Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A természetes úton szülést...

A természetes úton szülést válasszam vagy a császárt? Melyikkel kevesebb a kockázat?

Figyelt kérdés
Első baba és nagyon félek, hogy természtes szülés esetén szétrepedtek és aranyerem lesz.
2018. okt. 26. 21:24
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Szülés közben átélt nemi erőszak, trauma? Lehet hogy ki kellene ezt irni új kérdésként, ne itt offoljatok...
2018. okt. 28. 19:02
 32/46 anonim ***** válasza:

31

Szülőszoba erőszak, nem nemi erőszak, tanulj már meg olvasni ...

2018. okt. 28. 19:08
 33/46 anonim ***** válasza:
Az a köze a témâhoz, hogy valaki felvetette ő azért csâszàrpârri, mert nem akar eröszak áldozata lenni (gyerekkikönyöklés, gátmetszés indokolatlanul, oxitocin nyomatás sürgetésnek, kézzel tágîtgatás, érzéstelenîtés nélküli varrás) Erre valaki írt ö hüvelyi párti, mert szülöszobai eröszak nincs, linkeket kérne. Kért, kapott. Ezek az összefüggések.
2018. okt. 28. 19:24
 34/46 anonim ***** válasza:
Ásd el magad te. Mint írtam, a magyar protokoll sem értek egyet, az arany középutat tekintem normálisnak. És amennyire tehetem, bizony igyekszem úgy végezni a munkám, hogy a szülő nőnek jó élményként maradjon meg. És eddig igen is pozitív visszaéléseket kaptam, azokra pedig jobban adok, mint egy vadidegen neten keresztüli fröcsögésére. De a véleményem továbbra is az, hogy aki okosabbak képzeli magát a szakszemélyzetnél, az szüljön otthon, vagy igen is vállalja a felelősséget a saját döntéseiért. De még nézném, hogy melyik nő nem perelné be a szülésznő és az orvost, ha a gát édesem miatt fenékig reped és esetleg kapja egy anuspraet pár hónapra...
2018. okt. 28. 19:34
 35/46 anonim ***** válasza:
34 én értem h néha szükséges a gátmetszés stb De minden eset egyedi. Arra kéne szakszemélyzet, hogy döntsön ilyenekben. Az nem szakértelem kérdése, hogy elsö szülésnél kötelezö vágni, nosza csináljuk. Szakértelem ELDÖNTENI MINDENegyes külön helyzetben kell vágni vagy nem. És egyikböl másik következik. Nyomatjâk az oxit, felgyorsul minden. Észvesztő fâjàsok jönnek,mert sem a szervezet, sem a szülő nő nem készül fel. Elveszti a kontrollt, nem tud figyelni, vagy kifàrad. Akkor egyből jöhet a sürgősségi csàszàr, a vàkum stb. Vagy oxi miatt felgyorsul minden, kirobban szinte a baba, jó, hogy nem lehet gàtat védeni îgy. Simàn első gyereket is lehet gàtvédelemmel szülni, szakadàs nélkül. Tény, nem mindenkinek. Na de hogy senki eselyt se kap, mert első szülés akkor vàgunk... Ezért vâlasztjàk sokan a csàszàrt. Mert hüvelyi szülésnél semmi beleszólàsuk, ràjuk erőltetnek mindent. Az nem szaktudàs kérdése hogy első babànàl mindenmit vàgunk, ez a szabàly.
2018. okt. 28. 20:47
 36/46 anonim ***** válasza:
Ebben egyetértek. Mint mondtam, szerintem sem az a jó, ami jelenleg van. De azok a nők, akik minden áron természetesen akarnak szülni, sok esetben átesnek a ló túloldalára. Nem értik meg, hogy az Oxytocin meg a "hasbakönyöklés" nem mindig azért van, mert az orvos 2 órával hamarabb akar végezni, hanem mert bizonyos esetekben igen is indokolt. A gátmetszés sem feltétlen azért van, hogy lehessen varrni, és így a nő is úgy érezze, hogy az orvos is csinált valamit, nem csak állt mellette. Én sem értek egyet a rutinszerű gátmetszéssel, a rutin Oxytocinnal meg jó pár dologgal, de szerintem a másik véglet ugyanúgy káros.
2018. okt. 28. 21:23
 37/46 anonim ***** válasza:

"

Szülőszobán dolgozom, nálunk első szülésnél protokoll a gátmetszés. Lehet ezzel vitatkozni, akár én is tudnék, de egyelőre ez van. Egyszer egy vajúdó megmondta, hogy ő bizony nem akar. Mondom jó. Felvilágosítottam arról, hogy mik lehetnek egy gátsérülés következményei és odaadtam egy papírt, hogy írja alá, ha ezek tudatában továbbra sem szeretné a metszést. Érdekes módon nem írta alá"

Persze, hogy nem, mert megfélemlítetted. Az állapotát használtad fel arra, hogy érvényesítsd a protokollodat!

Egyébként meg ugyan ossza már meg valaki, hogy hol a francban van leírva ez a" protokoll", mert mindenki csak dobálózik vele.

2018. okt. 29. 06:36
 38/46 anonim ***** válasza:
Pont erről is szól a szülőszobai erőszak. Hogy egy nem tiszta pillanatban, amikor szenved a nő, akkor elöadunk lehetséges komplikációkat, amire kicsi az esely megfélemîtéssel egy számára kiszolgáltatott helyzetben belehajszoljuk olyanba, amit nem akar. Úgy kéne hogz pl a 34. héten idöpontra behîvni a várandóst + apukát (ha nincs hozzátartozót) legyen ott egy a szülész, szülésznö, nyugodt körülmények között úgy, hogy ott van családtag is, akivel konzultâlhat, döntse el a várandós mit akar. És akkor ha ott aláirja, vessen magára. Na de hogy magánál nincs, ki van szolgáltatva, és ordit vagy eröszakoskodik a szülésznö, hogy ezt irja alá de akkor ez meg ez lesz (ami lehet igen lehet nem...) Kerdezo ezert es ilyenekert valaszd a csaszart.
2018. okt. 29. 07:58
 39/46 anonim ***** válasza:
Ezért javasolt inkább orvost választani. Meg tudod vele beszélni azt hogy mit szeretnél, biztos hogy meg fogsz benne bizni, és nem fogod firtatni hogy miért döntött úgy végső esetben hogy gátat metsz, vagy hogy miért könyökölt az utolsó 2 nyomáskor a hasadba.
2018. okt. 29. 08:38
 40/46 anonim ***** válasza:

Mondjuk arra nem lennék büszke szülésznőként, hogy egy vajúdó nővel szemben "megnyertem a harcot" és aláírattam vagy nem írt alá valamit!

Jogilag egyébként is aggályos a vajúdás alatt bármit is aláírást i, ugyanis a fájdalomtól beszűkült tudatállapotban kisebb gondja is nagyobb annál, hogy elolvassa vagy megértése, amit az orra alá dugsz... Szerinted az ilyen formán kicsikart jognyilatkozat mennyire érvényes??

2018. okt. 29. 10:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!