Már előre mondja, hogy nem akar majd menni bölcsibe, oviba. Hogyan reagáljak?
Hát ha ennyire felzaklatja kicsit lehet jobb ha szünelteted ezt a témát. Max annyit tehetsz, hogyha ismersz olyan anyukát és gyerekét akivel együtt fog majd kezdeni velük megismerkedsz, összejártok. Jól jöhet még később.
A kicsinek esetleg meséld az ő szintjén kicsit később, hogy te is jártál oviba, bölcsibe, miket játszottál, hogyan volt egy napod stb. De csak annyit amennyit a türelme bír, és amennyit látsz hogy megért de nem zaklatja fel. Nálunk ez bejött. Bár igazából úgy is akkor fog minden eldőlni ha ott lesztek. De jó hogy felkészíted, csak néha tarts szünetet, vagy más oldalról is közelíts a témára.
Azt pedig hogy ott fog játszani, enni, aludni ne elszóld magad, hanem mond el neki szépen fokozatosan és őszintén. Mond el hogy az anyukák dolgoznak és oda viszik a gyereküket, hogy ott a nénik vigyázzanak rájuk, adjanak nekik enni, míg anya dolgozik. Mond el majd hogy oda sok kisgyerek jár, nem csak ő.
Persze mindezt olyan adagolásban ahogy látod a gyereken hogy lehet.
Az én kislányom is eléggé anyás volt. Nálam az jött be ha mindig, még bölcsi közben is mindig megbeszéltünk mindent. Valamint már a következő napot. HOgyan fog zajlani. Aprólékosan, de a legfontosabb, hogy a dolgok sorrendjét jól mond el neki. Nem az idő a fontos, hanem a sorrend. Így jegyzi meg a kis eszével.
Aztán hamar megtanulja ne félj.
Amúgy nem tudnád csak oviba vinni majd januártól? mert így 4 hónap bölcsi, aztán megint más gyerekek, környezet nem lesz neki sok? Bár nem tudom van e lehetőséged hogy a 4 hónapot kihagyd még a munkából, vagy esetleg addig nagymamához hozzászoktatod.
Ha van akkor szerintem vidd oviba csak, ha nincs akkor pedig kitartás, menni fog. Meg hát akkor úgysem tudsz mit tenni. De ha látja rajtad, hogy ez pozitív dolog, ha érzi, hogy te is belül pozitív vagy akkor ő is jobban viseli majd. kezdeti nehézségek lesznek, általában, de túl fogod élni, túl kell hogy éld. Nagyon fontos a te hozzáállod, nyitottságod, elfogadásod , minden.
Kérdező, jókat írtak, az első szinte szóról szóra azt írta, amit én is írtam volna Neked. Az én lányom is 2,5 éves, és szeptembertől megy bölcsibe, ő már várja nagyon. Persze én nem mondtam el neki (még) hogy én majd nem leszek ott mindig.. lehet nem is fogom.. nem tudom.
Kicsit off-olnék, ha nem bánod, de muszáj megkérdeznem. Hogyhogy átveszi az ovi januárban?
Én is beírattam mindkét helyre oviba is bölcsibe is (lesz ami lesz alapon) az ovi elutasított, a bölcsi felvette, és egész évben ide fog járni, nálunk nem veszi át az ovi, nincs ilyen. És persze hely sincs az oviban. Májusban újra be kell majd iratnom az oviba, és remélem fel is veszik, akkor már majdnem 4 éves lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!