Nagylányom nem alszik délben, de kibírhatatlan. Mit tegyek?
2,5 éves, kb 5-6 hete nem hajlandó aludni, de még pihenni sem semmilyen formában, viszont egész délután hiszti, üvöltés és veszekedés van, ezt már nem bírjuk...
Mi lenne a megoldás?
Meddig tart amíg pihenten bírja az egész napot?
Már arra gondoltam, hogy veszek egy testvérbabakocsit, és kiviszem délben sétálni, ott és a kocsiban elalszik.
Huga 10 hós...
Ötlet, javaslat?
Hát én nem hagytam magam, mert azért pihenni kell, mert amúgy hiszti lenne nálunk is!
Úgyhogy fél egykor ebéd után irány az ágy, és 3-ig pihi van. Nem kell, hogy aludjon, de hiszti nincs! 4-5 alkalommal adta elő ezt az én nagy fiú vagyok, bírok én mindent, aztán mikor nem engedtem a deles alvásból, belátta, hogy ez van, ezt kell szeretni! (Amúgy a bölcsiben sem hagyják őket hisztizni alváskor, hanem csendre intik őket, ez sokat használ! :) )
Nem alváskor hisztizik, hanem este 17-19 között, fürdésig.
Reggel elég korán szokott kelni,most egy ideje 8 körül kelnek, bár az utóbbi egy hétben már inkább negyed 8-kor. Délben én sem engedtem eddig, néha volt egy-egy nap, mikor nem aludt, nem tudtam mit tenni egy óra altatás után sem. Csak velem alszik el, egyedül nem.
Ebéd után tudja, hogy alvás van, huzzunk pizsit, engedjük le a redőnyt, feküdjünk le, takarózzunk be, és 20 mp mulva felkel, hogy kipihente magát.
Próbáltam vele, nélküle, sötétben világosban, tévét nézve, mesélve, de sehogy nem marad meg egyhelyben, pörög... Aztán délután 17 körül már annyira fáradt, hogy megy a hiszti, a sírás, az álmos vagyok, fürödjünk és aludjunk, akkor meg alig bírja már ki fürdésik.
8-kor fürdetünk, ha mindkettő álmos, fél 8-kor, és fél 9-re alszanak. Úgyhogy 12 óra alvás megvan, 11, de nappal nem alszik. Eddig sem volt nagy alvó, de ez így nem állapot, már nagyon nem bírjuk a minden esti hisztit...
És a doki szerint is még bőven kell aludnia, hisz még nagycsoportban is alszanak... de nem tudom pihenésre bírni, pörög, pedig sétálunk, játszunk és egész nap rohan, pakol, intézkedik, teszi a "dolgát".
Tanácstalan vagyok.
Mit szóltok a babakocsis ötlethez?
És az nem lehet, hogy túlzottan felpörög és túl sok inger éri és ezért nem akar aludni?
Az én lányom is néha eljátsza ezt. Én akkor tudom igazán megoldani ezt a problémát, ha csak ketten vagyunk, se apa, se nagymama nincs itt. Én egyszerűen elkezdek valamit csinálni nélküle (pl. számítógépezni), nem szólok hozzá, Ő elmolyol egy darabig, aztán bemegy aludni a szobába. Nálatok én azt tippelem, hogy túlpörög! Nálunk karácsonykor volt olyan, hogy teljesen túlpörgött, sok volt az inger, 22 óra után aludt csak el, pedig már nagyon fáradt volt. Esetleg ha nagyon fáradt, próbáld többször megfürdetni, hátha attól felélénkül.
2,5 éves kislány anyukája.
4 órát autóztunk karácsonykor oda és vissza is, és nem hogy nem aludt el, végig énekelt erőteljes hangon... kocsi kilőve... A babakocsira gondoltam, de abban sem vagyok tuti, hogy ezt el akarom kezdeni...
Ma végre aludt, remélem most vissza tudom szoktatni, kicsit kihergelte magát a nem alvásban...
De igen, lányom nagyon pörög, nem lehet leállítani. De nincs különbség ha itthon vagyunk, ha sétálunk, vagy valami program van, ő mindig ezerrel pörög ébredés pillanatától az elalvás pillanatáig.
Tehetetlen vagyok, nagyon sok. Még anyám, anyósom is beismerte, hogy nagyon nehéz vele...
Jó lenne az ovi, de nem veszik be 3 év alatt, ott talán jobban lefáradna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!