Miután bemegyünk a kórházba mi fog történni megvizsgál az orvos rendesen?
Adatokat kérnek. Hogy hivnak, hol laksz, van e orvosod ha igen szóltál e. Hanyadik szülésed.
Megmérik a vérnyomásod meg nézik a méhszájad hogy áll. Ha sehogy akkor megfigyelnek gépre kötve.
Ha nyitva vagy mondjuk 2 ujjnyira akkor adnak oxitocint meg beöntést.
Ha nincs semmi tehát vaklárma akkor esetleg egy aminoszkópiat néznek. Megnézik a magzatvizet tiszta e. Ha tiszta akkor is a következő vizitig benn tartanak. Ha fertőzés áll fenn mész a műtőbe azt hiszem.
Az én lányomnál nem tudták megmondani mikor repedt meg a burkom és kakás is volt túl sokáig volt benn és túl sok amniokszkópiát kaptam a 40 héttől. Úgyhogy antibiotikumot kapott.
De ha zárva vagy és fertőzésed van úgy tudom az neheze jut fel. De ezt nem nagyon tudom sajnos.
Ha véletlen fertőzés hyanús a baba akkor 3 napig antibiotkiumot fog kapni.
Bementem, megkerdeztek van e orvosom, es hivtak h itt vagyok.
Felvettek az adataimat. Dokim megvizsgalt.
1. Szulesem:
Nst, beontes, borotvalas.
Ezutan atoltoztem, bekisertek a szuloszobara, oxitocinra kotottek, folyamatos szivhang figyelessel. Mikor mar egy ideje vajudtam, megrepesztettek a burkot. Onnan felgyorsultak a dolgok. (de mivel nem a szulesre vagy kivancsi, ugy ezt kihagyom :-))
2. Szules
Doki megallapitotta h 2 ujjnyira nyitva vagyok, rogton szuloszoba, se beontes, se borotvalas (bar ezt otthon mindketszer elvegeztem magamnak). Rogton burokrepesztes, mekoniumos magzatviz, igy oxi ezerrel es no-spa inekciok, h lazuljanak az izmaim. Extra gyosan tortent minden, mivel ha nem szulom meg gyorsan akkor toltak volna a mutobe, mert veszelyben volt a baba.
Kézzel nézték nekem a méhszájam. Szóval ha gomba van szólni kell.
Az amnioszkópua megint más mert ott kamerával nézik meg a vizet méhszájon keresztül ott észre veszik ha gombás fertőzés van.
Ahol én szültem ott nem adnak beöntést és oxi sincs csak úgy, főleg nem az elején!
Ultrahang, megvizsgálnak aztán ctg. Szerintem fertőzést nem vesznek ott észre, de ha a baba elkapna valamit én úgy gondolom az kiderülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!