Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tanácsokat kérnék apás szüléss...

Tanácsokat kérnék apás szüléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Bár még csak pár hetes vagyok, a párommal már beszélgettünk erről és ő szívesen bejönne a nagy eseményre, azonban a rokonság ezt erősen ellenzi. Ki mit tapasztalt, aki már átesett az apás szülésen? Nyilván nem a rokonság szavára adunk, csak érdekel ki hogy tapasztalta, gondolja a dolgot.Picit megijedtem, ahogyan mások reagálnak az apás szülésre... sokan traumaként élik meg, megromlik a kapcsolatuk stb.
2018. ápr. 26. 19:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
nálunk bent volt a párom, nagyon örülök, mert sokat segített, hogy ott volt. nemlett semmi negatív élménye egyikünknek sem.
2018. ápr. 26. 19:32
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha be szeretne menni akkor ne vedd el tőle a lehetőséget azért mert más mit mond. A férjem is bent volt, hatalmas élmény volt neki, hogy ő kapta meg először a picit (sürgősségi császár lett végül).
2018. ápr. 26. 19:35
 3/25 anonim ***** válasza:
18%

Én soha nem akarnám hogy bent legyen szülésnél természetes utóni szülésnél persze

De császárom volt annál bent lehetett az jó volt hogy fogta a kezemet abban a 20percben megnyugtató volt az arcát nézni nagyon jó élményem van ezzel kapcsolatosan

2018. ápr. 26. 19:35
 4/25 anonim ***** válasza:
97%

Én a saját tapasztalatomat osztanám meg.

A mi kapcsolatunk biztos alapokon állt akkor is, nem volt kérdés, hogy be szeretne-e jönni. Mindenképp a férfi szavát kell döntőnek tekinteni ebben a kérdésben! Nem néztünk előre szülős videókat, nem néztünk fotókat, nem néztünk utána semminek. Épp ezért a közös szülés olyan volt, mintha "otthon" lettünk volna. Egymás között.

Állami kórházban, ügyeletesnél szültem. Elég sok ideig vajúdtam, és sokszor csak ketten voltunk a szobában a párommal. Volt hogy órákra. Azok voltak a legjobb pillanatok. Nem féltem, ő volt az egyetlen "ismerős" dolog az egész környezetben és sokat segített a félelmemen.

Az ő oldala:

Bármikor felmerül a téma, mindig azt mondja, hogy egy csoda volt, de huu.. Annyi vérre nem számított mint amennyit látott. Nagyon sajnált, tehetetlennek érezte magát amikor semmi nem csillapította a fájdalmaim (csak az idő). Viszont! Ketten mentünk ezen keresztül és napokon keresztül mondogatta, hogy újra szerelmes lett belém és hogy nagyot nőttem a szemében. DE - brutális látvány volt, ahogy óránként nyúlkáltak bennem, hogy vér volt, hogy minden kijött belőlem (igen, igen, nem a szülőcsatornából.. :) és hogy szenvedtem. Őszintén szólva közel két év után mondja azt, hogy oké, már túl tette magát rajta, újra szülhetnék ha úgy lenne, bejönne újra.

De amiket érzett közben: tehetetlenség, sajnálat, kisebb fajta borzalom, kimerültség - ezek mellett a legcsodálatosabb dolognak gondolja és örül, hogy ott lehetett, hogy elsőként láthatta meg a fiúnkat és hogy ő vághatta el a köldökzsinórt, mert igen, az egy olyan férfi feladat, amivel évekig lehet sztorizni. :)

Nem mondanám traumának ezt. Hanem egy olyan élménynek, ami ugyan túlzottan valóságos, ha biztos a kapcsolat és megrendíthetetlen a vonzalom, akkor ez nem fogja befolyásolni. Nálunk nem történt változás, de ez a mi kettőnk személyisége és egymás iránti érzelmek, a kötődés miatt lehetett így szerintem.

2018. ápr. 26. 19:45
 5/25 anonim ***** válasza:
89%

4-es vagyok.

Ha te nem szeretnéd hogy bent legyen, akkor ne legyen bent, de ha te szeretnéd, ő nem, akkor az ő szavát nézd, és ne menjen.

Így értettem a "férfi szava" részt.

2018. ápr. 26. 19:47
 6/25 anonim ***** válasza:
93%
Én a férjem nélkül nem tudtam volna megcsinálni, nagyon örülök, hogy velem volt. És ő is.
2018. ápr. 26. 19:56
 7/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk bent volt mindkét szülésemnél. Ő vágta el a köldökzsinort mindkétszer, és ment a babával mindenhova, ő is hozta oda hozzám őket.

A szexuális életünkkel se volt gond, 6 hét után már mindketten nagyon vártuk.

2018. ápr. 26. 20:13
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Hű nálunk ő eldöntötte hogy bejön, nem lehetett róla lebeszélni bár kissé aggódtam a dolog miatt.

Végül bánni egyáltalán nem bántam, beszélt hozzám ott volt mellettem, segített nyugtatgatni. Amikor meglett a pici ment velük míg megfürdették, (addig engem varrtak megmostak, betakartak) majd abban a két órában amíg ott lehetett le se akarta tenni a kicsit. Neki ez egy életre szóló dolog volt, amit semmiképp nem akart kihagyni, és utólag sem döntene másként.

Nem élte meg traumaként, de végig a fejem mellett volt nem az orvos mellől nézte premier plánba az eseményeket. A kapcsolatunk egyáltalán nem romlott meg, a nemi életünket se változtatta meg negatív irányba.

Erőltetni semmiképp nem erőltetném, de ha be szeretne menni akkor biztos nem tartanám távol. A lényeg az hogy ne elvárásból, vagy divatból akarjon ott lenni, mert ha azért megy be mert a jóskapistamarciisbemertmenni, vagy mertakönyvekszerintaszmilyenjó, esetleg arról lenne szó hogy őnagyonjóapaakarlenni, na akkor el tudom képzelni, hogy ez később ki fog ütni a kapcsolatotokon.

2018. ápr. 26. 21:25
 9/25 anonim ***** válasza:
Bent volt a férjem. Nagyon sokat segített életünk legszebb pillanata volt. Mindig mondja,hogy sohasem hagyta volna ki. Annyira örült,hogy részese volt ennek és tamogathatott segíthetett nekünk. Egy dolgot kikötött a köldökzsinórt nem lesz képes elvágni,de annyi mindent megéltünk,hogy a végén még azt is elvágta mondta,hogy félt elvágni,de leküzdötte és örül,hogy ő csinálta meg nem az orvos. Egy volt durva utólag mondta,hogy amikor a kitolási szaknál rámkönyököltek na annál majdem szarul lett,mert nem bírta latni,ahogy szenvedek. Nekem a szülésből az volt a legborzasztóbb dolog. Ezt látta rajtam. Azt mondta,hogy azt szörnyű volt nézni. Viszont minden ellenére élete legcsodálatosabb napja és nekünk is a picivel. "Akkor is ott volt,amikor "készült" a születésnél is ott akar lenni" Mindenki maga döntse el. Ha mind a ketten úgy akarjátok,hogy bent legyen akkor mindenképp,de ha az egyikőtök is mást szeretne akkor vegyétek fontolóra. Én nem bántam meg nagy támasz volt és úgy érzem nélküle nem ment volna. Mondjuk nélküle lélegezni sem akarok mi így állunk egymáshoz. És egyátalán nem ment a házasságunk rovására azt mondta még jobban látja bennem a nőt. ☺
2018. ápr. 26. 21:53
 10/25 anonim ***** válasza:
A férjem már a terhesség elején mondta, hogy szeretne bent lenni, én örültem, hogy így állt hozzá. Nagyon sokat segített lélekben is és fizikailag is, mert a kitolásnál tartotta a lábam, annyira ki voltam már merülve. Ő többször lenèzett és vigyorogva mondta, hogy látja a haját a kicsinek. Miután megszületett ő vágta el a köldökzsinórt. Hatalmas élmény volt számára, utána mondta is, hogy ezt még többször át akarja élni. (még 2 gyereket tervezünk). Az utána való hetekben csak azt mondogatta, hogy mennyire büszke rám és örül, hogy nem maradt ki belőle. Persze amikor a lepènyt meglátta gyorsan elkapta a fejét, mert az nem volt valami szép látvány. De az csak egy pillanat volt, mert utána a kezemben volt a kicsi és varrás alatt és még utána is a fiúnkat csodáltuk.
2018. ápr. 26. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!