Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tanácsokat kérnék apás szüléss...

Tanácsokat kérnék apás szüléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Bár még csak pár hetes vagyok, a párommal már beszélgettünk erről és ő szívesen bejönne a nagy eseményre, azonban a rokonság ezt erősen ellenzi. Ki mit tapasztalt, aki már átesett az apás szülésen? Nyilván nem a rokonság szavára adunk, csak érdekel ki hogy tapasztalta, gondolja a dolgot.Picit megijedtem, ahogyan mások reagálnak az apás szülésre... sokan traumaként élik meg, megromlik a kapcsolatuk stb.
2018. ápr. 26. 19:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Utolsó nagyon tévedsz, ha azt hiszed sürögni-forogni fognak körülötted.

Nálam mindkét szüléskor 2 ember volt bent, egy szülésznő és még valaki, nem tudom az milyen funkciót töltött be, de nem orvos volt.

A párom segített tartani a lábam, mert olyan gyenge voltam, hogy nem bírtam megfogni magamtól.

Senkit nem zavar kitoláskor sem a párod és szerintem ez a legfontosabb momentuma a szülésnek hiszen megláthatja a gyermeketek első pillanatait, elvághatja a köldökzsinórt stb.

Ne zárd ki, ha ő bent szeretne lenni.

2018. máj. 2. 15:10
 22/25 Theressita ***** válasza:
Utolsó. Igazság szerint én nem szeretném kizárni, sőt, örülnék ha ott lenne, mert egyedül nem akarok maradni...inkább ő ódzkodik a dologtól. 😑 Kényszeríteni meg nem akarom. Ezért kellett a kompromisszum, ami mindkettőnknek elfogadható. Köldökzsinórt nem akar vágni, de amint megszületik a baba, visszajön hozzánk.
2018. máj. 2. 17:54
 23/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, akkor álljon a fejed mellett és fogja a kezed. Az is hatalmas segítség. Nálunk is így volt. A végén pedig már nem is "zavarta" semmi. Mai napig is mondja, hogy hamarabb látta a Kislányunkat, mint én.

Mire kimegy és bejön a Párod már lehet le is marad a lényegről. De az is lehet, hogy mire eljön az idő simán meggondolja magát.

2018. máj. 2. 20:36
 24/25 anonim válasza:

Nekem az volt a fájdalomcsillapító, hogy fogta a kezemet. Ha elengedte akár egy másodpercre is, rettenetesen felerősödött minden.

Azt mondta, hogy semmi esetre sem akar látni semmit, ezzel szemben az orvos mutatott neki mindent, ő meg lányos zavarában elfelejtett tiltakozni, de azt mondta, hogy sokkal rosszabbra számított.

Rossz volt a szék, amin 5 órán keresztül ülni tudott, úgyhogy napokig fájt a dereka :D Nélküle nem csinálnám, ez volt a legnagyobb segítség, hogy mellettem volt!

2018. máj. 3. 14:57
 25/25 anonim ***** válasza:

Nekem a fejem felett allt, meg mellem se engedtek, nem hogy premierben nezze a kitolast, o vagta el a koldokzsinort es hozta be hozzam a kicsit.

O azt mondja, h kihagyhatatlan elmeny volt, bar eloszor o is tartott tole, meg oklevelet is kapott, h reszt vett az apas szulesben :)

2018. aug. 21. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!