Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért vesz mindent a szájába...

Miért vesz mindent a szájába 3 éves nagylányom?

Figyelt kérdés

Nyáron már 3 éves lesz, és baromira idegesít, hogy mindent a szájába vesz, mindent nyalogat. Hol a kezét, öklét, hol a játékokat, cipzárat, cipőfűzőt, baba kezét, kanalat, bármit, ami a keze ügyébe kerül.

Se leszoktatni nem tudom róla, se nem mondja meg, hogy miért csinálja, se nem hagyja abba...

Amúgy nyálzik is, új szokása, hogy folyatja a nyálát és mindene nyálas, ez is idegesítő...

1 éve kint van minden foga, tehát foga nem jön...

2011. ápr. 11. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!

talán ebben a korban vannak. Nekem augusztusban lesz három éves, de volt idő, nem is olyan régen, hogy ugyanezt csinálta. Bár ő nagyon cumis, és próbáltam akkoriban, hogy napközben ne legyen mostmár cumi, szerintem ő így helyettesítette. De aztán van egy vele egykorú kisfiú ismerős, ő most kezdte el ugyanezt. Az enyém már egyre ritkábban csinálja. Tudom, hogy idegesítő, mert nekem is égnek állt néha a hajam olyanokat nyalogatott, de aztán már leszokott róla. szerintem ő is lefog:)

2011. ápr. 11. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez van nálunk is.Nyáron lesz 3éves a fiam és mindent a szájába vesz.A kezét,ujját,játékot,mindent!Nemtudom miért de engem is nagyon idegesit.Tán pici korábn sem szedte ennyire a szájába a dolgokat,remélem nem tart sokáig.
2011. ápr. 11. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem májusban lesz 3 éves a lányom.Pár napja figyeltem fel rá,hogy MINDENT a szájába vesz.Nem győzök rászólni.Lehet,a bölcsiben látta a kisebb gyerekektől.Nem tudom...De esküszöm,kisbabaként nem csinálta ennyire.De "megnyugodtam",hogy másnál is gond van ezzel.:)
2011. ápr. 12. 10:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez akkor számomra is megnyugtató, hogy legalább nem csak nálunk van ilyen... köszönöm
2011. ápr. 12. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!