fel? Ha nem, akkor milyen jogon ítélkezel?

És egyébként is: szerinted hol a határ a megfelelő, mindenre kiterjedő felvilágosítás, azaz "tájékozott beleegyezés" és a megfélemlítés között? Ha felvilágosítom, akkor szerinted megfélemlítem és az a baj, ha meg nem mondom el a lehetséges szövődményeket és aztán beüt a krach, akkor meg az a baj...

Most akkor mégis mi a korrekt? Egy egyszerűbb laparoszkópos műtét előtt elmondjam a betegnek, hogy egyébként kis eséllyel, de benne van a pakliban, hogy átszúrjuk a belét, és ha éppen olyan rossz helyen sikerül, akkor akár egy nagy hasi műtétet és stomát is kaphat? Vagy reménykedjünk, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen marha ritka és inkább hallgassuk el, hogy a beteg ne féljen annyira?

"Hogy egy nem tiszta pillanatban, amikor szenved a nő, akkor elöadunk lehetséges komplikációkat, amire kicsi az esely megfélemîtéssel egy számára kiszolgáltatott helyzetben belehajszoljuk olyanba, amit nem akar. "

Ki mondta, hogy olyan pillanatban világosítottam fel, amikor nem volt tiszta? Mégis mit gondoltok ti, hogy 2 perces fájások közbe az orra alá csesztem egy papírt, hogy "ha nem akarsz a seggedig repedni, írd alá"?

Hát képzeljétek el: nem. Ezekről akkor beszéltünk, mikor még fájása nem igen volt, vajúdónak azért lett nevezve, mert már folyt a magzatvize.

"Úgy kéne hogz pl a 34. héten idöpontra behîvni a várandóst + apukát (ha nincs hozzátartozót) legyen ott egy a szülész, szülésznö, nyugodt körülmények között úgy, hogy ott van családtag is, akivel konzultâlhat, döntse el a várandós mit akar."

Persze, ez egy jó ötlet. Csak azt kellene felfogni, hogy még a szülésznő meg az orvos sem tudja előre, hogy milyen lesz a szülés, indokolt lesz-e az Oxytocin, kell-e majd átmetszés. Ugyanis az Oxytocin szükségessége elég sok mindentől függ (pl. ha x órája folyik a magzatvíz és egy fia fájás sincs, akkor előbb-utóbb muszáj bekötni, különben olyan infekciót kap szerencsétlen magzat, mint annak a rendje. Megjegyzem, volt is egy ilyen eset: a terhes saját felelősségére hazament folyó magzatvízzel. Felvilágosították, ellátták antibiotikummal, de hazament. Kb. 2 hét múlva jött vissza fájásokkal és olyan büdös magzatvízzel, hogy felfordult az ember gyomra. Nem meglepő módon szerencsétlen újszülött át is került az intenzívre tüdőgyulladással.)

Azt pedig, hogy valóban kell-e metszeni vagy kifér, az csak akkor látszik, mikor már feszíti a koponya a gátat.

Tehát hagy ne kelljen már 34. héten megmondani, hogy kell-e majd infúzió és kell-e majd vágni vagy sem.

"Mondjuk arra nem lennék büszke szülésznőként, hogy egy vajúdó nővel szemben "megnyertem a harcot" és aláírattam vagy nem írt alá valamit!"

Ilyet ki mondott? Nem éreztem nyerésnek és harcnak sem, egyszerűen leírtam egy sztorit. Aminek nem az volt a lényege, hogy "de én megmondtam és az van, amit én akarok", hanem arra akartam rávilágítani, hogy az emberek hajlamosak arra, hogy nem vállalják a tetteik következményét, akaratoskodnak, majd ha még sincs igazuk, akkor igyekeznek másra hárítani a felelősséget.

"Szerinted az ilyen formán kicsikart jognyilatkozat mennyire érvényes??"

Mint mondtam: nem olyan állapotban akartam vele aláíratni, amikor nem volt megfelelő tudatállapotban hozzá és nem "kicsikartam", hanem felvilágosítást követően dönthetett.

És hogy mindenki megnyugodjon: Megbeszéltünk a vajúdóval mindent, elmondtam, hogy mi miért fontos, ő pedig megértette, és azt mondta, hogy "így és úgy szeretné, de rám bízza". Végül Oxytocin tényleg csak a kitolási szakra kellett, gátmetszése pedig nem volt.

2018. nov. 5. 19:00
 46/46 anonim ***** válasza:

De értsd már meg, hogy egy vajúdó nő, tök mindegy, hogy épp viselhető, alig érezhető fájdalmai vannak, nem beszámítható már! Pont!

Nem ez az a helyzet, mikor mindenféle lehetséges kockázattal kell traktálnod, arra előtte kellett volna felkészítened, mielőtt vajűdni kezdett... Ezért lenne lényeges nem csak a szülés pillanatában találkozni a szülő nővel, hanem előtte! Akkor elmondhatod, aláírhatja stb. Nincs gond!

Ez meg:

"Ilyet ki mondott? Nem éreztem nyerésnek és harcnak sem, egyszerűen leírtam egy sztorit. Aminek nem az volt a lényege, hogy "de én megmondtam és az van, amit én akarok", hanem arra akartam rávilágítani, hogy az emberek hajlamosak arra, hogy nem vállalják a tetteik következményét, akaratoskodnak, majd ha még sincs igazuk, akkor igyekeznek másra hárítani a felelősséget"

Nah, pont ezt csináljátok az ilyen olyan nyilatkozatok aláíratásával => leveszitek a felelősséget a kórházból, és mossátok kezeiteket! Te is csak ezért írattam alá vele vajűdás közben, hogy ha nem úgy alakul ne lehessen a szakmai alkalmatlanságba belekötni! Mert van hogy minden megteszel és mégsem jön össze és van, hogy nem végzed a dolgod és azért nem jön össze.

Engem 5 szülésznő bámult az üres szülőszobák előtt vajúdva, csak mert az orvos azt mondta, hogy 2 cm-nél még őrák vannak hátra, nem lesz ez szülés...aha,hát fél óra múlva meg is szültem, megfuttattak a szülőágyig teljesen kitágult állapotban...köszi, köszi, qrva nagy élmény volt, hogy majdnem kiesett a gyerek... Betegjogokról ezek se hallottak még szerintem!

Úgyhogy maradjunk annyiban kedves szülésznő, hogy te csak végezd a dolgod<foglalkozz a szülő nővel, ne csak legyél már túl rajta) mi is végezzük a dolgunkat, és akkor nem lesz ilyen gondod, hogy valaki nem akar valamit aláírni, beleegyezni.

2018. nov. 8. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!