Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell ilyen jellemzőkkel...

Miért kell ilyen jellemzőkkel illetni a szülési fájdalmat: kibírhatatlan, poklok poklát jártam meg, majdnem lekapartam a csempát a fájdalomtól. Stb?

Figyelt kérdés
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a szülés nagyon fáj, de miért kell ezekkel a jelzőkkel még jobban megijeszteni a kismamát? Vagy aki már túl van a szülésen és ilyeneket ír, nem foglalkozik azzal, hogy ez más kismamát megijeszt?
2008. szept. 30. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nos, én sem szerettem, amikor azzal ijesztgettek, hogy mennyire fáj a szülés, az ilyen sztorikat inkább meg sem hallgattam. Azt is gondoltam, hogy ők bizonyára csak túl nyafkák, nem fájhat az annyira. Anyukám pl. mindig azt mondta, hogy szép élmény volt, hamar túl volt rajta.

Szóval én is úgy álltam, hozzá, hogy nem fog fájni. Na, ahhoz képest! Meglepődtem. Szóval nem akarom a siránkozók népes táborát növelni, de tényleg készülj fel, hogy nem lesz sétagalopp.

Aztán az ember elfelejti. Szülés után 1 hónapig azt mondtam, hogy biztos, hogy én soha többet nem fogok szülni. De most (5 hónapos a baba) már azt mondom, hogyha az egyéb körülmények adottak lennének szülnék 5-öt is, annyira édes! Szóval szerintem ne beszélj olyanokkal, akik mostanában szültek, mert nekik még túl közeli az élmény. ÉS a lényeg, a szülés az életedből csak pár óra, cserébe viszont ott lesz egy picurka kisbaba egy egész életen át! Szerintem megéri!

2008. szept. 30. 21:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A kérdésed szerintem tök jogos. Javaslom, hogy próbáld meg a hasonló történeteket nem elolvasni, nem meghallgatni. Nekem eddig bevált ez a taktika (tekintve, hogy csak néhány napom van hátra, így ez már valószínű, hogy így is marad).

Már-már vicces, hogy a közvetlen környezetemben egyetlen ember volt, aki mindig negatív történetekkel állt elő, az aki sohasem szült. Vele nem tudtam mit csinálni, nem tudtam kikerülni, így amikor elegem lett, egy az egyben leállítottam. Már az sem érdekelt, ha megsértődik.

2008. szept. 30. 21:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hm... Én még csak 18éves vagyok, természetesen még nem szültem, de majd mindenképp szeretnék kisbabát. Mikor először meghallottam, h milyen egy szülés, azt mondtam, h biztos, h nem fogok szülni soha az életben. De változott a véleményem. Igenis fogok, lehet, hogy egy ideig szenvedni fogok, de meg lesz az "ára", és ahogy az előttem író is írta, egy egész életen át velem lesz, szeretni fog/fogom és borzasztóan örülni fogok neki!!! :)

Szóval Én nem is olvasok, nem is kérdezgetek ilyenekről, hogy milyen lesz a szülés és, h mennyire fog fájni, mert nem az van a szemem előtt, hanem egy édes kisbaba akit én szültem és akit a világon a legjobban fogok szeretni!!! :)

2008. szept. 30. 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

SZIA ÉN MÁR KÉSTSZER SZÜLTEM ÉS ÉN SOHA NEM MONDTAM ILYENEKET SŐT HA TEHTENÉM MÉG AKÁR TÖBBSZÖR IS SZÜLNÉK MERT ÉN MINDEN PERCÉT "ÉLVEZTEM" SZERETTEM SZÜLNI VÁRNI VÁRNI A BABÁT A FÁJÁSOKAT ÉS EGYÁLTALÁN AZT AZ IZGALMAT AMI AKKOR KÖRÜLVESZI AZ EMBERT

FÁJNI FÁJ DE HÁT A FOGAD IS FÁJ ÉS AZT IS TÚLÉLED

DE UTÁNA...:-)))))

2008. szept. 30. 21:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk egyformák ez tény.Van akinek nem fáj annyira mert nem olyan erős a fájdalma ez tágulástól is függ.Minél jobban tágulsz annál intenzívebb a fájdalom.Ezek mellett az sem mellékes kinek hol van a fájdalom inger küszöbe.Van akinek magas és piszok jól tűri a fájdalmat,van akinek alacsony és meghalna egy hajszál kitépésétől is.Én meghallgattam minden sztorit.Az utolsó a húgomé volt előttem 6 hónappal szült.Ő szó szerint kaparta a falat.Felkészültem rá.Szerencsére nagyon kellemes meglepetés ért mert bár fájt nem volt az a kibírhatatlan.Persze nem értek egyet a riogatással,de azzal sem ha mindent szépnek állítunk be.Véleményünket elmondhatjuk a mi szülésünkről,de csak úgy,hogy nincs áltatás jellege.
2008. okt. 1. 05:05
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Én is szültem kettőt, és én is szeretek szülni. Megerősít testileg, lelkileg, rájössz mekkora dolgokat tudsz véghezvinni, és megtapasztalod a nőies erőt. Előjönnek mély ösztönök, és az egész maga egy csoda. Mi úgy döntöttünk kettő lesz (anyagi okok) és el vagyok kenődve, hogy nem szülök többet :(

Ne ijedj meg. Gyönyörű lesz!

Én nem felejtettem el a fájdalmat sem, és a szülőszobán is mindig azt mondtam, bármikor. :)

Judy

3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

3 hós

2008. okt. 1. 06:53
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Nálam friss az élmény, 3 hetes a kislányom! Életem legcsodálatosabb élményétéltem át a Férjemmel együtt. Bármikor újra szülnék, ezt mondtam közvetlenül utána szülőszobán is, mert igaz, h. fáj, de NEM poklok pokla és nem csempekaparós, kibírható!!!! Persze nem kellemesek a fájások, de van köztük szünet és mindig csak a következőre kell koncentrálni. Olyan elmeállapotban vagy közben, h. nem érzékeled az időt, a külvilágot, és amikor megszületik tényleg megszünik minden fájdalom.

Egyébként akinek erős mensis görcsi vannak, na ahhoz hasonló csak még erősebb...

Senki ne féljen aki előtte áll, hiszen csodás dolog vár rá!

2008. okt. 1. 07:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előttem szólóval,az ember tényleg olyan alatta mintha kikattana, nem érzed az időt,csak magadra koncentrálsz,nekem pl.pár esemény kimaradt,amit a párom meélt el utána...pl. a gátmetszést se vettem észre,mikor csinálták stb..meg kicsit félrebeszéltem,és nem értettem miért röhögnek...és ha hosszu is a vajudás, kitolásra nem tudom honnan,de rengeteg enregiája lesz az ember lányának,én egy éjszakát átvajudtam,előtte nap, és éjszaka se tudtam aludni annyira fájt a derekam,de szülés után felpörögtem, mint aki 20 energia italt megivott,3 nap alvás után...
2008. okt. 1. 09:28
 9/13 anonim ***** válasza:
67%
Valóban ijeszgetésnek hangzik, de nem csak a jókat kell meghallgatni.Nekem borzsztóan fáj annyira hogy azt mondtam soha többet nem szülök, de ott vagy végigcsinálod, tudod hogy minden fájdalommal közelebb kerülsz ahhoz hogy lásd a babádat, még akkor is ha nem csak pár óráig tart, kimerülsz de amikor megvan a baba egyből nem érzel semmi semmi fájdalmat:)mindamellett mivel szintén friss az "élmény" nem szeretnék többet szülni persze ez változhat majd az évek mulásával.Ja és amugy baromi nagy a fájdalomküszöböm tehát az sem jelentett semmit.
2008. okt. 1. 09:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én sem szültem még, de az biztos, hogy hamarosan fogok. Másfél hónapom van hátra. Én is eddig hallgattam és olvastam a rémtörténeteket és arra jöttem rá, hogy valószínű, hogy minden szülés kb ugyanolyan lehet, csak az a más, ahogy a nők megélik. Ha úgy készülsz rá, hogy TE egy életet teremtesz erre a világra, kipróbálod a határaidat, erős vagy és ez minden fájdalomnál eszedbe jut, elhiszed és tudod, hogy gyors, könnyű szülésed lesz, a legmegfelelőbben fogsz tágulni akkor az így is lesz.

Én hiszek benne, ha valamit nagyon erősen elképzelsz, levetítesz nap mint nap az befolyásolja a tudatalattid és irányítja az eseményeket.

Feltételezem, aki úgy megy be szülni, hogy itt le szokták kaparni a csepét, na az le is fogja, mert így rögzült benne a dolog. Azt hiszem, hogy ugyanazt a mértékű fájdalmat kétfélekppen lehet megélni.

Relaxálj, képzeld el a szülésed! Miden nap, negatív godolatok, aggodalmak nélkül. Barátkozz meg a fájdalommal, sőt várd, mert itt csak ez hozhat közelebb a célhoz. Ne hagyd, hogy a pánik és a fájdalom eluralkodjon rajtad, amikor odakerülsz, ne add oda az irányítást.

Szerintem ez nagyon nagyon sokat számít és itt dől el minden, hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga :-D

2008. okt. 1. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!