Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki már szült! Nagyon kibírhat...

Aki már szült! Nagyon kibírhatatlan?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 13:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
62%
sokat sír meg bekakil, de azért bírom
2009. okt. 8. 13:38
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Dehogyis kibírhatatlan! Persze fáj, de azért ki lehet bírni. Meg szerintem fejben sok dől el.

Ha meg valaki annyira nem bírja a fájdalmat kérjen epidurális érzéstelenítőt inkább mint hogy ott ordítson.

2009. okt. 8. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Ugyanmár! Ha kibírhatatlan lenne, senki nem akarna gyereket! :) az "csak" pár óra - utána pedig itt lesz Ő - nem csak pár órára! :) Nem kell ennyire félni! :) Tény, hogy nem egy karnevál, de közel sem olyan rettenetes, hogy előre félj tőle! Szorítsd össze a fogad! :)
2009. okt. 8. 13:41
 4/23 anonim ***** válasza:
82%
A szülés? Nem! Én nagyon szenvedtem, császárért és fájdalom csillapítóért könyörögtem, kiabálva és nem csendben szültem, hetekig a hatása alatt voltam.... de elmúlt és már szép emlék!
2009. okt. 8. 13:41
 5/23 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy!

15 évesen, érzéstelenítés nélkül szültem meg a kisfiamat.

Komplikációk is voltak, beragadt a méhlepény, atónia (méhelgyengülés). Majdnem ott véreztem el:)

Ennek ellenére már a szülőágyon is azt mondtam, jöhet a következő, csak ne ikrek legyenek:)

Viszont sokminden homályos, jól meg van ez oldva, ott és akkor fáj, de nem érdekel, mert minden fájdalom közelebb visz ahhoz, hogy a gyermekedet a kezedben tarthasd.

Amint kibújik, onnantól tényleg elvágják a fájdalmat, ez nem csak közhely. Később pedig nem tudsz úgy visszaemlékezni, az agy törli a kibírhatatlan részeket.

A mai technikáknak hála már nagyon kevesen halnak bele. Ők sem magába a szülésbe, hanem mert a nyílt seb miatt nagy a fertőződés veszélye, meg lehet hogy bent marad egy kis lepénydarabka.

Nézz körül, nem hiába van sokaknak gyereke, sőt a gyerekének testvére:)

9 hetes kismami (18)

2009. okt. 8. 13:42
 6/23 anonim ***** válasza:
83%
Kibírhatatlannak lehet érezni, de valahogy mégis mind kibírjuk :)
2009. okt. 8. 13:49
 7/23 anonim ***** válasza:
91%
Nem!Egy női szervezet rengeteg mindent kibír,nem véletlenül van ez így!
2009. okt. 8. 14:05
 8/23 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Én 2 és fél hónapja szültem. Sima szülésnek indult, túlhordás miatt megindították. 2x kaptam zselét és 1x oxitocint infúzióban, 50 órát szenvedtem, végül műtét lett belőle. Nagyon fájt, kiabáltam is néha elég hangosan... Kaptam fájdalom csillapítót, de nem igazán hatott, EDA-t akartam, de nem volt aki beadja mert mindenki műtéten volt. Szóval nem volt egy leány álom, de megérte! Mindenem a kisfiam és érte még 100x nagyobb fájdalmat is átélnék (ha létezik egyáltalán ennél nagyobb fizikai fájdalom) Rettegtem a szüléstől, a vajúdástól, a fájdalomtól, de most már tudom, hogy felesleges félni, mert ha félsz ha nem így is úgy is ki kell neki jönni valahogy. :D Én azt javaslom neked, hogy ne félj, mert felesleges, ezzel csak beárnyékolod a terhességed és hidd el kár érte. Majd ha megszültél te is így fogod érezni.

2009. okt. 8. 14:06
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
Ha kibírhatatlan lenne, senki sem vállalna be 2-3 vagy több gyereket. Nem? Nekem 4 van és mindet simán, fájdalomcsillapítás nélkül szültem és még itt vagyok. Gondolj arra, hogy ennek a fájdalomnak van értelme, s a végén kezedben tarthatód a pici babádat.. Akkor jobban elviselhető a fájdalom.
2009. okt. 8. 14:34
 10/23 anonim ***** válasza:
89%

Ha annyira kibírhatatlan lenne senkinek nem lenne tesója :)

Fáj de nem szabad elhagyni magad. Én így voltam, amikor már éreztem hogy behisztizek akkor észbe kaptam hogy összeszedjem magam. Sok dől el fejben, bár nehéz és fáj, de utólag vissza gondolva viszont nincs ennél csodálatosabb dolog a világon.

2009. okt. 8. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!