Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagylányom mindent elvesz a...

Nagylányom mindent elvesz a kicsitől, és minden kell neki, ami a kicsi. Hogy reagáljak rá?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy a játékait elveszi, azt megtanulta, hogy ha valamit elvesz tőle, valami mást vigyen neki.

De kell neki a csőrös bögréje, és megissza a forralt vizét, ha eszik, neki is az kell, megenné a kajáját, ha tápszert iszik a kicsi, ő tejet akar inni, viteti magát állandóan, pedig sosem vettem fel, ölben kell ringatni, pedig sosem volt, szóval mindent akar, amit a kicsi megkap.

Tudom, hogy ez valahol normális dolog, de nem tudom hol a határ, és hogy hogy kezeljem...

A kicsi ebédjét mégsem eheti meg...

Mit tanácsoltok? Ti hogy csináltátok?

A kicsi 7, a nagy 28 hós.

2010. okt. 17. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
mintha én írtam volna...csak nálunk fiúk
2010. okt. 17. 19:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így van a nagy 30hónapos a kicsi 9. Én bevonom a nagyot mindenbe, ő segít, ő a nagy nővérke aki már ügyes és sokat segít. Ha etetem a picit, pl. engedem hogy a nagy is adjon neki egy pár kanállal, ami marad (kicsit többet készítek) azt a nagy megeszi a végén. Az elején még szopizni is engedtem (most már nem mert azt mondom hogy a pici megette nincs több) persze én is ringatom néha mint a picit, meg a baba előkéjét kapja és a baba kanalát. Ez természetes ő is figyelmet akar. Próbáld megértetni vele hogy az milyen jó hogy ő már nagy mert tud segíteni. Ha elveszi a játékot akkor adni kell valami mást neki cserébe és el kell kérni a picitől szépen. Ha nem így tesz akkor visszaadom a picinek a játékot és játszhat vele tovább. Szerintem teljesen normális dolog ez így hamar le fog róla szokni ill. a pici is felnő és majd jókat tudnak együtt játszani.
2010. okt. 17. 20:04
 3/4 anonim ***** válasza:
58%

féltékenység.

nálunk ugyan ez VOLT a helyzet.

elvettem tőle a dolgokat és kész.

ha hisztizett, hisztizett.

a forralt vizet eltettem magasra hogy ne érje el.

vannak az ő játékai meg a hugi játékai.

csakis a sajátjával játszhat.

ennyi volt az egész.

kicsi 6hós nagy 26hós:)

2010. okt. 17. 20:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 20:26-os: Ezzel csak az ellenséget és a féltékenységet szítod. Úgy is mindig az fog nekik kelleni ami a másé. Viszont ha nem tanul meg osztozkodni sok baja lesz az oviban. A játékok közösek, Ő is és a kicsi is játszhat vele együtt, osztozkodva szépen.
2010. okt. 18. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!