Tanácsokat kérnék apás szüléssel kapcsolatban?
Utolsó nagyon tévedsz, ha azt hiszed sürögni-forogni fognak körülötted.
Nálam mindkét szüléskor 2 ember volt bent, egy szülésznő és még valaki, nem tudom az milyen funkciót töltött be, de nem orvos volt.
A párom segített tartani a lábam, mert olyan gyenge voltam, hogy nem bírtam megfogni magamtól.
Senkit nem zavar kitoláskor sem a párod és szerintem ez a legfontosabb momentuma a szülésnek hiszen megláthatja a gyermeketek első pillanatait, elvághatja a köldökzsinórt stb.
Ne zárd ki, ha ő bent szeretne lenni.
Utolsó, akkor álljon a fejed mellett és fogja a kezed. Az is hatalmas segítség. Nálunk is így volt. A végén pedig már nem is "zavarta" semmi. Mai napig is mondja, hogy hamarabb látta a Kislányunkat, mint én.
Mire kimegy és bejön a Párod már lehet le is marad a lényegről. De az is lehet, hogy mire eljön az idő simán meggondolja magát.
Nekem az volt a fájdalomcsillapító, hogy fogta a kezemet. Ha elengedte akár egy másodpercre is, rettenetesen felerősödött minden.
Azt mondta, hogy semmi esetre sem akar látni semmit, ezzel szemben az orvos mutatott neki mindent, ő meg lányos zavarában elfelejtett tiltakozni, de azt mondta, hogy sokkal rosszabbra számított.
Rossz volt a szék, amin 5 órán keresztül ülni tudott, úgyhogy napokig fájt a dereka :D Nélküle nem csinálnám, ez volt a legnagyobb segítség, hogy mellettem volt!
Nekem a fejem felett allt, meg mellem se engedtek, nem hogy premierben nezze a kitolast, o vagta el a koldokzsinort es hozta be hozzam a kicsit.
O azt mondja, h kihagyhatatlan elmeny volt, bar eloszor o is tartott tole, meg oklevelet is kapott, h reszt vett az apas szulesben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!