Mennyire fáj a szülés egy 10-es skálán?
az első szülésem nem volt olyan vészes, akkor olyan fájdalmaim voltak mint ha átment volna rajtam egy kamion, mondjuk legyen 10/9, csak mert a lábujjaim nem fájtak közben :D
a második, na az fájt tényleg, akkor azt mondtam, hogy nem bírom ki, belehalok, 10/28 volt a fájdalom :D
Nem szabad orditani mert elveszi azt a kis erőt is ami van.
Az egy teljesen más helyzet egy euforikus állapot. Én érzéstelenitő és oxitocin nélkül szültem. Kell egy ember aki erőz ad. Fáj jó hogy fàj. 10es skálán 100, de elég furcsa lenne ha nem fájna egy 30-35cm körátmérőjű fejecske. Nem halnak már bele a szülésbe a nők mint régen. Régen is abba haltak bele hogy elvéreztek. Aki úgy áll hozzá fél, sőt lehet ezért is nem akar az még nagyon gyerek fejjel él.
"Meg a legvegen is, amikor mar tenyleg piszkosul fajt, voltak szunetek a fajasok kozott, amikor SEMMIT nem ereztem,"
Na én mindent éreztem, csak a semmit nem. Az kimaradt. Az utolsó 5-6 óra összefüggő fájdalom volt, nem volt szünet. Tény hogy a fájdalom hullámokban érkezett, de ahogy múlt volna, egyből jött a következő, nem volt szünet.
Az csak az első pár órában.
2 órás kitolási szakaszom volt, azt úgy éltem meg, mintha élve boncolnának, csak épp belülről tépnének szét.
Egyébként kaptam volna EDA-t, csak másodjára se sikerült az anesztesnek megszúrnia (műszakváltáa miatt ketten is próbálkoztak), hogy hasson.
Mellé viszont maxon kaptam az oxit, az bezzeg hatott.
Volt kézzel tágítás is.
A végén pedig a doki két kezét is megszültem méhszájig szakadva, mivel vákuum kellett és pluszban ugye tartotta a gyerek fejét is.
10/100
Hát, 16-os, nekem se volt utána jó darabig kedvem, plusz nem is ment, nem is élveztem, csak kb. 1,5 évvel később. De ettől még nem fogok hallgatni, mert bizony ilyen is van, még ha ez a ritkább is.
Sok szüléstörténetet olvastam előre, hogy felkészüljek, de erre még így sem számítottam.
Attol fugg mennyire vagy kipihent,felkeszult,es osszeszedett...nekem volt ilyen is-olyan is..elsőnél hulla fáradt voltam a végére,sok oxit kaptam,ket egyperces fajas kozott elaludtam..kepzelheted hogyan éltem meg(vegul csaszarra volt szukseg,de igy sok ev tavlatabol is azt mondom,hogy abban az allapotban keptelen lettem volna siman szülni)megváltás volt mikor beszurtak az erzestelenitot a mutethez...mégis a mutet utani fejfajas fajdalma maradt meg bennem,nem a vajudase..
A masodiknal tudatosabb voltam,pihentem mielott korhazba indultunk,fejben is jobban ott voltam,es extra oxit sem kaphattam az elozo csaszar miatt...az utolso fel óra fajt piszkosul,akkor mondtam a dokinak,h nem fog menni..o meg mondta,hogy mar muszáj...3nyomas es kinn a baba,csak figyeljek a legzesre...igaza lett.
Ha szamokat kene írjak az elso 9 a masodik 2(bar szerintem itt szamitott,hogy mar tudtam mi lesz)...de ami tuti,hogy mar szulesek utan fel oraval újra bevallaltam volna,szoval egyik sem hagyott bennem negativ elmenyt..
15
Hallottam ilyen mendemondákat, hogy két fájás közt van szünet, de nem tudom igazolni. Az első fájás után három óra betonkemény vajúdás következett, szünet nélkül jöttek a görcsök, hánytam, nem kaptam levegőt, szóval nyögni se tudtam, hogy nem hogy kiabálni.
Az biztos, hogy egyre erősödött.
A doki mikor először megvizsgált, még nem volt fájás, csak elment a magzatvíz. Akkor azt mondta, még be se ékelődött a baba feje, még nagyon az elején vagyunk, még legalább 12 óra, mire ebből baba lesz, ha nem több. Akkor volt éjfél, ő azt mondta, még nem is kell szólni a férjemnek, estig ebből nem lesz baba.
Mikor erre visszagondoltam hajnal kettőkor, meg akartam halni. Hát, annyit nem kellett várni, fél háromkor már ott nyomtam a szülőszobán, három előtt tíz perccel már megvolt a gyerek.
Azt mondják, minél jobban fáj, annál hamarabb meglesz. Hát gyorsan meglett, és k...ra fájt, nem lehet elképzelni.
Kicsit sem bánom, hogy most programozott császárom lesz, a második gyerek is császáros lett, (sürgősségi), és azt kibírom még egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!