Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tanácsokat kérnék apás szüléss...

Tanácsokat kérnék apás szüléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Bár még csak pár hetes vagyok, a párommal már beszélgettünk erről és ő szívesen bejönne a nagy eseményre, azonban a rokonság ezt erősen ellenzi. Ki mit tapasztalt, aki már átesett az apás szülésen? Nyilván nem a rokonság szavára adunk, csak érdekel ki hogy tapasztalta, gondolja a dolgot.Picit megijedtem, ahogyan mások reagálnak az apás szülésre... sokan traumaként élik meg, megromlik a kapcsolatuk stb.
2018. ápr. 26. 19:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én nem tutam volna végigcsinálni a férjem nélkül, és neki is hatalmas élmény volt.
2018. ápr. 26. 23:32
 12/25 anonim ***** válasza:
*tudtam
2018. ápr. 26. 23:32
 13/25 anonim ***** válasza:

Férjem az elején nem akart bejönni velem. Aztán szülés előtt mégis meggondolta magát. Végig ott állt a fejemnél, fogta a kezemet, bátorított, erőt adott. Ahogy befeküdtem mindösszesen 4 óra hosszat voltunk a szülőszobán. Könnyű, gyors szülés volt, amit örült, hogy mégsem hagyott ki. Nem látott sok vért, csak sajnált a fájdalom miatt. Kapcsolatunk ugyanolyan jó, mint előtte.

Most várjuk a 2.babát és nem is kérdés, hogy bejön e.

Ha bent szeretne lenni akkor engedd és ne is foglalkozzatok mások véleményével!

2018. ápr. 27. 00:04
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bent volt a férjem, ezzel rengeteget segített lelkileg, így jobban biztonságban éreztem magam.Hozzátenném, szigorúan a fejem mellett maradt :-).Ő sem bánta meg, de ahogy már más leírta, ő is tehetetlennek érezte magát, viszont semmiféle traumáról nem számolt be.Ez egy olyan kérdés viszont, amit kettőtöknek kell eldönteni.Még anyósom, és anyám is felajánlotta, hogy bejön, de róluk hallani sem akartam.Nekem vagy a férjem, vagy senki, de ezt is mindenki döntse el maga, ismerek egy olyan nőt is, akinek a nővére ment be.
2018. ápr. 27. 00:05
 15/25 anonim ***** válasza:
Nekünk nem volt trauma, és nagyon sokat segített, hogy ott volt, igaz, nagy kihívásnak élte meg, de még a köldökzsinórt is ő vágta el. Szóval nálunk abszolút pozitív, de nem erőltettem volna, ha ő nem akarja. A rokonok véleményét meg érdemes már most megtanulni udvariasan hárítani (mert friss anyukaként csak rosszabb lesz)
2018. ápr. 27. 07:36
 16/25 anonim ***** válasza:

Mindkét szülésemkor ott volt a párom és így volt tökéletes.

Az elsőnél direkt előrement, végignézte ahogy MINDEN kijött belőlem (értsd:gyerek, vér, széklet :D ).

Ott akkor semmi szégyenérzet nem volt bennem, vajúdáskor még a kacsát is ő tette alám, majd vette ki pisilés után, viszont a 2. szülés előtt kifejezetten megtiltottam neki, hogy a fejemtől elmozduljon, nem akartam, hogy megint végignézze, ahogy ömlik belőlem a kaki :DD

Ennek ellenére mégis mindent látott, mert utólag mesélte lelkesen, hogy hű, sose gondolta volna, hogy egy vagina ekkorára ki tud tágulni, gátvédelemmel szültem és a szülésznő benyúlt és a baba feje mellett még a keze is bennem volt ahogy igazgatta a lányom fejét, hogy jól ki tudjon csusszanni. De inkább meglepő érdekességként élte meg, semmiféle traumát nem okozott neki, a nemi életünk változatlan és a kapcsolatunk is, sőt, szerintem kifejezetten jót tett neki, hogy végig bent volt, elvághatta a köldökzsinórt és látta a gyerekei első pillanatait. Fel sem merült benne sem, hogy ne legyen ott a szülésnél.

2018. ápr. 27. 12:21
 17/25 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem Mo-n szültem hanem Angliában és itt kicsit másmilyenek a dolgok ... Inditott szülésem volt .. nem.volt kérdés ,hogy párom is bent lesz ..ehhez ragaszkodott az első perctől kezdve. 9 órába telt mire a zselé fájásokat váltott ki .. akkor is ott volt végig . Volt dúlám is ... mikor szülöszobába vittek láttam rajta,hogy kicsit kibukott .. sikerült hánynom is ami nálam nagy gondot jelent és itt kezdett igazán pánikba esni ( itt jól jött a dúlám :D ) mikor már ott tartottunk ,hogy tolófájások végig ott állt mellettem hozta a vizet ha kértem és fogta a kezem . Jelzem mindent telibe látott végig .. A köldökzsinórt nagy örömmel vágta el .. Miután haza jöttünk mondta csak el ,hogy ő nagyon küzdött ,hogy ne sirja el magát mikor meglátta ,hogy végre kint a pici ..hozzátenném nem egy elérzékenyülös fajta :D Ő örül,hogy ott lehetett...és semmit sem változott a kapcsolatunk .
2018. ápr. 27. 12:31
 18/25 anonim ***** válasza:
3 gyereket szültem.Az első 2nél egyedül, harmadiknán új párom volt, ö bejött.Ég és föld a különbség.Nagyon sokat segített.Mindent látott, ő vágta el a köldökzsinórt és az ő kezében volt először a pici.Hatalmas élmény volt neki, rettenetesen büszke volt rám és az amúgy is tisztelettudó párom még nagyobb elismeréssel beszél azóta a nőkről.Semmi negatívat nem tudok mondani.A kapcsolatunk ha lehet még szorosabb, a szexuális életünk is nagyon jó.
2018. ápr. 27. 12:36
 19/25 anonim ***** válasza:
Bent volt a férjem, nem bánta meg nagy élmény volt. Szinte mindent látott...ez az ő döntése volt. A szexuális életünk nem változott , talán jobb is lett. Nekem is nagyon jó volt h ott volt, nem féltem annyira.
2018. ápr. 28. 19:02
 20/25 Theressita ***** válasza:
Ez a kérdés most engem is foglakoztat. 21 hetes vagyok. Mi egyelőre olyan kompromisszumban állapodtunk meg, hogy a vajúdás alatt végig velem lesz a férjem, segítségemre lesz, amiben csak tud (igazából ez az az időszak, amikor fontos a lelki támasz, meg hogy ne legyek egyedül), de a legvégén a kitolási szakasznál kimegy (akkor úgyis sürögni fognak körülöttem a dokik, nővérek...). Aztán, ha megszületett a Picur, visszajön és kicsit velünk lesz. Hát meglátjuk, remélem jó lesz ez így mindkettőnknek...
2018. máj. 1. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!