A természetes úton szülést válasszam vagy a császárt? Melyikkel kevesebb a kockázat?
"Vonatkozó nemzetküzi felmérések, és a magyarországi reprezentatív adatok alapján ebben az országban a sokszorosa a szülőszobai erőszak, mint elvárható lenne, és a már szült nők TÖBB, MINT 61%-a szenved elkerülhető hüvelyi szövődményektől, tartósan."
Erről mutass már valamit légyszi, kíváncsi vagyok.
20.
Olvasd már el azt a hablatyot, amit te írtál, aztán, hátha lesik mit is vagdalkozol itt...
Már bocs, de ennek mégis mi köze ahhoz, hogy valaki természetes úton vagy császárral szül? A személyzet lehet bunkó császármetszés közben is.
Erre az egészre marhára nem az a válasz, hogy akkor operáljunk meg mindenkit elektíve, hogy ne bántsák őket a szülőszobán....
Egyébként kicsit túlzónak tartom az írást.
"Szülés közben átélt nemi erőszak" cikkhez csak annyit, hogy sejtettem hogy egy újabb túldramatizált amerikai hiszti lesz.
A magyar egészségügyben MINDENHOL belefuthatunk tramatikus élménybe. Egyéni érzékenységtől is nagyban függ ez.
De ahogy előttem is irták ennek semmi köze ahhoz hogy császárt vagy szülést válasszon valaki.
A szülőszobai erőszak témához hozzászólva (bár amúgy ez barmira off, mert az eredeti témának köze sincs hozzá):
Tény, hogy nem az a tökéletes, ahogy jelenleg van az állami kórházakban. Azonban ez a "másállapot" téma meg sok esetben a másik véglet. Az arany középút valahol a kettő között lenne.
Egyébként mindenki addig akar háborítatlan meg beavatkozásmentes szülést, amíg nincs valami gáz. Ha meg gáz van, akkor persze mindenki hibás, csak ő nem. Érdekes módon azt a szülőt nem vonják felelősségre, aki az ikergyerekeit otthon akarja megszülni úgy, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint ez nem lenne lehetséges. Aki meg személyzetként ott van, az szarrá van perelve. Na nem mondom, hogy ő nem hibás, mert bizony az, de hol a szülő felelőssége?
Szülőszobán dolgozom, nálunk első szülésnél protokoll a gátmetszés. Lehet ezzel vitatkozni, akár én is tudnék, de egyelőre ez van. Egyszer egy vajúdó megmondta, hogy ő bizony nem akar. Mondom jó. Felvilágosítottam arról, hogy mik lehetnek egy gátsérülés következményei és odaadtam egy papírt, hogy írja alá, ha ezek tudatában továbbra sem szeretné a metszést. Érdekes módon nem írta alá...
Szóval megmondja, hogy mit akar és mit nem akar, mert úgy gondolja, hogy ő, mint laikus sokkal jobban tudja, mint az egészségügyi személyzet, aki esetleg tanulta/látott már ilyesmit, de az, hogy utána a saját döntéséért felelősséget vállaljon, azt már nem.
Akkor miről is beszélünk?
29
Ó, és mondd, te "szakmabeli", hogy Kanadában, Franciaországban, az USA-ban, Németországban stb. azaz a világ NAGYOBB RÉSZÉN miért NEM "protokoll a gátmetszés"?!ÉS MIÉRT NINCS SEMMILYEN SZÖVŐDMÉNY nők tízmillióinál, százmillióinál?
Ásd el magad, hogy ilyen büszkén vagy a szülő nőkre gyakorlt szükségtelen nyomás, és szülőszobai erőszak fenntartója, mint "szakkmabeli" és nő. Az ilyenek miatt , mint te, alakulnak mozgalmak végre itt is.
Szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!