Létezik olyan, hogy a szülési fájdalom kibírhatatlan? Mennyire erős érzés?
szia!
szerintem olyan nincs hogy kibírhatatlan fájdalom! én is nagyon féltem az egész szüléstől(első szülésem) de már mikor benne vagy erre már nem is gondolsz hanem arra hogy a kezedben legyen végre a baba! hidd el ezt túl lehet élni!olyan érzés mint amikor megjön és görcsölsz erőssen!csak 3 percenként vagy 5!mindenki más én nekem nem volt olyan nagy fájásaim csak a végén volt már nehezebb mert fáradt is voltam de elég szépen megszültem egy 10 óra alatt!! volt olyan is aki 1 óra alatt szült meg! szóval mindenki más!! remélem könnyű szülésed lesz sok sikert grat a babához!!
Szerintem sem elviselhetetlen/kibírhatatlan a szülés..sőt,ha annyira fáj,akkor miéer vállalkozunk sokan akár 3-4 gyermek megszülésére is?Mert nem a fájdalom a fontos.Sok helyen nagyon érzéstelenítenek.
Amúgy minden fejben dől el.Ha félsz a fájdalomtól,és rettegsz közben hogy mikor jön a következő,akkor szinte biztos,hogy nem fogod természetes úton megszülni a kicsit.DE ha arra gondolsz közben,hogy már csak néhány fájás választ el életed legnagyobb csodájától,akkor sokkal könnyebben fog menni,és nem is fogod annyira érezni a fájdalmat.
És hogy mennyire az agyon múlik?Az egyik ismerősöm mesélt arról,hogy mire képes az ember,ha kiüríted a tudatodat,és nem gondolsz semmire.Ő egy hegtetoválást csináltatott.De volt egy lány,aki elsőre egy egész hátas sast csináltatott nyúzással.Nem ájult el,kibírta,csak mert ki tudta üríteni a tudatát...
Nekem első szűlésem volt 4 hónapja azt sem tudtam mi az azt monndták hogy nagyon fáj de nem mikor vajudtam az fájt de a szűlés egy kicsit sem és egy nagyon gyönyörű és egészséges kislányom lett 3410 grammal és 55 cm-el!
Ne félj!
Sok szerencsét!
Szioka ! Amikor terhes voltam en is szinte vegig ezen izgultam , mivel az elso babat vartam nem tudtam milyen erzes ez az egesz , de amikor felfekudtem a szuloagyra , kertem a gerincembe erzestelenito inekciot .
( En ugy gondolom hasznos , nekem legalabbis enyhitette a fajdalmat. )
Mindvegig csukva volt a szemem , de amikor megszuletett a kisfiam mellem tettek es csak nezett ram a hatalmas szemeivel , konny csordult ki a szemem es arra gondoltam mit nekem egy kis fajdalom az eletemet adnam oerte . Majd meglatod te is igy fogsz erezni . Minden jot kivanok neked , sok oromet az eletbe !
Minden ember mas.
Ha erosen foglalkoztat ez a kerdes, valoszinuleg felsz a fajdalomtol, mint en (:))
Szerencsere mar adottak a lehetosegek arra, h csillapitsak a fajdalmat, az EDA kifejezetten erre van.
Lehet, h nyul vagyok, de en kerni fogom. :)
Helló csajok.
Az jó.ha mindenki nyugtatgat,de nem szabad elfelejteni,hagy valóban vannak esetek,amikor a szülés halálos is lehet.Mint a baba mint az édesanya számára.Én 23 órát vajúdtam és a babám egy fél cm-sem tudott lejönni egy halvány nyöszörgést sem eresztettem el,de már nem kellett volna sok ahhoz,hogy teljesen elveszítsem a fejem.Szerencsére császároztak.Akkor derült ki,hogy rettenetes vége lett volna,ha a természet nem szól közbe.De 100 évvel ezelőtt nem éltük volna túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!