Megtehetik, hogy nem veszik fel 3,5 évesen oviban a nagylányom, mert a kicsivel itthon vagyok?
Együtt akarnám őket beadni jövő szeptemberben, a nagy 3,5 éves lesz, a kicsi másfél évesen menne bölcsibe, én meg dolgozni.
De ha nem sikerülne munkát találni, megteheti az ovi, hogy nem veszi fel, mert otthon vagyok a kicsivel?
(mert a bölcsibe nem veszik fel, csak munkáltatóival..)
És tényleg csak a nagycsoport kötelező?
Megtehetik. És igen, csak a nagycsoport kötelező.
Én lányomat is amiatt nem vették fel, mert itthon vagyok a kicsivel. (Annyira mondjuk nem bánom, akkora szarok itt az ovik :S )
Ha meg is teszik, az nem törvényes. Ugyanis sehol nincs semmi jogszabály, mai ezt indokolhatná.
Nekem 3. éves korától járt a lányom óvodába, én meg itthon a 6 hetes kistesóval. Még direkt rá is kérdeztem anno a jelentkezésnél, hogy emiatt érhet-e hátrány, de megmondták az oviban, hogy nem, abszolút nem befolyásoló tényező, hogy van-e kisebb testvér. Úgyhogy nálunk a kerületben (3. kerület) ilyen normálisan állnak a dologhoz.
)Az meg, hogy az utolsó év a kötelező, az igaz, csakhogy nem az óvodára nézve, hanem a szülőre. Tehát a szülő köteles az iskola előtti utolsó évben járatni oviba a gyereket. Az óvoda viszont köteles (lenne elvben) felvenni bármikor, bármelyik évben a gyereket. Csak hát sok helyen ugye bepróbálkoznak...
2. vagyok
Nem is arról van szó, hogy bepróbálkoznak. Mondjuk az itteni oviban az óvónők nem szívesen dolgoznak, és minél kevesebb a gyerek, annál jobban örülnek :S
De :
Itt helyhiány van. Meg van határozva, hogy hány gyerek fér még el kényelmesen, hányra elég a 2 óvónő. Na most itt ez 27. 94! gyerek jelentkezett!!!! Szóval van egy sorrend: először azt veszik fel, aki körzetes, júliusig betöltötte a 3at, és megy vissza anyuka dolgozni. A gyeses anyukák gyerekei az utolsók, csak akkor veszik be őket délelőttre, ha van hely.
Kicsit meglepődtem
És fura, hogy ez van magyarországon...
Miért nincs annyi hely, amennyi gyerek? Gond a bölcsi, de gond már az ovi is?... hihetetlen...
Más meg annyira kardoskodik, hogy igenis a gyerek menjen oviba, akkor is , ha anya otthon van, mert....
Na akkor most mi van, mi jobb???
Én sem azért akarom lepasszolni őket, mert... hanem mert kell a pénz. Lányom még csak 15 hetes volt, mikor majdnem oda jutottunk, hogy dolgoznom kell, jelentkeztem is állásokra, de nem vettek fel, és közben maradtunk abban, hogy jövő márciusig kibírjuk valahogy aztán majd meglátjuk..
Hihetetetlen, csak ez tudom ismételgetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!